Vaarwel Bashira Mansolein en Wendela-A

Het is met groot verdriet dat wij afscheid hebben moeten nemen van twee belangrijke paarden. Onze fokmerries Bashira Mansolein en Wendela -A zijn niet langer met ons.
Bashira Mansolein (Future x Juventus) werd door ons gefokt. Onder het zadel van Larisse ontpopte de grote merrie (van 1m80!) zich tot een waar dressuurtalent. Helaas kwam ze nooit in de sport uit. Een ongeval op de wei blesseerde haar en zorgde ervoor dat ze niet meer gereden kon worden. Haar carrière werd voortgezet als fokmerrie. In 2016 werd haar eerste veulen geboren. Ze bracht ons in totaal 4 prachtige veulens waarvan de eerste nu net onder het zadel is gekomen. Helaas bleek haar opgelopen blessure haar steeds meer parten te spelen en vonden we het niet langer in het welzijn van Bashira om haar verder te laten gaan. Op zaterdag 2 november is ze in alle rust op haar vertrouwde plek ingeslapen.
Diezelfde dag was de tijd ook voor Wendela-A gekomen. Een oude blessure, opgelopen voordat we haar kochten, zorgde ervoor dat ze niet langer van haar pensioen kon genieten. De afgelopen 2,5 jaar heeft ze genoten van haar welverdiende pensioen . Ook zij is in alle rust bij ons heengegaan. Wendela-A bleek een zeer belangrijke merrie voor onze fokkerij. Haar eerste nakomelingen presteren zeer opvallend in de sport.
Wendela kwam eind 2009 bij ons op stal en heeft in de afgelopen 10 jaar ons 6 prachtige nakomelingen gegeven. Haar dochter Cristal Mansolein wordt nu voor onze fokkerij ingezet.
Het is een groot gemis en extra pijnlijk om op één dag afscheid te moeten nemen van deze twee dierbare en belangrijke paarden. We zullen ze nooit vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *