Wendela A

Manhattan
1.60 cso
Burggraaf
pref, 1.50 cso
Landgraf ILadykiller xx
Warthburg Hauptstutbuch
Loanda
Staatsprämie
Cor de la Bryere
Urbine H Hauptstutbuch
Utopia
pref prest keur
Abgar xx
keur
Abernant xx
Karadja xx
Vonia
ster pref prest
Camillus pref Prämienhengst
Lonia ster
FimkePeleAbgar xx
keur
Abernant xx
Karadja xx
Georgsie
ster
Ulex pref
Inina pref kem
UrsulaNimmerdor
pref
Farn
Ramonaa
OmaraMarco Polo
Lomara
Zwart
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 103, Fokfamilie 110
44.53%

De directe familie van Wendela A:

Wendela-A is een schitterende merrie waar je opslag verliefd op wordt. Met haar zeer chique hoofd, grote karaktervolle ogen en haar aansprekende zwarte kleur is Wendela-A een echte eyecatcher! Met haar luxe doch compacte exterieur, imposante hals en sterke achterhand is Wendela-A een zeer royale merrie te noemen.
In haar drie basisgangen laat ze veel kwaliteit zien, ze schakelt makkelijk, heeft een goede stap, een bergopwaartse draf met een prachtige beentechniek en een goede galop. Ze komt altijd sterk van de grond af. Wendela-A beschikt over veel gummie en elasticiteit in haar hele lijf. Op de sprong toont ze veel inzet en ze basculeerd goed en ook hier valt haar elasticiteit op. De merrie springt vlug van de grond. Ze is zeer nieuwsgierig, alert op haar omgeving en heeft een onderzoekend maar braaf karakter.


Vererving Wendela A:

Haar nakomelingen zijn goed aan de maat met een correct fundament. Ze fokt steeds paarden met een zeer mooi hoofd, groot oog, schitterende hals en veel uitstraling. Ook haar zwarte kleur fokt ze tot nu toe altijd door. Haar nakomelingen vallen op door hun elasticiteit in beweging en bovengemiddelde basisgangen. Ook op de sprong tonen de nakomelingen van Wendela-A veel kwaliteit! Verder zijn alle nakomelingen makkelijk in de omgang, werkwillig en zeer mensgericht, net als hun moeder.


De directe familie van Wendela A:

De overgrootmoeder van Wendela-A, Omara (v. Marco Polo) bracht twee dochters van Nimmerdor. Namelijk de STB merrie Ursula en de Keur Preferente merrie Tamara. Een dochter van Ursula, de prestatie merrie Nathalie (v. Glennridge) bracht onder andere het 1m35 springpaard Zarina (v. Hold Up Premie) en Thomas (v. Corland), een 1m30 springpaard. Ook de Keur Preferente merrie Tamara was succesvol in de fokkerij. Zo bracht zij de tweedebezichtigings hengst Gino (v. Notaris) die later uitgroeide tot een internationaal Grand-Prix springpaard onder de naam Bruce Goodin. Tamara bracht ook de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengst Angelo (v. Zeus). Een dochter van deze Tamara, de Ster Preferente Prestatie merrie Denise (v. Jasper) presteerde ook sterk in de fokkerij. Want zo bracht ze de tweedebezichtigings hengst Ivan (v. Candyboy) die op 1m30 niveau sprong in Nederland, maar ook het 1m35 springpaard Merlyn (v. Concorde). Nog weer andere nakomelingen van Denise zijn Trevor (v. Voltaire) die 1m35 sprong en Richelle (v. Indoctro) die op 1m40 niveau uitkwam. Daarnaast komt ook het Internationale Grand-Prix dressuurpaard Odine (v. Damocles) uit Denise.
Verder terug in de lijn van Wendela-A komen we dan nog de merrie Domara (v. Olaf van Wittenstein) tegen. Zij bracht onder andere het Lichte-Tour dressuurpaard Oval (v. Hamlet), alsmede meerdere 1m30 springpaarden zoals Incredible Surprise (v. Daimler), Einschnitt (v. Legaat) en Dancing (v. Lector).


De stam van Wendela A:

Wendela-A stamt uit merrielijn 103 fokfamilie 110, een befaamde stam waar opvallende sportpaarden uit voort zijn gekomen, zoals de goedgekeurde hengsten Doruto (v. Urban), de KWPN hengst Sydney (v. Goodtimes) die internationaal 1,60 mtr. springt, maar ook de legendarische Olympisch kampioen van 2008 in Hong Kong, Hickstead van Eric Lamaze. Een hengst met een onbeschrijfelijke staat van dienst. Zijn jongere volle broer Hickstead II is goedgekeurd bij Zangersheide.
Uit deze stam komt ook de in Zangersheide goedgekeurde springhengst Fernando H (v. Calvino) die tevens aangewezen is voor het KWPN verrichtingsonderzoek.


De vader is: Manhattan.

Foto Hengst Manhattan nakomeling Burggraaf x Abgar xx x Camillus

Bruin - geb: 1994 - stokmaat: 169 cm

Manhattan is een nakomeling van de preferente hengst Burggraaf. Burggraaf staat bekend als leverancier van springpaarden. Zijn nakomeling S¹Blieft won met Lesley Burr de hoogst gedoteerde Grote Prijs ter wereld, namelijk die van Calgary. Ook de getalenteerde springpaarden Burggravin, Dumbo, Jumper en Graaf zijn Burggraaf-nakomelingen. Grootvader Abgar is één van de invloedrijkste volbloeds in de Nederlandse rijpaardfokkerij. Manhattan komt uit de prestatiestam van de heer Huisman in ter Aard. Deze geweldige stam bracht onder andere de internationale springpaarden Carrera (v. Joost), die met Jean-Claude Vangeenberghe de Grote Prijs van Aken won, maar ook Valeur D. (v. Abgar), die met Wout-Jan Van der Schans o.a. twee keer de Derby van Eindhoven heeft gewonnen. Maar ook de goedgekeurde hengsten Jörn en Donau komen uit deze stam. Moeder Utopia is een typisch voorbeeld van een succesvolle kruising tussen een volbloed met een Groninger lijn.

Manhattan werd Reserve-Kampioen van de najaarsverrichtingstest in Ermelo. Manhattan werd eveneens Reserve-Kampioen van de Hengstencompetitie 1999. In 2001 behaalde Manhattan diverse hoge klasseringen in 1.35 rubrieken, waaronder 2e HK Den Bosch, 2e Hengstenspringen Denekamp en diverse top drie klasseringen in de ³Twente-Cup² kwalificaties en finale. Manhattan werd winnaar van de 7-jarigen in Etten-Leur op 1.40 m. niveau. Daarna maakte Manhattan zijn internationale debuut in Leeuwarden, hetgeen een 2e plaats opleverde in het 1.40 m. Verder was Manhattan tweede in de finale van Bremen en 4e en 6e in Barcelona. In 2002 won de Manhattan-dochter Solita het Nederlands Kampioenschap Vrijspringen. In 2003 heeft Manhattan maar liefst drie aangewezen zonen bij de KWPN hengstenkeuring. De nakomelingen van Manhattan zijn zowel geliefd bij de dressuur- als de springruiters. Twee zonen van Manhattan zijn aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek 2004. Zijn zoon Stetter werd vierde bij de WK Jonge Paarden in Lanaken (2004). Manhattan is in 2005 op de KWPN-springindex de hooggeplaatste hengst van de M-jaargang met 158 punten.