Vivre Mansolein Z

Vivre Mansolein Z is een fraai gebouwde luxe zoon uit de eerste jaargang van V Alba R . Alhoewel hij nu nog bruin is zal hij waarschijnlijk schimmel worden.
Vivre Mansolein Z heeft, als eerste veulen van Riannin Mansolein, zijn naam te danken aan het feit dat hij vanaf de geboorte zeer levendig en snel was met staan en lopen, maar ook met het vinden van de uier. Vivre Mansolein Z is een fier hengstveulen, dat snel leert en heel slim is, met drie goede gangen en veel zelfhouding. Gezien zijn gewrichten zal het een grote hengst worden. Opvallend is verder zijn mooi naar voren grijpende voorbeen en stille rug.
Vivre Mansolein Z is het eerste tweede generatie veulen van Stal Mansolein!


V.Alba RRubert RMermus R
keur
Burggraaf
Dwermie
Cubertha
keur sport(spr)
Joost
Subertha
O.Alba 5
prest
Pit IPilot
Findra Verbandsprämie
Alba
ster prest
Lord
Ibylle Staatsprämie
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
42.19%

De vader is: V Alba R.

Foto Hengst V Alba R

2002 - schimmel - 1.69m - Zangerzeide

V.Alba R Holst. Stam 104a. V Alba R trok op de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide 2007 alle aandacht naar zich toe. Deze beeldschone zoon van de internationale tophengst Rubert R liet op de keuring onder het zadel alle goede eigenschappen zien, die nodig zijn om een echte topper te worden.

Deze zeer interessant gefokte hengst is de enige zoon van de internationaal springende en bij Studbook Zangersheide ingeschreven hengst Rubert R. Vader Rubert R is zelf niet beschikbaar voor de fokkerij, hij wordt door Peter Charles voorbereid op de Olympische Spelen in Hong Kong. Rubert R heeft maar een klein aantal kinderen, maar ze behoorden tot de parels van de KWPN-keuringen, vrijspringwedstrijden en testen onder het zadel.

V Alba R komt uit één van Holsteins beste springstammen, te weten 104a. Moeders vader Pit I geeft het raffinement door van springpaardenvererver Pilot, gevolgd door de Holsteiner stempelhengsten Lord en Moltke I.

Uit de zeer bekende Holsteiner stam 104 a komen onder meer de in Nederland bekende hengsten S Alba R, Corland en Celano. Andere bekende hengsten uit deze stam zijn Acoretto, Aktion Hero, Caballo, Caretano Z, Chico`s Boy, Contendro I en II, Leuthen I en II, Capitano en Carneval. Er zijn minstens 40 goedgekeurde hengsten uit deze stam voortgekomen.

V Alba R wordt verder opgeleid in de sport. Hij springt met zeer veel vermogen, heeft een goede voorhandtechniek en een voortreffelijk gebruik van de achterhand. De patent springende V Alba R munt ook uit door zijn zeer goede galop. Mede daardoor laat hij zich heel fijn bewerken.

V Alba R is een grote belofte voor de toekomst!


De moeder van Vivre Mansolein Z: Riannin Mansolein

Foto Riannin Mansolein moeder van Vivre Mansolein Z

Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.


Vivre Mansolein Z; 2009 (V Alba R) 33ste eerste ronde Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
34ste in de finale van Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
Diverse klasseringen in Cycle Classic eventing proeven voor 5 jarige eventingpaarden,
15de in het ZZ voor jonge eventing ruiters/ amazones te Saumur,
1ste in klasse M-2 dressuur te Dole de Bretagne.

Fleury Mansolein; 2010 (Phin Phin) Foutloos in het 1m20 springen te Guilers.

Félin Mansolein Z; 2013 (Flamenco de Semilly).

Bravo Mansolein Z; 2015 (Big Star jr.) CSI1* internationaal geklasseerd in 1m20 met Mauries van Roosbroeck.

Gaudi Mansolein Z; 2016 (George Z).

Ninke Mansolein; 2018 (Innovation) 4de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,85 waaronder een 8,5 voor de voorhand en een 8 voor de bovenlijn, beenwerk en uitstraling.

Karinne Mansolein Z; 2019 (Karmann 2000 Z) 3de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,5 waaronder een 8 voor de voorhand.

Kaelin Mansolein Z; 2021 (Komme Casall) vijfde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77 % waaronder een 8,5. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sianne Mansolein; 2022 (For Ferrero) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77,765 % waaronder een 8 voor galop en een 9 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".