Rowin Mansolein

Rowin Mansolein is een zeer opvallend hengstveulen. Met zijn prachtige front, sterke bovenlijn en fiere houding toont hij zich vol overtuiging.
Een grootramig veulen dat zich met een enorme bewegingskwaliteit steeds weer doet bewijzen. Hij beschikt over een ruime correcte stap, een extreem bergopwaartse draf met veel front, houding, balans, afdruk en kracht. Ook in galop valt hij op met zijn bergopwaartse tendens power en afdruk. Een ruwe diamant!


Glocks Victorio Grande
Vitalis
PSG Inter I
Vivaldi
pref PSG/Inter I
Krack C GP
Renate-Utopia
Tolivia
elite pref prest Z2 dress
D-Day Z2 dress
Nalivia
Black Baccara K
Bon Bravour
Z1 dress
Painted Black GP
Odette
Roberta KRosario PSG/Inter I
Donna Carmelita
Jovanna Mansolein
keur
Everdale
Inter A/B/II
Lord Leatherdale
PSG Inter
Lord Loxley I PSG Inter
Fairless P
Aliksa K
elite
Negro Inter A/B/II
Lisenka L2 drs
Zonne Fleur
B drs
Tango
GP drs
Jazz GP drs
O.Bertje
Kellyfleur
elite sport Z1 drs
Flemmingh 1.30 cso
Bellefleur
Donker vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 75, fokfamilie 180
26.95%

De vader: Glock's Victorio Grande.

Foto dekhengst Glocks Victorio Grande

Afstamming:
HANN | BRUIN |2017 | 173 CM | PREMIEHENGST |GOEDGEKEURD VOOR HANN, KWPN |WFFS-vrij

GLOCK's Victorio Grande is een bloedmooie lang-gelijnde premiehengst die in 2019 in Hannover werd gekeurd. Vitalis zoon, gefokt door Katrin Lü-der-Kratzberg (Hildesheim, DE) heeft veel maat en toont krachtige bewegingen en een zeer mooi voorbeengebruik, met veel schoudervrijheid en knie. Dit gaat gepaard met een krachtig en goed onder-tredend achterbeen. Hierin behoud deze hengst altijd zijn ruggebruik en beweegt hij opwaarts met veel souplesse en ruim-te, zowel in draf als in galop. In stap heeft hij ruimte en een goede regelmaat. Ook loopt deze jeugdige hengst met opvallend veel afdruk en balans.
De moeder van GLOCK's Victorio Grande, Black Baccara K, komende uit de moederlijn van Adadonda is de opvallende kampioens-merrie op de Hannoveraanse merriekeuring in 2016. Moeders vader, Bon Bravour, is een zeer interessante hengst die zijn nakomelingen een extreem hoge rijdbaarheid, instelling en souplesse doorgeeft.
Zijn vader Vitalis is de eerste goed-gekeurde hengst van top vererver Vivaldi. In 2009 werd hij reservekampioen van de NRW-keuring in Münster-Handorf en plaatste zich bij de Wereldkampioenschap-pen voor jonge dressuurpaarden in Verden van 2012 en 2013. In 2016 werd hij "Stalli-on of the Year" bij het WK voor jonge paar-den in Ermelo en werd hij de afgetekende winnaar van de Nürnberger Burgpokal in Frankfurt. Met Victoria's Secret leverde hij de wereldkampioen onder de 5-jarige dressuurpaarden (2016) en met Valverde de dressuurwinnaar van de Westfaalse keuring (2016) alsook de finalist bij de We-reldkampioenschappen voor jonge paar-den in Ermelo voor 5-jarigen (2019).
Grootvader Vivaldi overtuigde in 2007 al als vijfjarige door de Pavo Cup met over-macht te winnen en was hij vervolgens in 2008 en 2009 onder Hans Peter Min-derhoud dé grote winnaar van de KWPN hengstencompetitie. In 2013 won hij de VHO-trofee op de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch. In de fokkerij leverde Vivaldi onder andere Desperado N.O.P., GLOCK’s Dream Boy N.O.P., Expression N.O.P., Van Vivaldi, Cennin, Vivino, Eye Catcher, Chi-nook, enzovoort.


De moeder van Rowin Mansolein: Jovanna Mansolein

Foto Jovanna Mansolein moeder van Pavanna Mansolein

Jovanna Mansolein een merrie met een afstamming om van te watertanden en een exterieur, houding en beweging om bij weg te dromen. Met haar schitterende hals en bergopwaarts gebouwde exterieur, is deze merrie werkelijk het neusje van de zalm. In beweging wordt ze nog aparter. Met een uitmuntende heffing in het voorbeen, dat ver vanuit de schouder weggezet wordt, en krachtige, ruime, goed door gesprongen galop en een royale, correcte stap, lijkt dit veulen alles mee te hebben om uit te groeien tot een zeer bijzonder dressuurpaard.
Vader Everdale was verrichtingskampioen van zijn jaargang en later winnaar van de Pavo-Cup. Een hengst die bijzonder veel aanleg toont voor het hoge werk.
Moeder Zonne Fleur, een dochter van Tango uit een Elite moeder van Flemmingh, bewees eerder al echte bewegingstoppers te geven.
Novanna Mansolein; 2018 (Elton) Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 78 punten waaronder een 9 voor de draf en een 8 voor galop en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Pavanna Mansolein; 2020 (For Ferrero) Derde op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 78,25 punten waaronder een 8,5 voor draf en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur"

Rowin Mansolein; 2021 (Glock's Victorio Grande) kampioen tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9,5 voor zijn draf en een 9 voor zijn exterieur en algemene indruk. Met gemiddeld 85,75% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sir Gribaldi Mansolein; 2022 (Glock's Taminiau) derde tijdens veulenkeuring France Dressage. Met een 8 voor draf en voor het beenwerk en een 9 voor exterieur! Totaal 78,25% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".