Zonne Fleur

Tango
Grand Prix Dr
Jazz
pref Grand Prix dr
Cocktail
pref Grand Prix dr
Purioso keur
Ulissa keur pref prest
Charmante
keur prest
Ulster 1.40 cso
Warmante keur pref prest M1 dr
O.Bertje
pref prest keur
Contango
pref Grand Prix dr
Contender
Adisa III Staatprämie
Cordola
ster pref
Amor pref
Natasja ster pref prest
Kellyfleur
elite sport(dr) Z1 dr
Flemmingh
pref 1.30 cso
LacapoLandgraf I
Larsa Hauptstutbuch
TexasCarneval
Ledusa Staatsprämie
Bellefleur
keur pref prest
Purioso
keur
Furioso II
Alinda Hauptstutbuch
HillieVicomte keur
Beatrix ster
Vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 75, fokfamilie 180
35.16%

De directe familie van Zonne Fleur:

Zonne Fleur is een royaal gebouwde merrie die mooi in het rechthoeksmodel staat en over veel uitstraling beschikt. Ze heeft veel ras en beweegt met veel allure. Haar basisgangen zijn bergopwaarts met een goed gebruik van het achterbeen en een prachtige beenzetting van het voorbeen. Een merrie met veel potentie en uitstraling en een goed karakter. Zonne Fleur werd op vierjarige leeftijd beleerd en meteen uitgebracht in de sport. Ze behaalde tijdens haar wedstrijddebuut in de B dressuur direct tweemaal een eerste plaats en verdiende 5 winstpunten. Zonne Fleur is röntgenologisch goedgekeurd. Op driejarige leeftijd liep Zonne Fleur mee op de KWPN stamboekkeuring in Helden. Daar haalde ze 70 punten voor haar bewegingen en voor haar stap en draf. Omdat Zonne Fleur nog erg jeugdig was kreeg ze helaas geen hogere punten.


Vererving Zonne Fleur:

Zonne Fleur brengt chique, hoogbeninge en langgelijnde nakomelingen met veel maat. Deze nakomelingen kenmerken zich door hun elegantie en sterke bewegingen. Allen draven ze met veel veer, souplesse en kracht. Daarnaast beschikken ze allemaal over veel schoudervrijheid. De galop is altijd bergopwaarts en sterk onder gesprongen. Het zijn paarden die een mooi silhouet hebben en een schitterend front. Haar nakomelingen hebben een goed karakter, zijn intelligent en scherp. Paarden die willen werken en graag wat extra geven.


Grace Mansolein; 2011 (Rhodium) overleden

Ike Fleur Mansolein; 2013 (Supério) 5de op het Nationale Franse kampioenschap, "Grande Semaine de Saumur" proef préliminaire Cycle Libre 3 voor 6 jr. dressuurpaarden,
Vele overwinningen met percentages tussen 70 en 81 % in de jonge paardencompetities Dressuur Frankrijk,
5de op de lijst Top 100 SHF Frankrijk, beste 5 jr. dressuurpaarden in de klasse Cycle Libre 2de jaar in 2018,
9deop de lijst Top 100 SHF Frankrijk, beste 6 jr. dressuurpaarden in de klasse Cycle Libre 3de jaar in 2019.
Sport(Dr.) predicaat bij het KWPN.
Z-2 geklasseerd in Frankrijk.

Jovanna Mansolein; 2014 (Everdale) Kampioen tijdens stamboekopname "France Dressage" te Quers. Predicaat Elite" ontvangen met 81,5% waaronder een 8,5 voor haar draf en exterieur.

Keltic Mansolein; 2015 (Glamourdale) L-1 dressuur geklasseerd.

Lady Mansolein; 2016 (Guardian S)

Narisha Mansolein; 2018 (Ferdeaux)
3de op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 71,5 punten waaronder een 8,5 voor exterieur en een 8 voor algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Othello Mansolein; 2019 (Deparon US)
4de op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 74 punten waaronder een 8 voor exterieur en een 7,5 voor draf, stap en algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Parfait Mansolein; 2020 (Ferguson)

Rolex Mansolein; 2021 (Las Vegas) derde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9,5 voor de draf en zijn exterieur. Met gemiddeld 83% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

De directe familie van Zonne Fleur:

De moeder van Zonne Fleur is Kellyfleur, een elite sport dressuur merrie die Z1 dres. liep en enkele opvallende nakomelingen bracht. Zoals in 2006 Banjo, afstammend van Sandreo die op de veulenveiling van Dronten voor 9250 euro van eigenaar veranderde.
De in 2001 geboren merrie Unit W van Ferro uit Kellyfleur werd op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor 17.000 euro. En de in 2003 geboren dochter van Kellyfleur, Wendyfleur van Lord Sinclair I werd ook op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor een bedrag van 9250 euro en behaalde later het prok certificaat en werd ster met voor haar exterieur 70 punten en voor de bewegingen 80 punten. Daarnaast liep haar dochter Verafelur (v. Ferro) succesvol Z-1 dressuur.

Hierna vinden we de merrie Bellefleur die het predikaten keur preferend en prestatie voert en een IBOP liep van 81 punten. Bellefleur wist zich ook sterk te vererven. Zo bracht ze in combinatie met Pretendent Ficomte die op 1m30 niveau sprong. En Ginna (v. Pretendent) liep op Z-2 dressuur niveau en verdiende de predikaten sport (dres.) preferent keur en prestatie. Verder bracht deze Ginia ook de aangewezen hengst Kasparov van Goodtimes. Hierna volgde Heracles (v. Pretendent) die het tot en met de Z-2 bracht. Net als Juventus (v. Apollonios) die ook Z-2 liep.

Over over grootmoeder Inina( v. Bento) is ook de grootmoeder van de KWPN goedgekeurde dekhengst hengst Pele.

Maar hier stopt het succes van deze merries nog niet. Want ook de paarden Andoctro (v. Indoctro) was Z-1 dressuur en Attitude (v. Tuschinski) werd uitgebracht op internationaal eventing CCI1* met Scott Mclellan (UK). Ook Onnina (v. Farrington) liep succesvol Z-2 dresuur alsmede Rebellina (v. Krack C) die Z-1 dressuur liep en Wauw (v. Don primero) Z-2 dressuur. Hierna vinden we nog Unannina (v. Goodtimes) die in Nederland op 1m50 niveau uit word gebracht.


De stam van Zonne Fleur:

In moederlijn 75 fokfamilie 180 zien we vele succesvolle nationale en internationale dressuur- en springpaarden. Enkele opvallende sportpaarden zijn bijvoorbeeld de internationale Grand-Prix springpaarden Nepal(v.Concorde), Zamira (v. Ramiro), Kolibrie (v. Voltaire), Nosostros (v. Henzo) en Orlando (v. Lux). En ook het paard waar iedereen wel van heeft gehoord P-Pilot (v. Epilot) die internationaal zeer succesvol is en voor veel geld werd verkocht tijdens de Expo Talent Sale, komt uit deze stam!
Enkele andere opvallende sprotpaarden zijn het 1m50 springpaard Wilma (v. Farn) en Urjul van Generhese (v. Indian Gold van Casterhoeve) kwam op 1m55 niveau uit. Maar ook de twee 1m60 springpaarden Meatloaf (v. Indoctro), Tiboy (v. Nubertus R) en Palermo(v. Zadok) gaan terug op deze lijn.
Het zijn niet alleen springpaarden uit deze lijn die succesvol zijn. Er zijn ook meerdere dressuurpaarden die het heel goed doen zoals Untouchable (v. Obelisk) die uitkomt op Prix Saint George / Inter I niveau. En Zaire (v. Sir Sinclair) een KWPN 2de bezichtigings hengst die later op Prix Saint George / Inter I niveau werd uitgebracht. Daarnaast zien we nog het Nationale dressuurpaard Farao (v. Zebulon) en de voor de KWPN verrichtingsonderzoek aangewezen hengst Unison S (v. Zichem) die allemaal dezelfde merrielijn voeren.

Verder komen de goedgekeurde hengsten Rijksgraaf, Andechs, Aranco W, Bizet, Jethero, Gambol, Sjors B, Tamboer, Lutaire Z, Graaf Oregon, Trior, Romburg, Silvester, Utopia, en Pele uit deze lijn.


De vader is: Tango.

Foto Hengst Tango nakomeling Jazz x Contango

Tango heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt: eerst succesvol in de Lichte Tour daarna een mooi debuut in de Grand Prix en de scores bleven maar stijgen, wat uiteindelijk uitmondde in de overwinning van het Nederlands Kampioenschap 2011 in De Steeg. Ook daarna blijven Hans Peter en Tango presteren, o.a. winnaar Wereldbekerkwalificatie in Odense. Het doel van Tango en Hans Peter is dit jaar de Olympische Spelen, daartoe is hij ook aangekocht door hun nieuwe sponsor dhr. Glock uit Oostenrijk. De nakomelingen van Tango zijn zeer veelbelovend: hij geeft aan zijn kinderen ras, uitstraling en een zeer goed bewegingsmechanisme mee en hiermee behoort Tango tot de beste zonen van de preferente hengst Jazz.

2011
Hans Peter Minderhoud en I.P.S Tango Nederlands Kampioen

Winnaar Wereldbeker in Odense

Na een spectaculaire ontknoping waren het Hans Peter Minderhoud en de hengst I.P.S Tango die zich het komende jaar Nederlands kampioen in de Zware Tour mogen noemen. Partner Edward Gal maakte het hem tijdens Outdoor Gelderland met een prachtig gereden finalekür nog knap moeilijk, maar Minderhoud wist een nipte voorsprong te behouden en pakte de titel.

Al na het eerste onderdeel werd duidelijk dat de zwaarste strijd in De Steeg werd uitgevochten tussen Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. In de Grand Prix was het Gal die de zege pakte met Sisther de Jeu, een dochter van onze hengst Gribaldi. In de Special liet Minderhoud zien dat hij met I.P.S Tango in uitstekende vorm was. Deze wonnen ze dan ook met afstand. Edward Gal schotelde het publiek op zondagavond een prachtige Kür voor en zag deze beloond met een score van 78,800 procent. Aan Hans Peter Minderhoud was het de taak om hier overheen te gaan. Door een fout in de appuyementen naar links lukte het hem niet om Gal te verslaan, maar gelukkig was zijn score van 78,725 procent was nog altijd voldoende voor de koppositie in het eindklassement.

KNHS Winterkampioenschappen: Hans Peter Minderhoud en I.P.S Tango Kampioen

2010
I.P.S Tango & Hans Peter Minderhoud internationaal succesvol in de Grand Prix

2009
Tango & Hans Peter Minderhoud zijn uitermate succesvol in de Lichte Tour:

05 Okt. 2008 2e pl. Flyinge Intermediaire I 75.95 %
15 Okt. 2008 1e pl. Odense (DK) Prix St. Georges 71.58 %
18 Okt. 2008 1e pl. Odense (DK) Kür op Muziek 75.10 %
26 Dec. 2008 1e pl. Mechelen Prix. St. Georges 71.83 %
27 Dec. 2008 1e pl. Mechelen Kür op Muziek 77.58 %
08 Jan. 2009 1e pl. Zwolle Prix St. Georges 71.75 %
09 Jan. 2009 1e pl. Zwolle Kür op Muziek 73.80 %

KWPN VERRICHTINGSTEST TE ERMELO 2004:
STAP 7.0 DRAF 9.0 GALOP 7.0
AANLEG ALS DRESSUURPAARD 8.0

TANGO: DE SCHWUNG VAN JAZZ & DE KRACHT VAN CONTANGO!


Beschrijving van Tango in In de Strengen van 6 feb. 2003. 'Opvallend mooi aan de voorkant is de met veel oprichting dravende Tango. Hij beweegt immer de berg op met een opmerkelijk best voorbeengebruik. Zijn ideaal gemaakte voorhand krijgt in beweging nog meer uitdrukking. Het achterbeen gaat de goede kant op in beweging en drukt het lichaam prachtig opwaarts. Amor en Ghill Manor xx sieren de pedigree van Tango, die terug gaat op de bekende Avondrood'.

GGK Andechs (v. Anduc) Hess Hann
Lutaire Z (v. Lux) SF