Romance Mansolein

Romance Mansolein is een zeer elegant en aansprekend merrieveulen. Ze beschikt over een correct en luxe exterieur met goede verbindingen in de bovenlijn. Naast haar aansprekende exterieur en haar uitstraling vallen haar basisgangen ook extra op. Romance Mansolein kan zeer goed stappen. Haar stap is goed door het lijf. Haar draf is van bijzondere kwaliteit.
Vanuit een lichtvoetigheid klimt ze erin, zeer met de schoft ophoog, tot een steeds spectaculairder drafmechanisme, die met elke pas onwaarschijnlijker lijkt te worden. Ook in galop zien we deze kwaliteit terug.
Krachtig en met veel atletisch vermogen galoppeert dit bijzondere merrieveulen!


Dante USDante Weltino OLD
GP
Danone I
GP
De Niro GP
Well Done
Rhinna Elite StaatspremienWelt Hit II PSG/Inter
Riconess
Sondra
Hauptstutbuch
Sir Donnerhall I
Hauptpremien M1 dress
Sandro Hit Z2 dress
Contenance D
Contana
Hauptstutbuch
Blue Hors Don GP
Contia
Lovely Romance Mansolein
keur
Leonardo da VinciLauries Crusador xxWelsh Pageant xx
Square Note xx
DonataDavignon I
Donja
Romance xxTi King xxArctic Tern xx
Ilrem xx
Laura s Venture xxDom Racine xx
Marie de Russy xx
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
TB-12
53.52%

De vader is: Dante U.S.

Foto dekhengst Dante US nakomeling van Dante Weltino Old x Sir Donnerhall I x Blue Hors Don Schufro

Dante U.S.:

De eigenaar:
"In 2020 heeft Dante U.S. zich zeer goed ontwikkeld onder Renate van Uytert- van Vliet. Hij krijgt meer rust in zijn draftour en laat van nature zeer veel kwaliteit zien voor de verzameling. Zijn galop is en was een droom en gaat richting de 10. Doordat hij meer rust en balans krijgt is zijn stap ook beter aan het worden. Dante U.S. is een eerlijke hengst met zeer veel bereidheid tot werken en geeft zijn amazone een magisch gevoel in de galop. We kijken mega uit naar zijn eerste veulens en verwachten er een heel aantal te gaan zien met ras, uitstraling en een geweldige bewegingsafloop.

Dante U.S. is een zoon van de bekende Grand Prix-hengst Dante Weltino uit de moeder van Total U.S. Wat willen we nog meer in een pedigree! Dit jonge talent kan fantastisch draven en galopperen. Zijn stap is redelijk maar kan door zijn spanning nog niet echt tot schrijden komen. Deze hengst lijkt net als Total U.S.
meerdere turbo's te hebben en we gaan hem zorgvuldig opleiden. Voor fokkers die van een avontuur houden en een hengst willen gebruiken met mega talent............dit is uw kans!"

Bericht Horses
Twee halfzussen van Total US brengen 2 miljoen op. De moeder van Total U.S. bracht twee miljoen in het laatje. 1.050.000 euro was er voor de vierjarige merrie Brisbane (v.Bordeaux) en de vijfjarige Zantana komt voor 955.000 euro naar Nederland. Beide merries komen uit Sondra (Sir Donnerhall x Don Schufro). Brisbane werd aangeschaft door Harmony Sport Horses van Leslie Malone. RS2 Dressage kocht weer een Zonik in Ankum. De vorige Zonik-aankoop, Zum Glück RS2, was zeer succesvol. Hij werd dit jaar met Robin van Lierop Bundeskampioen. De Zonik van dit jaar, Zantana is ook de moeder van de topkampioen op de Mecklenburger keuring dit jaar, Fürst Zonik.


De moeder van Romance Mansolein: Lovely Romance Mansolein

Foto Lovely Romance Mansolein moeder van Romance Mansolein

Lovely Romance Mansolein is een donkerbruin hoogst edel, hoogbenig en langgelijnd merrie met expressieve bewegingen. Lovely Romance Mansolein is alles en meer van wat we hadden verwacht. Ze is luxe in haar belijningen en heeft de prachtige kenmerken van de volbloed meegekregen in haar exterieur met de moderne eigenschappen van het ultime dressuurpaard. Een kwaliteitsvolle merrie waarmee we in de toekomst de prestatierijke lijn van haar moeder, I'll Take Romance voort zullen zetten.

Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.
Joyline Mansolein; 2014 (Lord Leatherdale)

Kalypso Mansolein; 2015 (Everdale) Stamboekkeuring Selle Francais opgenomen met 15,8/20
Sport (Dr) predicaat bij KWPN. ZZ-Licht geklasseerd

Lara Mansolein; 2016 (Alexandro P) Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 73 punten waaronder een 8 voor de draf. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".
L-1 dressuur geklasseerd

Newton Mansolein; 2018 (Hitmaker) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 69,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk.
Vijfde in Cycle Classic 4 jr. dressuurpaardencompetities

Osiris Mansolein; 2019 (Jerveaux) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 76,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Polaris Mansolein; 2020 (Jerveaux) Kampioen op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 81,5 punten waaronder een 9 voor zijn draf en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur" Hiermee Elite verklaard !

Romance Mansolein; 2021 (Dante US) tweede tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9 voor de draf, galop en algemene indruk! Met gemiddeld 84% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".