Solona

Automatische concepten

De KWPN merrie Soraya (stamboeknaam Solona) stamt af van een zeer goede dressuurlijn met dezelfde vader als Mevonia namelijk Balzflug, maar nu uit een moeder van Seclusive xx maal Mamori xx.

Ze stamt uit de zeer bekende Niki-stam merrielijn 11 fokfamilie 199 die o.a. bekend staat om de goedgekeurde hengsten Consul, Equador, Galveston, Serville, Ekstein, Zeno, Whin Whin, Palfenier en Zunikki. Ook het international springpaard Baniko van Ian Millar stam uit de Niki -stam net als het international springpaard Jalisco. Verder komen er uit deze stam nog talrijke internationale dressuur- en springpaarden voort alsmede een waslijst van keurings- en veilingstoppers. Het is dan ook onmogelijk om al deze paarden op te noemen. Hieruit blijkt wel het succes van deze stam.

Soraya is een absolute aanwinst voor de dressuurfokkerij en brengt het broodnodige Engels Volbloed met zich mee.
Ze beschikt over een goed dressuurmodel en drie goede basisgangen, waarbij het sterke achterbeen gebruik, de tact en regelmaat opvallen.

Eind april 2006 beviel Soraya van een schitterend imposant hengstveulen van Universeel, Baldur Mansolein die alles heeft om uit te groeien tot een dressuurtopper.
In 2007 bracht zij het hengstveulen van de dressuurhengst Leonardo da Vinci (v. Lauries Crusador xx).