Sterre Mansolein

Sterre Mansolein is een groot veulen met veel front en een sterke rug-lendenpartij. Ze beschikt over sterke verbindingen en een goede schouderpartij. Hoewel ze in beweging door haar maat en formaat, nog wat aan kracht mag winnen, zien we duidelijk haar talenten. Ze heeft een ruime stap die goed door het lijf is en een goede draf waarbij ze heel lichtvoetig rond gaat. Haar galop is bergopwaarts met een goede voorhand techniek. Sterre Mansolein is een heel lief veulen met een zacht en bescheiden karakter.


Floyd TNFÜRSTENBALL
Elite, Hauptprämie, Prämienhengst
FÜRST HEINRICH
Florenstan I
Dawina
Maradonna
Elite, Staatsprämie
Donnerhall GP
Marella
Sandro Lady
Hauptstutbuch
Sandro Hit
z2 drs
Sandro Song 1,20m Spr. Z2-drs
Loretta
Donnerlady
Staatsprämie
Donnerhall GP
Landlady
Regina B
Label modèle & allures: excellente, L2-drs
Sunny-Boy
ZZ zwaar
Sandro Hit
Z2 drs
Sandro Song 1,20m cso Z2-drs
Loretta
Fantastica
Hauptstutbuch
Donnerhall GP
Fietsa
Reine B
Elite, pref, prest, sport(dr), Staatsprämie, ster GP
Rubinstein I
GP
Rosenkavalier
Antine
Dole
Elite, pref, prest, prok, sport(dr) z2 drs
Vincent GP
Zola
Donker Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Reina stam, Merrielijn 8, Fokfamilie 60
28.52%

De vader is: Floyd TN.

Foto dekhengst Floyd TN

Floyd TN was één van de blikvangers op de Oldenburgse hengstenkeuring. Met zijn imponerende houding en bewegingstechniek viel hij op de straat reeds op en ook bij het vrijbewegen en aan de longe wist Floyd TN indruk te maken. Zijn fraaie model, charisma en prachtige zwarte kleur dragen ook bij aan het complete plaatje van Floyd TN.

Floyd TN is daarnaast een zoon van de stempelhengst Fürstenball – al jaren één van de meest vooraanstaande hengsten van Duitsland. Vervolgens gaat de pedigree van Floyd TN terug op Sandro Hit en Donnerhall; twee dressuurgrootheden die nauwelijks nadere toelichting behoeven. Moeder Sandro Lady is een bijzonder goede merrie gebleken; haar zonen Florenz en Florentiner werden allebei reeds goedgekeurd bij verscheidene stamboeken. De tienjarige Florenz presteert inmiddels op Intermediaire I-niveau. Ook grootmoeder Donnerlady bracht een goedgekeurde hengst, namelijk Sandig, maar overgrootmoeder Landlady gaf de bekendste. Haar zoon Glock’s Lord of Loxley presteerde succesvol op Grand Prix-niveau onder Hans Peter Minderhoud. Verdere succesvolle Grand Prix-dressuurpaarden uit de lijn van Floyd TN zijn Groszor Z (Adrian Lopez Diaz-Pavon), Rudy (Rochelle Kilberg), Tempo Ene HN (Guillaume Lundy) en Sandro Paix (Brian Hafner).

Floyd TN beweegt met een uitstekende beentechniek, een sterke en charmante houding en vertoont daarbij veel balans. In galop maakt hij een mooie opwaartse sprong en in draf treedt hij keer op keer sterk onder. Met zijn bewegingskwaliteiten, uitmuntende pedigree en goede model kan Floyd TN een waardevolle toevoeging zijn voor de dressuurfokkerij.


De moeder van Sterre Mansolein: Regina B

Foto Regina B moeder van Sterre Mansolein

Regina B is een zeer royale, lang gelijnde merrie met veel maat en formaat. Ze beschikt over correct beenwerk en een sterk front. In beweging zien we haar imposante front terugkomen. Haar stap is correct en goed door het lijf. De draf kenmerkt zich door veel veer, afdruk en souplesse en veel schakelvermogen. Haar galop is correct, goed door gesprongen met een goed lichaamsgebruik.
De algemene souplesse en veer in haar basisgangen zijn beslist haar sterke punt.
In de omgang is Regina B een makkelijke en lieve merrie met een aangenaam karakter.Vererving van Regina B:


Sterre Mansolein; 2022 (Floyd TN) zesde tijdens veulenkeuring France Dressage. Met een 7 voor stap, draf, exterieur en algemene indruk. Totaal 70,25% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".