Zes hengsten verlaten verrichtingsonderzoek

Het verrichtingsonderzoek is ruim twee weken onderweg, inmiddels hebben is het voorjaarsonderzoek beëindigd voor zeshengsten. De overige hengsten pakken de training op het KWPN-centrum voorspoedig op.

De training verloopt in alle rust en er wordt veel aandacht besteed aan de afwisseling van de training. Zo zijn de hengsten bij goed weer met regelmaat in de paddocks te vinden en hebben de springhengsten al enkele sprongen onder de man gemaakt. Binnenkort gaan de hengsten ook kennis maken met het buitenterrein zodra het weer dit toelaat. Deze week vond de eerste beoordeling van de hengsten plaats evenals de zadelpresentatie van de vierjarige hengsten die aangeleverd konden worden voor het verrichtingsonderzoek.

Dressuurhengsten
Woensdag stond de aanlevering van de vierjarige dressuurhengsten op het programma. Alleen de Ravel-zoon Joop! TC (Ravel x Krack C) liet zich onder de eigen ruiter zien. Nadat hij veterinair akkoord is bevonden, is hij begonnen aan het verrichtingsonderzoek.

Twee driejarige dressuurhengsten zijn na overleg met de eigenaren doorgestuurd naar het najaarsverrichtingsonderzoek. Het gaat hierbij om Kameraad (Eye Catcher x Rousseau) en Karachi (Jazz x Totilas). Eerder al beëindigde de hengstencommissie dressuur het verrichtingsonderzoek van Kalisto KL (Expression x San Amour).

Op het moment zijn er nog veertien dressuurhengsten in the running voor het KWPN dekbrevet.

Springhengsten
Dinsdag werden twee vierjarige hengsten door hun eigen ruiter voorgesteld en hebben enkele sprongetjes gemaakt. Vervolgens zijn beide hengsten in orde bevonden door de veterinair en begonnen aan het verrichtingsonderzoek. Het gaat daarbij om Envole Moi (Kraque Boom x Duc du Murier) en Easy Top de Courcel (Type Top du Monteil x Allegreto).

Daarnaast zijn diezelfde dag Karaat ES (Falaise de Muze x Caritano Z) en Global Touch (Global Express x Untouched) in overleg met de eigenaar opgehaald en naar huis gegaan. Gisteren viel ook het doek voor Fellini de la Cense (Vagebond de la Pomme x Quaprice Z) en verliet hij het KWPN-centrum.

Bij de springhengsten lopen er momenteel nog negentien hengsten verrichting.

Bekijk hier welke hengsten er nog deelnemen aan het KWPN verrichtingsonderzoek.

Bron: KWPN/Hoefslag