Nieuw fokmerrie voor onze dressuurpaardenfokkerij

Graag stellen we u voor aan onze nieuwe fokmerrie Hobalia. Een stb Prok merrie afstammend van de Grand-Prix hengst Arlando (Paddock x Mytens xx) uit een Ster moeder van Gribaldi x Wahtamin xx x Marco Polo x Sinaeda, afkomstig uit de wereldberoende Balia stam !

Hobalia kwam afgelopen najaar al bij ons op stal. De afspraak met de voormalig eigenaar was, dat als de merrie in het voorjaar drachtig zou worden, we haar zouden kopen. Afgelopen winter kreeg Hobalia rustig de tijd om aan haar nieuwe thuis te wennen. Een grote overgang, komend uit Amsterdam en dan te verhuizen naar de glooiende omgeving van de Vogezen in Frankrijk!

Hobalia is een ontzettend lieve merrie, zeer royaal van stuk, een imposant paard om voor je te hebben staan, maar absoluut met een hart van goud. Ze beschikt over een zeer goede stap, een kwaliteit van stap die we zelden meer zien tegenwoordig. Haar draf kenmerkt zich door een goed gebruik van het achterbeen en veel ruimte. Haar galop is correct met voldoende sprong en een sterke achterhand. Correct in exterieur en iets horizontaal in de bouw. We hebben hoge verwachtingen van deze apart gefokte merrie. Met als vader de internationale Grand-Prix dressuurhengst Arlando gevolgd door de Grand-Prix hengst Gribali, maakt dat deze merrie waardevolle genen voert.
Dit in combinatie met haar sterk verankerde spring moederlijn, maakt haar tot een bijzonder waardevolle en interessante fokmerrie.

We kijken enorm uit naar haar eerste veulen en bedanken de vorige eigenaar voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *