Jorinde Mansolein achste tijdens Franse kampioenschappen eerstejaars vijfjarige dressuurpaarden

Van 26 tot en met 29 september werd er in het Franse dressuurmekka Saumur de Franse nationale kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden gehouden. Ook de door ons gefokte schimmelmerrie Jorinde Mansolein (Everdale x Democraat x Whinny Jackson) kwam hierbij aan start met haar eigenaresse/amazone Sarah, in de rubriek eerstejaars vijfjarige dressuurpaarden de “Cycle Libre 1ème année 5 ans”.
Jorinde Mansolein had eigenlijk nog geen wedstrijdervaring. Dit seizoen kwam de jonge merrie pas uit op twee concoursen ! Toch waren die eerdere resultaten zo goed dat ze zich ruimschoots wisten te kwalificeren voor deze kampioenschappen.
Jorinde was beslist gespannen in deze enorm imposante omgeving, maar was net zo goed ook zeer gemotiveerd om haar beste beentje voor te zetten voor haar amazone. De eerste proef op donderdag stond de préliminaire proef op het programma. Met 28 starters een goed gevulde rubriek. De jury had graag iets meer ontspanning gezien bij de merrie, maar beloonde haar bewegingskwaliteit met 71,40%. Hiermee kwamen ze op een veertiende plaats uit en wisten zich dus op het nippertje te kwalificeren voor de grote finale op zaterdag.
In de finale proef kwamen Sarah en Jorinde Mansolein als eerste van start. Duidelijk was dat Jorinde Mansolein zich ditmaal iets zekerder voelde in de ring waardoor ze samen een mooie proef konden neerzetten zonder fouten. De jury beloonde hun prestatie met 74,40% !
Ook nu was het wachten lang, maar het werd beloond, want Sarah en Jorinde Mansolein werden knap achtste in de grote finale waardoor ze zich mochten opstellen voor de grote prijsuitreiking! Tijdens deze prijsuitreiking liet Jorinde Mansolein alvast maar even zien dat de aanleg voor piaff en passage ruimschoots aanwezig is!
Wederom een groot succes voor onze fokkerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *