Chicco Mansolein Z zevende tijdens Franse kampioenschappen tweedejaars vijfjarige dressuurpaarden

Van 26 tot en met 29 september werd er in het Franse dressuurmekka Saumur de Franse nationale kampioenschappenvoor jonge dressuurpaarden gehouden. Ook de door ons (spring)gefokte ruin Chicco Mansolein Z (Cascor Z x Manhattan x Pele) kwam aan start met zijn eigenaresse en amazone Michèle Di Bella, maar dan in de tweedejaars rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden de “Cycle Libre 2ème année 5 ans”. Amazone Michèle had ontzettend veel zin in dit prachtige kampioenschap en ging het avontuur aan voor haar plezier, zonder verwachting op een hoge klassering. De préliminaire proef op de eerste dag verliep goed. Een foutloze proef die iets meer energie mocht hebben gehad, maar wel gewaardeerd werd door de inzet van de ruin, goede africhting en aansprekende basisgangen. De juryleden gaven de combinatie een mooie score van 72,80%, goed voor een elfde plaats in een deelnemersveld van 22 starters.
Hiermee wisten Michèle en Chicco zich met de hakken over de sloot te kwalificeren voor de grote finale op zaterdag! “Dit was al een cadeau opzich, dat we ons zouden plaatsen voor de finale is echt boven verwachting in zo’n sterk deelnemersveld ” aldus een zeer enthousiaste Michèle !
De finale proef op zaterdag verliep fijn, ook nu weer een mooie proef met als resultaat 72,20%. Daarna begon het zenuwslopende wachten op de uitslag voor de grote finale. Zestien deelnemers in de finale proef waarvan zich acht mochten opstellen in de prijsuitreiking. Na lang wachten sprong Michèle zowat een gat in de lucht, ze eindige met “haar Chicco Mansolein” als zevende in de grote finale!
Wat een succes voor zowel amazone, Chicco en voor onze fokkerij! Chicco Mansolein Z is nu het zevende beste vijfjarige dressuurpaard in de Cycle Libre van Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *