Vérité

Democraat
1.40 cso PSG/Inter I
Pion
1.40 cso Z2 drs
Abgar
keur
Abernant xx
Karadja xx
Irma la Douce
keur pref prest
Epigoon pref
Verda pref
Wilena
ster pref prest
Silvano
1.60 cso
Le Mexico keur
Marion ster pref prest
Orlena
keur pref prest
Pericles xx pref
Carlena ster
Roma Jackson
Z2-drs elite sport(dr) pref
Whinny Jackson
1.60 cso ZZL-drs keur prest
Wolfgang
keur
Farn pref
Jolanda keur pref prest
Ginea 1.50 cso Z2-drs sport(spr) sport(dr) prest pref eliteZandigo
Cinea keur pref prest
Kebora
M1-drs ster
Ferro
Grand Prix drs pref
Ulft keur
Brenda ster pref prest
VeboraApple King xx
Lucinda ster
Schimmel
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 249, fokfamilie 1925
42.97%

De directe familie van Vérité:

Vérité is een bloedgemaakte KWPN merrrie. Ze is luxe gelijnd, hoogbenig en heeft een correct en aansprekend exterieur. Op driejarige leeftijd behaalde de schimmelmerrie, gefokt door Resim Dressage, mooie punten op de keuring van het KWPN. Voor exterieur behaalde ze 70 punten, voor de beweging 78 punten waaronder voor de stap 75 punten. De draf werd beloond met maar liefst 80 punten, net als de galop. Met deze scores behaalde ze het Ster predicaat. Ook het Prok certificaat is in haar bezit. Maar dat is nog niet alles, Vérité behaalde ook het voorlopig Keur predicaat. Echter door haar verkoop naar Frankrijk kon ze helaas niet deelnemen aan de IBOP om definitief keur te worden. Vérité heeft een zeer sterk achterbeen gebruik, zowel in draf als galop toont de merrie over veel kwaliteit te beschikken. Vérité werd opgeleid door de Franse Grand-Prix ruiter Jean Vesin, maar raakte helaas geblesseerd. Haar opleidingsniveau lag op de Lichte Tour dressuur vlak voor haar blessure. Voordat Vérité naar Frankrijk werd verkocht liep ze succesvol M-1 dressuur in Nederland met 5 winstpunten, en was ze bovendien B-eventing, samengesteld geklasseerd.


Vererving Vérité:

De nakomelingen van Vérité zijn echte pur-sang dressuurpaarden. Haar nakomelingen zijn ultra-chic met een mooie voorhand en zeer aansprekend gelijnd. In beweging kenmerken ze zich door afdruk, een zeer sterke achterhand en een grote natuurlijke aanleg om tot dragen te komen en hierin te kunnen schakelen.
Hiernaast hebben ze een grote bereidheid tot werken en leren ze snel.


Jorinde Mansolein; 2014 (Everdale) Kampioen kwalificatie stamboekkeuring 2 jr dressuurmerries France Dressage te Quers met 76%
7de in de finale van Nationale Franse kampioenschappen in Saumur, 2 jr merries met 78,667%
Kampioen keuring 2 jarige merries dressuur in Blegië met 80%
* 8ste op het Nationale Franse kampioenschap "Grande Semaine de Saumur" in de Cycle Libre eerste jaars voor 5 jarige dressuurpaarden

Liora Mansolein; 2016 (Guardian S) L-1 dressuur geklasseerd

Mon Rêve Mansolein; 2017 (Glock's Toto jr) * Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 81,5 punten waaronder een 9,5 voor de draf. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur". Overwinningen in Formation klasses voor 5 jr dressuurpaarden.

Orin Mansolein; 2019 (United) * Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 86 punten waaronder een 9 voor draf, galop en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Kayla Mansolein; 2020 (Glamourdale) Vijfde plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 73,25 punten waaronder een 8 voor galop. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Rolinde Mansolein; 2021 (Livius) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9 voor de draf en een 8,5 voor exterieur en algemene indruk. Met gemiddeld 80,5% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Syrius Mansolein; 2022 (Las Vegas) kampioen extra veulenkeuring dressuur van France Dressage. Met een 8,5 voor de draf en exterieur. Totaal 77,25% en gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

De directe familie van Vérité:

Haar moeder is de Elite sport (dressuur) merrie Roma Jackson die Z-2 dressuurliep met 2 winstpunten. Ze is een dochter van Whinny Jackson, die zelf succesvol ZZ-licht dressuur liep en 1m60 gesprongen heeft. Roma Jackson bracht naast Vérité o.a. de Prok hengst Boitano (v. Santano) die op jonge leeftijd naar Duitsland werd verkocht en daar verdienstelijk uitkomt in de jonge paarden competities met hoge noteringen. Ook bracht ze de Ster merrie Contana (v. Santano x Whinny Jackson) Resim Dressage Horses fokt nog altijd actief met Roma Jackson.

De moeder van Roma Jackson is de Ster merrie Kebora afstammend van Ferro maal Apple King xx. Kebora liep zelf M-1 dressuur en werd daarnaast ingezet als fokmerrie. Ze bracht o.a. de hengst Peka (v. Lancet x Ferro) die succesvol is uitgebracht in het Z-1 dressuur. Haar zoon Ucosan (v. Cabochon x Ferro) werd onlangs verkocht naar het buitenland, nadat hij zeer succesvol was in Nederland in het ZZ-licht. Daarnaast bracht ze de Ster merrie Terra die ook Whinny Jackson als vader heeft en dus een volle zus is van Roma Jackson. De moeder van Kebora, Vebora afstammend van Apple King xx, bracht o.a. de merrie Debora, een dochter van Huzaar. Debora geboren in 1985 liep L-1 dressuur met 9 winstpunten en was M plus 5 winstpunten in het springen.

De grootmoeder van Kebora, Hebora (Kroon Preferent) bracht diverse dochters die zelf weer voor de fokkerij werden ingezet. Onder hun nakomelingen vinden we het 1m30 springpaard Carlinda (v. Le Mexico), het Z-2 dressuurpaard Jornelle (v. Stornello xx), het ZZ-zwaar dressuurpaard Nebora (v. Contango) en het internationale Grand-Prix dressuurpaard Controversy (v. Pretendent).


De stam van Vérité:

Vérité komt uit merrielijn 249 fokfamilie 1925. Opvallend uit deze lijn is het goede percentage van succesvolle keuringspaarden. Maar deze merrielijn bracht bijvoorbeeld ook het nationale springpaard Guborius van Apollonios xx en meerdere Z dressuur geklasseerde paarden. Het internationale Grand-Prix dressuurpaard Controversy (Pretendent x Orkaan) komt uit deze directe moederlijn.
De in 1993 geboren hengst Lorenzo, afstammend van Goodtimes x Orkaan werd aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek en had als overgrootmoeder Kroon Preferente merrie Hebora (de over over overgrootmoeder van Verite). Andere opvallende directe nakomelingen uit deze lijn zijn Nebora (v. Contango x Orkaan) ZZ-licht dressuur, Obsession (v. TCN Partout x Orkaan) ZZ-Zwaar dressuur en Tuur GW (v. Gribaldi x Contango ) ZZ-licht dressuur.
Deze lijn bracht niet alleen succesvolle dressuurpaarden, ook zijn er meerdere paarden succesvol in de springsport zoals bijvoorbeeld Omar, een zoon van Darco x Amagun die goedgekeurd is bij het SBS en succesvol was op 1m60 niveau.


De vader is: Democraat.

Foto Hengst Democraat nakomeling Pion x Silvano x Pericles xx

Democraat heeft destijds zijn Verrichtingen afgelegd in Warendorf en heeft deze winnend afgesloten. Mede doordat Democraat daar zo imponeerde heeft hij twee seizoenen gediend op het NRW Landgestüt in Warendorf. Dat hij daar gepast heeft blijkt wel: zijn nakomelingen presteren daar opvallend goed, zowel bij de dressuur als in het springen, waardoor Democraat zeer hoog op de dressuur & spring index staat. Democraat zelf heeft de dressuurcompetitie gewonnen met Anky van Grunsven en later Nationale en Internationale successen geboekt op Prix St. Georges / Intermediaire I niveau. Daarnaast heeft Democraat nationaal 1.40 gesprongen onder Jos Lansink en in 1996 vele internationale successen geboekt met Jutta Winkler, o.a. de nationale rubriek in Mechelen en Brussel!

Democraat is vooral bekend vanwege zijn nafok. De succesvolle internationale dressuurtopper Jup is ongetwijfeld de meest bekende nakomeling van Democraat in de sport. Andere bekende nakomelingen van Democraat zijn de dressuurpaarden Skyline, Duncan, Dansing Man, Dunnhill, Deaville, Demiro II, Imagine, Libido, Jivaro en Jupiter.