Hengstenkeuze 2021

Cornet Obolensky x Baloubet du Rouet x Polydor

-
2014
1.66 m
Hannover 1188507, Schridde 696
Zangersheide

Uitgerekende datum 11-03-2021

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Columbus Z en de predicaat "Excellent" merrie Cristal Mansolein verwachten we een aansprekend veulen met goede verbindingen, bloedopdruk en uitstraling. In beweging zal dit veulen opvallen door souplesse en schakelvermogen en beschikken over een zeer goede galop. Dit veulen zal de volle broer/ zus worden van Chaya Mansolein Z die in 2020 "Elite" werd op de veulenkeuring.


Columbus Z:

Al van vóór zijn geboorte was Columbus Z de oogappel van Christian Ahlmann. Christian kende zijn moeder, de Baloubet du Rouet-merrie Beirut 2, uit de internationale sport onder Kathrin Müller en had toen al veel oog voor de competitieve en sterke merrie. Wanneer ze later geïnsemineerd werd van wereldvererver Cornet Obolensky wist Christian al snel dat dit een droomcombinatie was. Niet vreemd natuurlijk, want naast het bloed van Baloubet du Rouet, die onder meer Olympisch goud behaalde en daarnaast driemaal na elkaar de wereldbekerfinale won onder Rodrigo Pessoa voert Columbus Z ook nog het bloed van Polydor, hetgeen zorgt voor uitstekende hardheid zoals bij Zandor Z en Taloubet Z.

Columbus Z maakte zijn hoge verwachting waar en groeide uit tot een attractieve hengst die zijn knappe looks combineert met een sportieve en krachtige sprong. Het is een ultra modern sportpaard met veel bloed en een ongezien lichaamsgebruik. Hij is niet alleen snel van de grond, maar weet ook met veel souplesse te basculeren. Zijn eerste jaargang nakomelingen beschikt over diezelfde eigenschappen en werd bijzonder enthousiast onthaald door zowel fokkers als investeerders. In de fokkerij voegt hij niet alleen bloed toe, maar hij zal ook zorgen voor mooie en moderne veulens met veel oprichting en lichaamsgebruik!
Dante Weltino Old x Sir Donnerhall I x Blue Hors Don Schufro

-
2016
1.70 m
Oldenburger Stamm 149
AES

Uitgerekende datum 14-03-2021

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Dante U.S. en onze nieuwe fokmerrie Hobalia verwachten een grootramig veulen dat zal imponeren in zowel beweging als op stand. Een correct gebouwd veulen met kader en oprichting. In beweging verwachten we dat Dante US zijn elasticiteit en voorbeengebruik zal doorgeven aan het veulen. Waardoor we een veulen verwachten met een zeer ruime stap en een imponerend draf en galopmeganisme.


Dante U.S.:

Dante U.S. is een zoon van de bekende Grand Prix-hengst Dante Weltino uit de moeder van Total U.S. Wat willen we nog meer in een pedigree! Dit jonge talent kan fantastisch draven en galopperen. Zijn stap is redelijk maar kan door zijn spanning nog niet echt tot schrijden komen. Deze hengst lijkt net als Total U.S. meerdere turbo's te hebben en we gaan hem zorgvuldig opleiden. Voor fokkers die van een avontuur houden en een hengst willen gebruiken met mega talent............dit is uw kans!

Bericht Horses
Twee halfzussen van Total US brengen 2 miljoen op. De moeder van Total U.S. bracht twee miljoen in het laatje. 1.050.000 euro was er voor de vierjarige merrie Brisbane (v.Bordeaux) en de vijfjarige Zantana komt voor 955.000 euro naar Nederland. Beide merries komen uit Sondra (Sir Donnerhall x Don Schufro). Brisbane werd aangeschaft door Harmony Sport Horses van Leslie Malone. RS2 Dressage kocht weer een Zonik in Ankum. De vorige Zonik-aankoop, Zum Glück RS2, was zeer succesvol. Hij werd dit jaar met Robin van Lierop Bundeskampioen. De Zonik van dit jaar, Zantana is ook de moeder van de topkampioen op de Mecklenburger keuring dit jaar, Fürst Zonik.
Hickstead White x Lordanos x Cannavaro

-
2017
1.68 m
Oldenburger Stamm 43
Oldenburg

Uitgerekende datum 17-03-2021

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Herrera TN en de predicaat "Excellent" merrie Brinn Mansolein verwachten we een aansprekend en bovenal chique gelijnd veulen met veel bloeduitstraling. We verwachten dat Herrera TN zijn souplesse in beweging zal doorgeven aan het veulen en op de sprong lossigheid en afdruk zal toevoegen. We verwachten dat dit veulen een aparte beweger zal zijn, dat later laat zien over alle kwaliteiten te beschikken om een imponerend springpaard te worden.


Herrera TN:

Afstamming:
De driejarige Herrera TN brengt exclusieve genen voor de Nederlandse en Belgische fokkerij. De bij Oldenburg goedgekeurde hengst is een zoon van Hickstead White – een zeer veelbelovende nakomeling van de legendarische olympisch kampioen Hickstead. Onder Tobias Meyer vertoont Hickstead White veel talent op internationaal toneel en zijn moeder Queentina – een dochter van Coupe de Coeur – is daarnaast ook actief op Grand Prix-niveau onder diezelfde Meyer. Uit zijn eerste twee jaargangen kreeg Hickstead White inmiddels al zo’n tien zonen goedgekeurd bij verschillende stamboeken. Herrera TN’s grootvader Lordanos is eveneens een waardevolle vererver en bracht bijna vijftig 1.60m-springpaarden, waaronder Lord Sandro DDH, Legolas, Light On en HH Let’s Fly.
De moederlijn van Herrera TN gaat via de Cannavaro-dochter Emmy terug op de merrie Edelbild. Deze merrie gaf onder meer de beroemde Grand Prix-springhengst Asti Spumante – de hengst die onder meer bijdroeg aan de bronzen medaille van het Duitse team op het Europees kampioenschap in Windsor in 2009 en onder Thomas Mühlbauer de Grote Prijzen van München, Lamprechtshausen en München Riem won.
Herrera TN gooide hoge ogen op de Oldenburger Hengstenkeuring met zijn gemakkelijke manier van springen en lichtvoetige bewegingen. De Hickstead White-zoon lijkt daarbij over veel atletisch vermogen te beschikken en springt met extra manieren. Kortom, een interessante, moderne hengst voor zowel sport als fokkerij.
Vitalis x Bon Bravour x Rosario

-
2017
1.73 m
Stutenstamm 1192101, Schridde 494
Hannover

Uitgerekende datum 26-03-2021

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Glock's Victorio Grande en Jovanna Mansolein verwachten we een veulen met veel front dat zich fier en met bombarie graag toont. We verwachten dat Glock's Victorio zijn machtige galop zal doorgeven aan dit veulen , alsmede zijn sterke bovenlijn en verbinding. Het veulen zal hierdoor beschikken over zeer veel bewegingskwaliteit en opvallen met zijn sterke draf en ruime , bergopwaartse galop. Een topper in de dop!


Glock's Victorio Grande:

Afstamming:
HANN | BRUIN |2017 | 173 CM | PREMIEHENGST |GOEDGEKEURD VOOR HANN, KWPN |WFFS-vrij

GLOCK's Victorio Grande is een bloedmooie lang-gelijnde premiehengst die in 2019 in Hannover werd gekeurd. Vitalis zoon, gefokt door Katrin Lü-der-Kratzberg (Hildesheim, DE) heeft veel maat en toont krachtige bewegingen en een zeer mooi voorbeengebruik, met veel schoudervrijheid en knie. Dit gaat gepaard met een krachtig en goed onder-tredend achterbeen. Hierin behoud deze hengst altijd zijn ruggebruik en beweegt hij opwaarts met veel souplesse en ruim-te, zowel in draf als in galop. In stap heeft hij ruimte en een goede regelmaat. Ook loopt deze jeugdige hengst met opvallend veel afdruk en balans.
De moeder van GLOCK's Victorio Grande, Black Baccara K, komende uit de moederlijn van Adadonda is de opvallende kampioens-merrie op de Hannoveraanse merriekeuring in 2016. Moeders vader, Bon Bravour, is een zeer interessante hengst die zijn nakomelingen een extreem hoge rijdbaarheid, instelling en souplesse doorgeeft.
Zijn vader Vitalis is de eerste goed-gekeurde hengst van top vererver Vivaldi. In 2009 werd hij reservekampioen van de NRW-keuring in Münster-Handorf en plaatste zich bij de Wereldkampioenschap-pen voor jonge dressuurpaarden in Verden van 2012 en 2013. In 2016 werd hij "Stalli-on of the Year" bij het WK voor jonge paar-den in Ermelo en werd hij de afgetekende winnaar van de Nürnberger Burgpokal in Frankfurt. Met Victoria's Secret leverde hij de wereldkampioen onder de 5-jarige dressuurpaarden (2016) en met Valverde de dressuurwinnaar van de Westfaalse keuring (2016) alsook de finalist bij de We-reldkampioenschappen voor jonge paar-den in Ermelo voor 5-jarigen (2019).
Grootvader Vivaldi overtuigde in 2007 al als vijfjarige door de Pavo Cup met over-macht te winnen en was hij vervolgens in 2008 en 2009 onder Hans Peter Min-derhoud dé grote winnaar van de KWPN hengstencompetitie. In 2013 won hij de VHO-trofee op de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch. In de fokkerij leverde Vivaldi onder andere Desperado N.O.P., GLOCK’s Dream Boy N.O.P., Expression N.O.P., Van Vivaldi, Cennin, Vivino, Eye Catcher, Chi-nook, enzovoort.
Ferdeaux x Wynton xx x Houston

-
2016
1.80 m
fokfamilie 424
KWPN

Uitgerekende datum 28-04-2021

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Las Vegas en Zonne Fleur verwachten we een groot, royaal stoer veulen. Imposant in formaat en maat. We verwachten dat Las Vegas het veulen een sterk exterieur zal meegeven , alsmede meer actie vanuit de voorknie en veel bergopwaartse tendens in de galoppade.
Het veulen zal beschikken over drie zeer sterke basisgangen en met zeer veel bravoure en overtuiging zichzelf willen presenteren aan de wereld.


Las Vegas:

Exterieur:
Las Vegas is een zeer royaal ontwikkelde, aansprekende, grootramige hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering en komt iets diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is zeer goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is licht hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer door mogen lopen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
Onze Bordeaux-zoon Ferdeaux, die met Hans-Peter Minderhoud geklasseerd is in de Lichte Tour, is de vader van Las Vegas. Ferdeaux kreeg in Jarville en Jerveaux al twee zonen goedgekeurd bij het KWPN.
De moeder van Las Vegas is Dalia Delin, een dochter van de keurhengst Wynton, die in de internationale Grand Prix werd uitgebracht door Madeleine Witte-Vrees, alvorens hij naar Canada werd verkocht voor de fokkerij. Wynton bracht vijf bij het KWPN-goedgekeurde zonen, waaronder Pavo Cup-winnaar Imposantos. De grootmoeder van Las Vegas is Zerrodelin, die eveneens een keurhengst als vader heeft in Houston. Zij is een halfzus van de in de Inter I-geklasseerde KWPN-hengst Crosby (v.Chippendale) en hun moeder Perrodelin, een dochter van de preferente Flemmingh, bracht nog meer sportpaarden. Zo bracht ze Z-dressuurpaarden van Chippendale en Wynton. Vervolgens vinden we de stempelhengst Ferro in de moederlijn.
Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2020:
Las Vegas is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel “go” en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is zeer actief met een zeer goede voorbeentechniek met een sterk gebruik van het achterbeen dat goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is zeer goed van ruimte en is gedragen met een zeer goede beentechniek. Las Vegas beweegt met een zeer goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Las Vegas veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.
Bordeaux x Vivaldi x Nimmerdor x Aktion

-
2016
1.73 m
Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8
KWPN

Uitgerekende datum 14-05-2021

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Verwachting uit deze combinatie: Uit de combinatie van Livius en de predicaat Ster voorlopig Keur Prok en "Excellent" merrie Vérité verwachten een royaal ontwikkeld veulen met een zeer imposant front, sterke bovenlijn en royale hals. Dit veulen wordt gezien en valt niet alleen op door zijn voorkomen. Zelfverzekerd is dit veulen en in beweging wordt alles nog spectaculairder. Een zeer goede stap, een draf met heel veel houding, afdruk, kracht, veel voorbeengebruik,zowel vanuit de knie als vanuit de schouder, en een sterke galop die bergopwaarts wordt gesprongen. Dit veulen zal het hoogste aan bewegingskwaliteit laten zien.


Livius:

De hengst Livius, zoon van onze succesvolle Grand Prix en sterk verervende hengst Bordeaux, brengt ook van moederszijde flink wat dressuurgenen mee. Zijn moeder Blueberry-Utopia elite, sport-(dres) is ZZ Zwaar geklasseerd en na haar sportcarrière ingezet in de fokkerij. Livius is haar eerste nakomeling. Grootmoeder Lady Utopia, Kampioene van Noord Brabant en dubbel UTV, heeft de predicaten ster, preferent en prestatie. Zij is moeder van de Lichte Tour stermerrie Angelina-Utopia (v.Tuschinski) en het ZZ Licht paard Rambo-Utopia (v.Rohdiamant). Overgrootmoeder is de bekende predicaatrijke Lichte Tourmerrie Halla Utopia (v.Aktion) die vooral bekendheid geniet dankzij haar goedgekeurde keurzoon Olivi (v.Jazz) die in de Grand Prix is uitgebracht door de Fransman Marc Boblet. Ook staat zij te boek als de moeder van de Intermediaire I gestarte Bolzano Utopia (v.Rubin Royal) en Frederico Utopia (v.Wynton) die Lichte Tour achter zijn naam heeft staan.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2019:
Livius is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, schreidend, goed van ruimte met een goede souplesse. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte met een achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop heeft een goede afdruk, is bergop met een goede tot zeer goede ruimte en balans. Livius beweegt met een goede tot zeer goede houding, veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Livius veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.
Comme Il Faut x Casall x Contender x Sandro

2015
1.75 m
Holst Stamm 318D2
KWPN

Uitgerekende datum 25-05-2021

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Komme Casall en de predicaat "Excellent" merrie Riannin Mansolein verwachten wij een groot veulen met een zeer aansprekende bovenlijn. Indrukwekkend qua formaat en de harmonie van het exterieur, zullen dit veulen doen kenmerken. Een lief veulen dat graag het contact opzoekt. In beweging valt de galop op door de kwaliteit, lichtvoetigheid en het atletisch vermogen. Ook op de sprong zullen we deze eigenschappen gaan terug zien. Een veulen met grote kwaliteiten.


Komme Casall TN:

Met gepaste trots heeft Team Nijhof dit jaar de KWPN-verrichtingstopper Komme Casall toe weten te voegen aan haar hengstencollectie. Deze opvallende voshengst combineert een magnifieke afstamming met uitzonderlijk veel springtalent. Vader Comme Il Faut is onder Marcus Ehning één van de beste springpaarden ter wereld en won in 2018 onder meer de Grand Prix van Brussel. Als zoon van wereldvererver Cornet Obolensky uit de legendarische merrie Ratina Z staat de genetische waarde van Comme Il Faut buiten kijf; in de fokkerij vererft hij zijn eigen reflexen, techniek en lichtvoetigheid en veelal gaat dit gepaard met maat, afdruk en vermogen. Komme Casall is alweer de derde bij het KWPN goedgekeurde zoon van stempelhengst in de dop Comme Il Faut. Moedersvader Casall is ontegenzeggelijk één van de beste springhengsten van zijn generatie; al tijdens zijn fenomenale sportcarrière onder Rolf-Göran Bengtsson groeiden zijn nakomelingen uit tot wereldtoppers. Casello, Casallo Z, Chesall Zimequest, H&M Chilli Willi, Wunschkind, Chat Botte; slechts enkele voorbeelden van Casall-nazaten.
De moederlijn van Komme Casall gaat terug op de beroemde Holsteiner stam 318D2, waarbij overgrootmoeder Gracia III reeds goedgekeurde hengsten als Castelan I & II en Chello I, II & III voortbracht. Daarnaast bracht deze stam bekende hengsten zoals Coriano, Diarado, Corofino I en nog vele anderen.
In het KWPN-verrichtingsonderzoek gooide Komme Casall hoge ogen met zijn optreden tijdens de 50-dagentest. Met een totaalscore van 86,5 punten, waaronder een 9 voor vermogen, rijdbaarheid en instelling, werd Komme Casall de overtuigende kampioen van het najaarsonderzoek. Daarbij overtuigde hij ook op alle andere springonderdelen, die allen met een 8,5’en becijferd werden. ‘Komme Casall heeft een geweldige instelling, focus op de sprong en een soort instinct om het altijd passend te krijgen’, stelde Cor Loeffen, voorzitter van de KWPN Hengstenkeuringscommissie.
Met zijn uitmuntende afstamming, sterke moederlijn en uitzonderlijke springtalent lijkt Komme Casall over het complete plaatje voor sport en fokkerij te beschikken.

verrichtingskampioen KWPN 2019. totaal 86,5 punten.

aanleg, als springpaard: 8,5

instelling; 9,0

vermogen: 9,0

rijdbaarheid: 9,0

techniek; 8,5

refelexen 8,5
Crown Z x Olisco x If de Merze

2015
1.69 m
-
SF

Uitgerekende datum 29-05-2021

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Festival de Banney en de merrie Gaudi Mansolein Z verwachten wij een aansprekend , correct gebouwd veulen met een aansprekende voorhand en sterke bovenlijn. Deze volle zus of broer van het "Elite" veulen Kiraly Mansolein, zal in veel opzichten hetzelfde zijn. In beweging staat iedereen versteld: zeer behendig, snel en gefocust, heeft dit veulen zijn lijf onder controle. In alle drie de basisgangen zien we een grote kwaliteit die "Dressuurwaardig" is. En op de sprong komt dit veulen nog meer tot zijn recht. Souplesse, vermogen en plezier maken dit veulen tot een grote belofte voor de toekomst.


Festival du Banney:

Als 3 jarige behaalde Festival du Banney zijn dekbrefet bij het Selle Francais. Hij behaalde de volgende cijfers:
Gemiddeld cijfer: 16,42 van 20. Vrijspringen 16,87/20, voor zijn exterieur behaalde hij 15,60/20, voor zijn bewegingen 16,37/20, en springen onder het zadel werd beloond met 17,62 / 20.
Tijdens zijn kwalificatie in Rosieres aux Salines won hij de proef met 16,31 / 20 en 17,25 / 20.

Daarna werd het tijd voor de beloftevolle hengst om zich te gaan bewijzen in de sport. Als 4 jarige kwam hij 11 keer aan de start in de Cycle Classic voor 4 jarige springen Alle 11 parcoursen bleef hij foutloos! En op het grote kampioenschap van Fontainebleau werd hij in het kampioenschap 8ste van de 97 starters! Daarnaast behaalde hij in de rubriek voor goedgekeurde dekhengsten zowel in de kwalificatie als in de finale proef de eerste plaats!

Als 5 jarige herhaalde Festival du Banney zijn succes. In dit jaar kwam hij twaalf keer aan de start in de Cycle Classic 5 jr en wist hij ook hier alle keren foutloos te blijven!

