Voorjaar voor de deur: De zoektocht naar de juiste.

Voor elke fokker begint een spannende tijd. Niet alleen duurt het niet lang meer voor de eerste veulens geboren zullen worden, ook de zoektocht naar nieuwe hengsten voor het komende seizoen is gestart. Ik vind dit altijd een spannende tijd.

Voor elke fokker begint een spannende tijd. Niet alleen duurt het niet lang meer voor de eerste veulens geboren zullen worden, ook de zoektocht naar nieuwe hengsten voor het komende seizoen is gestart. Ik vind dit altijd een spannende tijd. Het in de gaten houden van de websites van alle hengstenhouders om te kijken of de nieuwe collectie hengsten al online staat. En dan heb ik het niet alleen over de nieuwe lichting jonge hengsten, interessanter vind ik de vondst van toppers van toen, terug op Nederlandse bodem. De jonge hengsten krijgen altijd de aandacht, maar zo nu en dan wordt een topper van vroeger weer teruggehaald naar Nederland.

Zo kwam afgelopen jaar ook Sheraton terug van weggeweest en Marlon kwam ook terug. Ik was verrast met het vinden van Little Rock! Één van de eerste hengsten waar ik vroeger weg van was. Toen had ik er nog niet zoveel verstand van alsnu, maar wel altijd een haarscherp gevoel over wat me aanstond en wat niet. Little Rock was zo\’n hengst waar mijn hart sneller van ging kloppen. Een wat brutale hengst met veel gummie, sterk, imposant en veel uitstraling. Ik vond hem enkele weken geleden terug op de site van Brinkman in Twello. De hengst is langere tijd in het buitenland geweest en heeft in zijn beginjaren in Nederland niet veel gedekt. De inmiddels wit geworden hengst is nu thuis en kan de Nederlandse fokkers weer van dienst zijn. Ik zou me graag bij het rijtje belangstellenden aansluiten. Het zal mij benieuwen hoe de fokkers op zijn thuiskomst zullen reageren. Wat mij betreft zeker een hengst die alle aandacht verdiend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *