Ike Fleur Mansolein vijfde in kwalificatie kampioenschap Saumur

Van 26 tot en met 29 september werd er in het Franse dressuurmekka Saumur de nationale kampioenschappen 2019 voor jonge dressuurpaarden gehouden. Ook Larisse en Ike Fleur Mansolein (Supério x Tango x Flemmingh) waren hiervoor eerder dit seizoen al ruimschoots gekwalificeerd. Ondanks dat er door kleine ongemakken in totaal zes weken training/voorbereiding van Ike Fleur verloren gingen in de maanden juli en augustus, wilde Larisse dit kampioenschap toch niet aan zich voorbij laten gaan. ” Zowel als vier-,vijf- als zesjarige wisten Ike Fleur en ik ons te kwalificeren voor Saumur. Dit jaar zou het de laatste kans zijn voor ons om dit kampioenschap te rijden en dus wilde ik sowieso gaan, ook al was ons voorbereidingsplan volledig in het water gevallen! Ik zag het als een avontuur en mooi leermoment voor zowel mij zelf als Ike Fleur. En dus gingen we vastbesloten aan start ” aldus Larisse.

De eerste kwalificatie proef ofwel de préliminaire proef verliep boven verwachting goed. In een sterk deelnemersveld wisten Ike Fleur en Larisse een mooie proef neer te zetten die beloond werd met een vijfde plaats in het klassement met 71,60% en een eerste premie.
Na een rustdag was het op zondag tijd voor de grote finale. Onder zeer slechte weersomstandigheden slopen er ditmaal helaas twee dure fouten in de proef. ” Een fout die we nog nooit eerder hebben gehad, maar beide onderdelen in de contragalop met de eenvoudige wissels bij C gingen de mist in. Ike Fleur raakte gespannen en sprong achter om.” aldus Larisse. Met toch nog een nette 66% en een tweede premie niet de proef waarop ze gehoopt hadden. De uiteindelijke uitslag kwam hiermee op een dertiende plaats in het klassement. Toch was dit een mooie ervaring voor de combinatie en voorbereiding op het aankomende seizoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *