Hengstenkeuze 2020

For Romance I x Don Crusador x Wolkenstein II

-
2014
1.67 m
Stutenstamm 1190816, Schridde 350
Hannover

Uitgerekende datum 10-03-2020

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Jovanna Mansolein met For Ferrero verwachten wij een aansprekend luxe veulen, met een sterke bovenlijn. Het veulen zal beschikken over enorm veel uitstraling en daarnaast een open en nieuwsgierig karakter hebben. Dit balletje elastiek zal iedereen doen verbazen, met een royale stap, een draf met veel lossigheid, souplesse, veer en afdruk en een fantastische galop. Dit veulen zal overtuigen in zowel exterieur als in beweging.


For Ferrero:

Afstamming:
De vader van For Ferrero is de tweevoudig Oldenburger kampioenshengst For Romance die met Kira Wulferding actief is in het Inter I. Zijn dochter Florentina won onder Eva Möller dit jaar het Westfaalse kampioenschap. De moeder van For Ferrero is Dubai Mllenium, een dochter van Don Crusador die in 2000 kampioen was van de Hannoveraner hengstenkeuring en in de Zware Tour actief was. De moederlijn vervolgt met een dochter van Wolkenstein II, een zoon van de legendarische Weltmeyer. Vervolgens vinden we de Calypso II-dochter Caprice, die van Landadel de in Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Lambourghini Diablo en Limitless Girl bracht, die beide op 1.40m-niveau zijn geklasseerd. Hun volle broer Lomitas is eveneens bij Hannover goedgekeurd en sprong onder Toni Hassmann Grand Prix. Een halfbroer, Schwarzenegger (v.Sion) verdiende eveneens zijn goedkeuring bij Hannover en is in de Middentour geklasseerd. Een vierde zoon van Caprice, Sir Calypso (v.Sandro Hit) werd ook goedgekeurd en haar zoon Wisconti (v.Wolkenstein II) is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarnaast is ze de grootmoeder van de in Hannover goedgekeurde hengsten Five Star (v.Florestan I), Florian (v.Florestan I), Westernhagen (v.Weltmeyer) en Floratio (v.Florencio I, Lichte Tour-dressuur) en het Middentour-paard Ferrari (v.Florestan I).

Onderzoekrapport:
For Ferrero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf heeft de hengst veel activiteit, een goed gebruik van het achterbeen, ruim voldoende ruimte en veel gedragenheid. De galop is krachtig, bergop, gedragen, ruim voldoende van ruimte met veel schakelvermogen. For Ferrero beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede tot zeer goede balans en toont aanleg tot sluiten te hebben. Als dressuurpaard heeft For Ferrero veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.
Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
For Ferrero kan bijdragen aan de bloedspreiding, beentechniek, rijdbaarheid en het vermogen tot sluiten aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.
Cornet Obolensky x Baloubet du Rouet x Polydor

-
2014
1.66 m
Hannover 1188507, Schridde 696
Zangersheide

Uitgerekende datum 13-03-2020

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Cristal Mansolein Z met Columbus Z verwachten wij een statig en groot veulen. Langgelijnd met sterke verbindingen. Een veulen wat trots om zich heen kijkt en niet snel terugdeinst. Daarnaast zal dit veulen beschikken over drie ruime gangen. Extra opvallend zal de galop zijn, met zeer veel afdruk en techniek. Dit veulen is een ware atleet.


Columbus Z:

Al van vóór zijn geboorte was Columbus Z de oogappel van Christian Ahlmann. Christian kende zijn moeder, de Baloubet du Rouet-merrie Beirut 2, uit de internationale sport onder Kathrin Müller en had toen al veel oog voor de competitieve en sterke merrie. Wanneer ze later geïnsemineerd werd van wereldvererver Cornet Obolensky wist Christian al snel dat dit een droomcombinatie was. Niet vreemd natuurlijk, want naast het bloed van Baloubet du Rouet, die onder meer Olympisch goud behaalde en daarnaast driemaal na elkaar de wereldbekerfinale won onder Rodrigo Pessoa voert Columbus Z ook nog het bloed van Polydor, hetgeen zorgt voor uitstekende hardheid zoals bij Zandor Z en Taloubet Z.

Columbus Z maakte zijn hoge verwachting waar en groeide uit tot een attractieve hengst die zijn knappe looks combineert met een sportieve en krachtige sprong. Het is een ultra modern sportpaard met veel bloed en een ongezien lichaamsgebruik. Hij is niet alleen snel van de grond, maar weet ook met veel souplesse te basculeren. Zijn eerste jaargang nakomelingen beschikt over diezelfde eigenschappen en werd bijzonder enthousiast onthaald door zowel fokkers als investeerders. In de fokkerij voegt hij niet alleen bloed toe, maar hij zal ook zorgen voor mooie en moderne veulens met veel oprichting en lichaamsgebruik!
Lord Leatherdale x Negro x Ahorn

-
2011
1.70 m
Fokfamilie 1632
KWPN

Uitgerekende datum 22-03-2020

Verwachting uit deze combinatie:

Verwachting uit deze combinatie: Uit de combinatie van Vérité met Glamourdale verwachten wij een groot veulen met een zeer aansprekende voorhand en goed aangesloten bovenlijn. Dit veulen zal opwaarts gebouwd zijn en zich presenteren met veel houding, trots en zelfverzekerdheid, waardoor niemand dit veulen over het hoofd zal zien. In beweging komen deze eigenschappen terug, kracht, afdruk maar elegant tegelijk, dit veulen heeft alles mee.


Glamourdale:

Glamourdale is de onbetwiste kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2014, de reserve kampioen van de KWPN verrichtingstest 2014 en de “soevereine” FEI Wereldkampioen 7-jarige dressuurpaarden 2018. Glamourdale is mooi, Glamourdale is imponerend, Glamourdale is super gefokt, Glamourdale is extreem talentvol, Glamourdale is compleet, Glamourdale: “Got it All”. Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v. Negro), één van Nederlands beste fokmerries.

Thuja tekent voor het moederschap van de topper Glamourdale en de beide Elitemerries Zonnebloem (v. Polansky) en Fresia (v. Jazz). Thuja is een volle zus van het Engelse A- kader top Grand Prix paard Numberto (Spencer Wilton) en nicht van het zeer succesvolle Lichte Tour paard Willem Alexander (v. Negro x Flemmingh x Ahorn). Overgrootmoeder Clementine (v. Ulft) bracht Händel (v. Wolfgang) het internationale toppaard van Michael Whitaker.

Onderzoeksrapport
Glamourdale is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte met veel balans. De galop is bergop, zeer krachtig en met zeer veel ruimte. Glamourdale beweegt met veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Glamourdale zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Veulenrapport
Glamourdale toonde een uniforme collectie, goed ontwikkelde, langgelijnde en aansprekende veulens die goed in het dressuurmodel staan. De stap is goed van ruimte. De draf is bergop, goed van ruimte en souplesse. De veulens draven met een aansprekende voorhand. De galop is krachtig, goed van ruimte en souplesse.

Eigen prestaties
Glamourdale heeft zeer goed gepresteerd in de PAVO Cup en de Hengstencompetitie en behaalde in 2016 een zeer mooie 10de finaleplaats tijdens het WK voor 5-jarige jonge paarden te Ermelo.

In 2018 werd Glamourdale op het WK in Ermelo gekroond als FEI Wereld Kampioen van de 7-jarige dressuurpaarden. Zijn galop werd beoordeeld met de ultieme 10! Inmiddels start Glamourdale Lichte Tour met 70+ scores.

Meest opvallende Nakomelingen 2018

Karieta Texel (mv.Jazz) IBOP 81,5 punten. Galop 9.0
King Kong (mv.Negro) Topper Van Olst Sales verkocht naar Australie.
Koco Linda (mv.Tuschinski) 4e plaats NMK
Vier aangewezen hengsten 2e bezichtiging HK Den Bosch, waarvan 2 zonen doorgaan naar het verrichtingsonderzoek. Lance V.O.D. (mv.Davino) behaalde de 3de plaats in de kampioenskeuring
Kenzo (mv.Flemmingh) Winnaar Gelderland Cup 3-jarigen
Floriscount x Lauries Crusador xx x Wolkentanz I

-
2011
1.69 m
Stutenstamm 1191503, Schridde 732
KWPN

Uitgerekende datum 12-04-2020

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Zonne Fleur met Ferguson verwachten wij een bijzonder aansprekend veulen. Dit veulen zal net iets anders zijn dan we gewend waren van Fleur haar nakomelingen. Meer in het bloedtype, fijn in uitstraling, finesse in zowel exterieur als beweging. Alles gecontroleerd met veel expressie, vlug en lichtvoetig, een ware atleet.


Ferguson:

* op 7-jarige leeftijd internationaal Lichte tour gestart
* twee goedgekeurde zonen, sterpercentage 75%
* nakomelingen succesvol in aanlegtesten
* interessante bloedvoering

Ferguson is vorig jaar op 7-jarige leeftijd al internationaal in de Lichte Tour gestart en maakte met zijn eerste jaargang driejarige nakomelingen veel indruk.

Twee zonen zijn goedgekeurd; Lewis (mv.Wynton) in Oldenburg en Kyton Platinum (mv.Ferro) imponeerde met zijn royale model en zijn dressuurtalent en bijzonder goede instelling bij het KWPN.
Van de 8 aangeboden Feruguson-dochters zijn er aan 6 het sterpredicaat toegekend en is er al één elite. In de IBOP en aanlegtest vallen de kinderen van Ferugon op door hun dressuuraanleg, wat ze duidelijk van hun vader hebben meegekregen.
Ferguson’s Kenzo (mv.Vivaldi) maakte dit jaar indruk in de jonge paardenwedstrijden als winnaar van Horsefood Dressuur Talent en als nummer drie in Berlicum.
Na zijn eerste jaargang driejarigen is de fokwaarde dressuur van Ferguson 157 (43% betrouwbaarheid), is die voor exterieur en beweging ook hoog met 107 en 111.

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de vos een 9 voor zijn souplesse en voor de houding & balans. De stap werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op cijferlijst.
Daarmee was Ferguson met een totaal van 85 punten een van de beste leerlingen van zijn jaargang. In de competities liet Ferguson in de jaren daarna zijn aanleg zien met een debuut in de Lichte Tour als zevenjarige. Dit jaar zal Ferguson door Bart Veeze uitgebracht worden in de sport.

Ferguson is met zijn moderne model, zijn talent als dressuurpaard en zijn vererveringkracht een hengst die uitstekend past bij de dochters van bijvoorbeeld Dream Boy en Governor.

Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour paarden.
Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix paard heeft gebracht. De moederlijn van Ferguson bracht meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.
Codex One x Caretano Z x Carthago Z

2013
1.68 m
Holst Stamm 8749
KWPN

Uitgerekende datum 04-05-2020

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Brianne Mansolein Z met Cantona TN verwachten wij een chique veulen met veel rasuitstraling en luxe. Een zeer aansprekend model, met lichtvoetige bewegingen en een fijne galop met veel souplesse en afdruk. Dit nieuwsgierige veulen is behendig en houdt van uitdagingen. Open stapt het overal op af. Dit veulen wil graag betrokken worden in alles om zich heen en zal uitgroeien tot een bijzonder sportpaard.


Cantona TN:

Cantona TN is één van de nieuwe aanwinsten van Team Nijhof. Deze zoon van wereldtopper Codex One stak er als vierjarige steeds weer met kop en schouders bovenuit op concours en werd bij het KWPN met maar liefst 84,5 punten ingeschreven. Voor rijdbaarheid verdiende Cantona TN een overtuigende 9, terwijl galop, reflexen, vermogen, instelling en aanleg met een 8,5 werden beloond. Zijn talent in combinatie met zijn bijzonder interessante afstamming maakt Cantona TN een waardevolle aanvulling voor het hengstenbestand.

Vader Codex One behoort onder Christian Ahlmann tot de allerbesten van zijn generatie; de Contendro I-zoon won de Wereldbeker van Stuttgart, de Grote Prijzen van Valkenswaard, Berlijn, Hamburg, Neumünster, Basel en bovenal de Rolex Grand Prix van Aken in 2014. Daarnaast sprong hij zowel op de Olympische Spelen in Londen als op de Europese kampioenschappen in Herning en de Wereldruiterspelen in Caen.

Cantona TN gaat via zijn moeder Claudia Z – de Caretano Z-dochter die nog twee goedgekeurde hengsten gaf – terug op de beroemde merrie Larthago. Deze dochter van Carthago sprong succesvol op 1,50m-niveau met Matthijs van Asten en is in de fokkerij uitgegroeid tot één van de beste merries van dit moment. Larthago gaf maar liefst vijf goedgekeurde hengsten: de 1,50m-geklasseerde Cevin Z, de pas achtjarige 1,45m-geklasseerde Dimitri Z (Kim Kristensen), het zesjarige toptalent Casago (Piergiorgio Bucci), Casago II en de zich als stempelhengst ontwikkelende Harley VDL, die onder Jessica Kürten op 1,55m-niveau uitkwam. Daarnaast presteren meerdere nakomelingen van Larthago op internationaal niveau: de achtjarige Einstein op 1,45m-niveau, Hopes are High Z op Grand Prix-niveau met Ruben Romp, Katharina Offel en Cara Raether, de negenjarige Soren Z op 1,60m-niveau met Kasey Ament, de Heartbreaker-zoon Uncle Sam op 1,45m met Koen Leemans en Bruce Z op 1,40m-niveau met Dag Keymolen.

Cantona TN is reeds goedgekeurd bij zowel het KWPN als bij Zangersheide en alles duidt erop dat hij zijn succesvolle familieleden kan gaan evenaren. Cantona TN was de reserve-kampioen van de kwpn verrichtingstest 2017.
Ferdeaux x Jazz x Ulft

2014
1.70 m
Merrielijn 2, fokfamilie 8
KWPN

Uitgerekende datum 04-05-2020

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Lovely Romance Mansolein met Jerveaux verwachten wij een royaal, correct en bovenal aansprekend veulen. Qua karakter eerst iets terughoudend, maar wel nieuwsgierig. In beweging valt op dat dit veulen veel buiging in de gewrichten heeft en mooi van de grond af beweegt. We kijken uit naar deze volle broer of zus van Osiris Mansolein.


Jerveaux:

Deze zeer moderne hengst is net als Governor gefokt uit een volle zus van Parzival.
Jerveaux is in het voorjaar van 2017 goedgekeurd voor het KWPN. Tijdens dit verrichtingsonderzoek viel hij op met zijn enorme bereidheid tot werken en drie bovengemiddelde basisgangen met veel afdruk. Deze werden dan ook beoordeeld met een 8.5. Voor souplesse, houding en balans ontving hij zelfs twee keer een 9. Jerveaux staat in training bij Bart Veeze die hem verder zal opleiden.
Zijn vader Ferdeaux is op dit moment zeer succesvol onder Kirsten Brouwer in de Prix St. Georg. Ook als verever breekt hij steeds meer door. Veel van zijn nakomelingen scoren hoog op keuringen. Al deze nakomelingen worden gekenmerkt door ras en lichtvoetige bewegingen.

Jerveaux zijn moeder is de Elite merrie D’avance de Baian. Zij ontving op de IBOP een mooie score van 83.5 punten. D’avance de Baian is niemand minder dan de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau. Verder komen uit deze zeer prestatie rijke stam ook nog TC Athene (v. United), de PAVO-cup winnaar en deelnemer van het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en op dit moment bijzonder succesvol onder Jeanine Nieuwenhuis bij de young riders. Volle broer Brentano (v.United) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en nam ook deel aan de kampioenskeuring tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Haar aangewezen zoon Vancouver (v.Polansky) is in Amerika in de Prix St Georges uitgebracht. En de KWPN hengst Governor die afgelopen zomer zilver behaalde op het WK voor jonge dressuurpaarden.
Crown Z x Olisco x If de Merze

2015
1.69 m
-
SF

Uitgerekende datum 20-05-2020

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Gaudi Mansolein Z met Festival du Banney verwachten wij een iets kleiner veulen. Misschien niet de meest opvallende in de eerste instantie, maar dit veulen zal van zich doen spreken. Zodra dit veulen in beweging komt staat iedereen versteld: zeer behendig, snel en gefocust heeft dit veulen zijn lijf onder controle. Met precisie en zekerheid zal dit veulen alle uitdagingen aangaan!


Festival du Banney: