Te Koop

Fontaine TNFinest
Prämienhengst
Fuerstenball
PSG Inter I
Fuerst Heinrich
Maradonna
Wie PrincessWie Weltmeyer
Princess
Sky
staatsprämie
SamarantSandro Hit
Bellvue
GiletteGinsberg I
Highlight
KyanaFellini
PSG/Inter I
AmpereRousseaux
Larivola
AnoukJazz
Lola-G
Divana
IBOP drs Elite
Wynton
GP drs
Jazz
Acacia
Lavendel
M1 drs
Glendale
C.Wespe
Zwartbruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Hannover 1189307, Schridde 717
27.15%

Othis Mansolein is een luxe en aansprekend hengstveulen. Hij beschikt over veel maat. Correct in zijn exterieur, met een extra opvallende voorhand/ halspartij. Hij heeft een iets terughoudend karakter, maar is wel mensgericht. In beweging vallen zijn ruimte en schoudervrijheid op. Dit veulen kan alles, verruimen met een apart voorbeengebruik, verkorten en toch bergopwaarts blijven gaan. Gezien zijn exterieur en bewegingen lijkt Othis Mansolein een grote belofte voor de toekomst.
Zijn vader is de jonge hengst Fontaine TN (v. Finest x Samarant). Deze imponerende hengst loopt nu onder het zadel van Bart Veeze. Afgelopen voorjaar liep hij een zeer goede test in Duitsland. Met een punten totaal van 8,76 toonde Fontaine TN een grote belofte voor de toekomst te zijn.

Deze chique zwarte is een dochter van de hengst Fellini (Ampère x Jazz). Haar moeder is de Elite IBOP dressuur merrie Divana die afstamt van Wynton. Daarna zien we de Keur merrie Lavendel van Glendale om daarna terug te gaan op een Hannoveraanse moederlijn van Washington.
De Keur merrie Lavendel bracht onder andere het Z-1 dressuurpaard Black Rose (v. Johnson) en het ZZ-Licht dressuurpaard Valencio (v. Krack C).
Via haar moeder C Wespe zien we nog de Zware Tour paarden; Thronfolger (v. Jazz), Caramba (v. Tuschinski) en het internationale Grand-Prix paard Aristo (v. Olivi) die onder het zadel van Dwan White0O'Connor in de USA.
Daarnaast bracht deze merrie nog het Lichte Tour paard Orchis (v. Jazz) en nog meerdere paarden die succesvol waren in het Z-1 en Z-2 dressuur!
Kyana heeft een zeer aansprekend model en zeer veel kwaliteit in haar basisgangen. Daarnaast komen er meerdere internationale dressuurpaarden uit deze directe moederlijn.


For Ferrero
L-1 drs
For Romance I
PSG Inter I
Fuerst RomancierFuerst Heinrich
Ronja
GesinaSir Donnerhall I
Gesine
Dubai Millenium
hauptstutbuch
Don Crusador
PSG Inter I
Don Bosco
Larissa
WisconsinWolkenstein II
Caprice
KaritaFerdeaux
PSG/Inter I
Bordeaux
GP drs
United PSG Inter I
Venna
Part Two
ster pref prest
Ferro GP drs
Fabiola Z1 drs
Tamarita
elite d-oc
Lancet
GP drs keur
Wenzel I
Stella
Jerita
ster
Pinkus
Mylady Z-spr
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Hannover 1191317
31.84%

Ozo Mansolein is een luxe en langgelijnd hengstveulen. Ozo Mansolein heeft een open karakter en is mensgericht. Dit aansprekende hengstveulen beschikt over veel kwaliteit in beweging. In draf laat hij veel ruimte en elasticiteit zien. Hij heeft een zeer aansprekende bewegingensafloop, veel schoudervrijheid en een zeer sterk achterbeengebruik. Hij laat zien over veel schakelvermogen te beschikken en heeft steeds een krachtig en actief achterbeen. Ook in galop zien we veel kwaliteit, schakelvermogen en een zeer goede beentechniek. Zijn stap is ruim en goed door het lijf.

De vader van Ozo Mansolein is de populaire hengst For Ferrero. Deze Duitsgefokte zoon van For Romance x Don Crusador liep een zeer goede verrichtingstest bij het KWPN met geen cijfer lager dan een 8! Ook in de hengstencompetities is gebleken dat deze charmante zwarte hengst over extreem veel kwaliteit beschikt. Dat hij dat ook doorgeeft aan zijn veulens mag wel duidelijk zijn!

De moeder van Ozo Mansolein is de KWPN merrie Karita, een dochter van Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) uit de Elite D-OC merrie Tamarita afstammend van Lancet. Dan vinden we de merrie Jerita, een Ster merrie van de Hannoveraanse hengst Pinkus en Maat I. Deze Jerita bracht in combinatie met de hengst Roussseau het Z-1 dressuurpaard Avalon die daarnaast ook succesvol was in de CIC1* eventing klasse. Daarnaast bracht zij nog een nakomeling, Uviero van Ferro die succesvol ZZ-Licht dressuur liep. In de derde generatie maar liefst zes nakomelingen die allen met succes werden uitgebracht in het 1m30 springen, zowel nationaal als internationaal.Haar dochter Tamarita bracht o.a. de Elite EPTM merrie Amarita. Verder lopen haar nakomelingen Bailando (United) en Damarita (Dreamcatcher) op M-1 dres. niveau.


Guardian S
M-2 drs
Bodyguard Moorland
PSG Inter I
Gribaldi
pref elite, GP Dress
Kostolany PSG Inter I
Gondola II
Ulinda
keur
Negro Inter A B II
Kolinda
Amadin S
Z-2 drs pref elite sport drs ibop drs
Trento B
GP drs
Krack C GP drs
Ciolita Z-1 drs 1.10 cso
Pradin Z-2 drs pref ster sport(dr) prokJuventus
K. Fradin L-2 drs
Vérité
ZZZ-drs prok ster v.keur
Democraat
1.40 cso PSG/Inter I
Pion
1.40 cso Z2 drs
Abgar xx keur
Irma la Douce pref prest keur
Wilena
ster pref prest
Silvano 1.60 cso
Orlena prest pref keur
Roma Jackson
Z2-drs pref sport(drs) elite
Whinny Jackson
1.60 cso ZZL-drs prest pref
Wolfgang keur
Ginea 1.50 cso Z2-drs sport(drs spr) prest pref elite
Kebora
M1-drs ster
Ferro GP-drs pref
Vebora
Schimmel
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 249, fokfamilie 1925
33.98%

Liora Mansolein is een KWPN merrie, schimmel, afstammend van Guardian S uit een ster voorlopig keur prok moeder van Democraat en vervolgens een elite moeder van Whinny Jackson en dan een ster merrie van Ferro, geboren in 2016.
Liora Mansolein is een attente lieve merrie. Makkelijk en braaf in de omgang. Ze heeft bloed, maar is zeker niet snel onder de indruk van haar omgeving. Ze beschikt over drie degelijke basisgangen. Haar stap is correct en ruim, haar draf kenmerkt zich door een zeer sterk buigend en ondertredend achterbeen en een voorbeen wat ruim vanuit de schouder vertrekt. Haar galop is zeer krachtig vanuit het achterbeen, met een goede techniek en mooie afloop. Ze toont nu reeds veel aanleg voor schakelen en blijft daarbij altijd in het ritme.
Haar halfzus (van Everdale) werd zeer hoog geplaatst op de keuring van France Dressage met percentages van ruim 80%. Een halfbroer van Liora,van Glock's Toto junior) werd als veulen kampioen op de keuring met een 9,5 voor de draf!! Hij werd verkocht naar een franse grand-prix ruiter.
Liora Mansolein is een fijne merrie in de omgang, met hard correct beenwerk, geen gebreken. Een merrie met een hoge verwachtingswaarde voor zowel sport als fokkerij!


Captain SemillyNartago
cso 1.60m
Carthago
cso 1.60m
Capitol I
Perra
Sabatina des PresHurlevent
Irlandaise
Ebene de SemillyLe Tot de Semilly
cso 1.60m
Grand Veneur
Venue de Tot
Quenottest Brandon xx
Gavotte
Brinn Mansolein
keur
Kaloubet D'Tourelle
1.40 cso
Galoubet A
1.60 cso
Alme Z 1.60 cso
Viti
Stella du BanneyIf de Merze
Isba du Banney
Silexa
1.10 cso, B-drs
Calvados
keur, 1.60 cso
Uriel
Gold Rose 1.40 cso
Filexa
pref, ster, prest
Pion
Ulexa
Vos
Mail Stal Mansolein
Selle Francais
Merrielijn 63, fokfamilie 63
48.44%

Heros Mansolein is een imposant en royaal hengstveulen. Hij is zeer correct in zijn bouw en stand. Heeft een mooi front en sterke, goed bespierde achterhand. Tijdens de stamboekkeuring van het Selle Francais behaalde hij een mooie 6de plaats van de 20 veulens met mooie cijfers. Zo kreeg hij o.a. een 8 voor zijn voorhand, een 8 voor de bovenlijn, een 7 voor zijn bewegingen, een 8,5 voor zijn beenwerk en correctheid, en een 7,5 voor zijn algemene voorkomen.
Zijn vader is de jonge,veelbelovende Selle Francais hengst Captain Semilly die zeer goed presteert in de jonge paardencompetitites in Frankrijk.
Hij stamt af van Narthago (Carthago) uit de volle zus van Flamenco de Semilly.

De moeder van Heros Mansolein is de Selle Francais Keur merrie Brinn Mansolein. Zij behaalde met vlag en wimpel haar Keur predicaat op 4 jr.
leeftijd en stamt af van de Galoubet A zoon Kaloubet D'Tourelle. Haar moeder Silexa, afstammend van Calvados, komt uit dezelfde moeder als o.a. het olympiade springpaard Wilexo (Phin Phin) ISP 1m60, net als Karlolus (Amethist) ISP 1m60, Brilexo ISP 1m60 en Phin Phin's Shooting Star ISP 1m50.
Daarnaast komen er nog vele andere bijzonder goed presterende springpaarden uit deze direct moederlijn.

Kortom Heros Mansolein komt uit een zeer goed nest, en laat zelf reeds zien over kwaliteit te beschikken. Dit maakt hem zeer interessant voor de hengstenopfok.