Festival du Banney is een zoon van de Grand-Prix springhengst Crown Z. Deze zoon van Carthago Z uit de befaamde Ratina Z heeft zeer verdienstelijk gepresteerd op het internationale podium. Daarnaast staat hij bekend om zijn sterke verervingskracht. Minstens zo imposant is de moeder van Festival du Banney. Zijn moeder Flore du Banney van Olisco uit een If De Merze moeder, heeft zich sterk vererfd. Ze bracht tien nakomelingen waarvan er vier internationaal presteren in de springsport. Onder hen Reve du Banney ( Totoche du Banney) op 1m35 niv. internationaal, Ankara du Banney (Totoche du Banney) kwam nationaal in het 1m40 uit. Un Chti du Banney (Louksor D'Tourelle ) op 1m30 en Dior du Banney ( Kannan) sprong op 1m40 niv.. En Sarcelle du Banney sprong op 1m40 niveau en is daarnaast de moeder van het 1m40 springpaard Austine du Banney (Magic D'Elle).

Maar de meest opvallende nakomeling van Flore du Banney is wel Terre du Banney. Deze merrie die afstamt van Crown Z komt internationaal uit op 1m60 niveau en is de volle zus van Festival du Banney !!

In de verdere directe moederlijn zien we nog de goedgekeurde hengst Ector du Banney (Totoche Du Banney), het 1m40 springpaard Helios du Banney en nog talloze andere hoog presterende springpaarden en goedgekeurde dekhengsten.

Uit de moederlijn van Festival du Banney komen zeer veel hoog presterende springpaarden, teveel om allemaal op te noemen, maar hierbij toch een aantal opvallende paarden:
Orilla Verpilleres (Kannan) 1m60 int. springpaard, Quito Verpilleres (Kricket du Hequet) 1m40 en de goedgekeurde dekhengsten Sambo du Banney (Uriel) en Tain de Banney (Elf III).

Gezien de kwaliteit van zijn moederlijn en het feit dat zijn volle zus internationaal op het hoogste niveau succesvol was, word er geen seconde getwijfeld over de grote waarde voor zowel sport als van de toekomstige nafok van Festival Du Banney!
Dante Weltino OLD x Sir Donnerhall I x Blue Hors Don Schufro

2016
1.70 m
Oldenburger Stamm 149
Oldenburg

Uitgerekende datum 04-06-2021

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Dante US en de predicaat "Excellent" merrie Lovely Romance Mansolein verwachten wij een iets compacter veulen met een zeer goed aangesloten rugpartij en een prachtige halsaanzet. Zowel de halsrichting als de algemene bespiering vallen op en maken dit veulen tot een eyecatcher. In beweging verwachten we dat Dante US zijn schoudervrijheid en bewegingstechniek aan dit veulen meegegeven zal hebben. Vanuit een lichtvoetigheid klimt dit veulen in de draf, zeer met de schoft ophoog, tot een steeds spectaculairder drafmechanisme die met elke pas onwaarschijnlijker lijkt te worden. Ook de in galop zien we deze kwaliteiten terugkomen. Een zeer bijzonder veulen.


Dante US:

Deze fantastisch gefokte hengst stellen we dit jaar voor het eerst ter dekking. Dante U.S. is een zoon van de bekende Grand Prix-hengst Dante Weltino uit de moeder van Total U.S. Wat willen we nog meer in een pedigree! Dit jonge talent kan fantastisch draven en galopperen. Zijn stap is redelijk maar kan door zijn spanning nog niet echt tot schrijden komen. Deze hengst lijkt net als Total U.S. meerdere turbo's te hebben en we gaan hem zorgvuldig opleiden. Voor fokkers die van een avontuur houden en een hengst willen gebruiken met mega talent............dit is uw kans!

Bericht Horses
Twee halfzussen van Total US brengen 2 miljoen op. De moeder van Total U.S. bracht twee miljoen in het laatje. 1.050.000 euro was er voor de vierjarige merrie Brisbane (v.Bordeaux) en de vijfjarige Zantana komt voor 955.000 euro naar Nederland. Beide merries komen uit Sondra (Sir Donnerhall x Don Schufro). Brisbane werd aangeschaft door Harmony Sport Horses van Leslie Malone. RS2 Dressage kocht weer een Zonik in Ankum. De vorige Zonik-aankoop, Zum Glück RS2, was zeer succesvol. Hij werd dit jaar met Robin van Lierop Bundeskampioen. De Zonik van dit jaar, Zantana is ook de moeder van de topkampioen op de Mecklenburger keuring dit jaar, Fürst Zonik.