Unique Mansolein Z

Unique Mansolein Z is een bloedgemaakt merrieveulen met veel uitstraling. Dit veulen kan de wereld aan, houdt zich niet in en staat er keer op keer. Een veulen met een sterk exterieur, sterke verbindingen, maar toch het reactievermogen van een bloedpaard. In beweging wordt dit veulen nog opvallender. Als een stuiterbal, een en al souplesse, kracht en behendigheid. Dit veulen is een toekomstig springpaard pur-sang!


Unaniem
1.60m spr
Numero Uno
1.30m spr pref
Libero H
1.60m spr pref
Landgraf I
Oktave
Jolanda
keur
Lord Calando
B-Feinschnitt 1.20m spr Z1-drs
Passivona
keur pref prest
Voltaire
1.60m spr pref
Furioso II
Gogo Moeve
Gabrielle
pref ster 1.00 spr M2 drs
Jasper cso 1.60m
Zivona
Brinn Mansolein
keur
Kaloubet D'Tourelle
1.40 cso
Galoubet A
1.60 cso
Alme Z 1.60 cso
Viti
Stella du BanneyIf de Merze
Isba du Banney
Silexa
1.10 cso, B-drs
Calvados
keur, 1.60 cso
Uriel
Gold Rose 1.40 cso
Filexa
pref, ster, prest
Pion
Ulexa
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 63, fokfamilie 63
42.77%

De vader is: Unaniem.

Foto Hengst Unaniem nakomeling Numero Uno x Voltaire x Jasper

Unaniem werd in 2011 verkocht aan Athina Onassis, die direct al goede klasseringen met hem behaalde. Ze behaalde o.a. een 3e plaats in Geneve en plaatsten zich in de top 10 in Göteborg en de Rolex Grand Prix in Zurich. Hij heeft ook internationaal gesprongen met Ben Schroder. En sinds 2017 is unaniem beschikbaar bij de DSC Group, Team Nijhof en Lauw van Vliet.

Met een pedigree waarin maar liefst vier internationale springhengsten op rij voorkomen. Afgelopen jaar klasseerden zich meer dan 50 Numero Uno-nakomelingen op de WBFSH-ranking ! Klapper is natuurlijk Sterrehof’s Tamino, zilveren Olympische medaillewinnaar met Marc Houtzager. De overige vaders in het pedigree, de preferente Voltaire, de keurhengst Jasper en de preferente Nimmerdor waren zelf internationaal springpaard en leveranciers van ontelbare internationale springpaarden. Unaniem’s moeder, de goed ontwikkelde langgelijnde keurmerrie Passivona, liep een excellente merrietest met gemiddeld een dikke zeven voor de bewegingen en een achtenhalf voor de springonderdelen.

Unaniem’s zoon Cupido was in 2011 de imposante kampioen van de 4-jarigen in de Vion-cup en werd ook verkocht aan Athina Onassis en een andere zoon Detroit (mv. Burggraaf) is AES-goedgekeurd. Unaniem heeft al 8 elite dochters en 54 PROK goedgekeurde nakomelingen.Unaniem kan naast een geweldig springpaard ook een harmonisch gebouwd paard geven met goede bewegingen en hij houdt de stokmaat op peil. Vooral de lange hals en croupe, de soepele draf en krachtige galop zijn echte Unaniem kenmerken. De nakomelingen van Unaniem hebben fijne karakters, zowel in de omgang als in het werk.


De moeder van Unique Mansolein Z: Brinn Mansolein

Foto Brinn Mansolein moeder van Unique Mansolein Z

Brinn Mansolein is een correct gebouwde merrie die duidelijk de kenmerken van Calvados laat zien. Brinn Mansolein stapt goed, heeft een nette draf en een goede galop. Ze beschikt over een goed schakelvermogen en is snel in haar reflexen. Met springen toont ze snelle reflexen, ze springt snel van de grond en toont vermogen. Ze is snel in haar voorbeen en opent achter goed.
In de omgang is Brinn Mansolein een makkelijke aanhankelijke merrie die niet snel onder de indruk is. Ze heeft een evenwichtig en open karakter.
Gezien haar uitstekende afstamming en spring-eigenschappen hebben we hoge verwachtingen van haar toekomstige nafok.Vererving Brinn Mansolein:

De nakomelingen van Brinn Mansolein zijn makkelijk in de omgang. Ze typeren zich door goede bewegingen en fijne karakters. Ze hebben snelle reflexen, en tonen bloed, zonder kijkerig te zijn.
Haar eerste nakomelingen laten een goede sprong zien. De reflexen op de sprong vallen op, alsmede hun techniek en vermogen.


Daloubet Mansolein Z; 2015 (De Flor 111 Z) Winnaar van diverse 4 jarige eventing competities in Engeland. Meerde overwinningen in eventing CIC2*.

Cara Mansolein Z; 2016 (Casual Chic Z) 44ste op Zangersheide festival met een 7 voor correctheid, beweging, type en algemene indruk en een 8 voor moederlijn.

Heros Mansolein; 2017 (Captain Semilly) 6de op stamboekkeuring Selle Francais met 7,8 totaal, waaronder een 8 voor voorhand en bovenlijn en een 8,5 voor correctheid beenwerk.

Celeste Mansolein Z; 2018 (Casual Chic Z) 4de op stamboekkeuring Selle Francais met 7,6 totaal, waaronder een 8 voor voorhand en uitstraling.

Unique Mansolein Z; 2019 (Unaniem) Kampioen merrieveulens stamboekkeuring met gemiddeld cijfer 7,8 waaronder een 8,5 voor de voorhand en 8 voor bovenlijn, beweging en algemene indruk.
Heron Mansolein Z; 2021 (Herrera TN) Kampioen (ex-aequo) stamboekkeuring Selle Francais met gemiddeld cijfer 8,8 waaronder een 9 voor de voorhand en 9 voor de achterhand, en een 8 voor o.a. beweging, beenwerk en algemene indruk. Waardoor Elite verklaard !

Suprème Mansolein; 2022 (Newmarket TN) Elite tijdens stamboekkeuring Selle Francais met 8,8 gemiddeld waaronder een 9 voor bovenlijn en achterhand en 8,5 voor voorhand en algmene indruk.