Thuiskeuring springveulens levert 3 Elite veulens op !

Het is een groot succes te noemen, de thuiskeuring van onze springveulens dit jaar, gejureerd door de juryleden van het Selle Francais stamboek op woensdag 08 Juli. Met grote waardering voor de getoonde kwaliteit, was het aangenaam jureren voor de juryleden van het Selle Francais. Als eerste werd getoond het merrieveulen Chaya Mansolein Z, een dochter van Columbus Z uit de predicaat “Excellent” Selle Francais merrie Cristal Mansolein van Kaloubet D’ Tourelle x Manhattan. Een zeer chique veulen die de volgende cijfers werd toebedeeld:

Chaya Mansolein Z: Voorhand een 8, bovenlijn een 8, achterhand 8, beenwerk een 7,5 en voor de beweging en algemene indruk een 8,5 !! Dus een eindscore van 8,08 gemiddeld en hierbij dus Elite verklaard!

Hierna was het de beurt van ons Selle Francais merrieveulen Kiraly Mansolein. Dochter van Festival du Banney uit Gaudi Mansolein Z van George Z uit de predicaat “Excellent” merrie Riannin Mansolein van Totoche du Banney.
Kiraly Mansolein stamt uit de eerste jaargang van Festival du Banney. Ze kreeg de volgende cijfers toegekend:
9 voor de voorhand, een 8,5 de bovenlijn en achterhand, een 8 voor beenwerk, een 8 voor beweging en een 8,5 voor de algemene indruk, behoort ze nu tot de Elite veulens met een 8,42 als gemiddelde eindscore.

En als laatste was het de beurt aan Chanel Manolein Z. Deze dochter van Cantona TN uit de predicaat “Excellent” merrie Brianne Mansolein Z van Big Star jr. maal Athlet Z, uit dezelfde moederlijn als Kiraly Mansolein.
De juryleden waren zeer te spreken over dit royaal gelijnde merrieveulen en beschreven haar als een veulen die praktisch aan alle ideaalvoorwaarden voldeed als zijnde het perfecte sportveulen.

De volgende cijfers werden aan Chanel Mansolein Z toegekend:
9,5 voor de voorhand, een 8,5 de bovenlijn en achterhand, een 8 voor beenwerk, voor beweging een 8,5 en een 9 voor de algemene indruk behoort ze nu tot de Elite veulens met een 8,67 als gemiddelde !

Een zeer hoge score dus voor onze springveulens dit jaar. En daarnaast was onze Kiraly Mansolein Z, van alle getoonde Festival du Banney veulens op de andere locaties, het Festival du Banney veulen met de hoogste score !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *