Riannin Mansolein

Totoche Du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du BoisQuirinal
Margarette
Tanagra GLe Mioche
Harpette
LisebethFair Play IIIQuastor
Ma Pomme
Il pleut BergereFoudroyant
Vergonne
Attentia
Fohlenpramie
Athlet ZAlme
1.60 cso
Ibrahim
Girondine
GolfamtGotthard
Erlenfee
Saskia
Hauptstutbuch
LepantoLadykiller xx
Visage
FiestalFarnese
Ava Hauptstutbuch
Bruin
Mail Stal Mansolein
SF
Holsteinerstamm 4025
43.75%

Riannin Mansolein is een complete, langgelijnde en rijtypische sportmerrie met een correct exterieur. Ze heeft een goede stap, een dragende krachtige draf en een sterke ruime galop. Ze beweegt met een goede buiging in de gewrichten en beweegt altijd bergopwaarts. Tijdens het vrijspringen laat ze dezelfde kwaliteiten zien als haar moeder Attentia. Ze basculeerd zeer goed, heeft veel overzicht op de sprong en heeft veel tot zeer veel vermogen. Riannin Mansolein heeft een fijn karakter, is werkwillig en beschikt over veel bloed.


Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.


Vivre Mansolein Z; 2009 (V Alba R) 33ste eerste ronde Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
34ste in de finale van Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
Diverse klasseringen in Cycle Classic eventing proeven voor 5 jarige eventingpaarden,
15de in het ZZ voor jonge eventing ruiters/ amazones te Saumur,
1ste in klasse M-2 dressuur te Dole de Bretagne.

Fleury Mansolein; 2010 (Phin Phin) Foutloos in het 1m20 springen te Guilers.

Félin Mansolein Z; 2013 (Flamenco de Semilly).

Bravo Mansolein Z; 2015 (Big Star jr.) CSI1* internationaal geklasseerd in 1m20 met Mauries van Roosbroeck.

Gaudi Mansolein Z; 2016 (George Z).

Ninke Mansolein; 2018 (Innovation) 4de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,85 waaronder een 8,5 voor de voorhand en een 8 voor de bovenlijn, beenwerk en uitstraling.

Karinne Mansolein Z; 2019 (Karmann 2000 Z) 3de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,5 waaronder een 8 voor de voorhand.

Kaelin Mansolein Z; 2021 (Komme Casall) vijfde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77 % waaronder een 8,5. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sianne Mansolein; 2022 (For Ferrero) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77,765 % waaronder een 8 voor galop en een 9 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

De directe familie van Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein is een dochter van Attentia. De moeder van Attentia is Saskia, zij bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammend van Athlet Z. Saskia bleek een sterk verervende merrie te zijn, want haar nakomelingen waren succesvol in de sport. Zo werd haar zoon Abuel met succes uitgebracht in het ZZ- springen. Een andere zoon, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard en haar zoon Bavaria Blue werd zelf goedgekeurd als dekhengst in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix. Een volle zus van Attentia, de geprimeerde Hauptstutbuch merrie Elanca was geklasseerd in het ZZ- springen en is daarna ingezet voor de fokkerij. En bracht op haar beurt meerdere Z- en hoger geklasseerde springpaarden. De andere volle zus van Attentia, Finistere, werd geprimeerd tot Hauptstutbuch. Maar daar houdt het nog niet op. De grootmoeder van Attentia, Fiesta, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno.


De stam van Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein komt uit de zeer succesvolle merrielijn: Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht. Holsteinerstam 4025 staat bekend om meer dan alleen goede sport- en keuringspaarden. Het is één van de weinig stammen ter wereld die niet alleen via de moederlijn zijn succesvolle stempel weet te drukken, maar ook de goedgekeurde dekhengsten uit deze stam, weten op hun beurt sterk te stempelen. Dit is uiterst uniek, en maakt het een privilege om te mogen fokken met zulk sterk materiaal.

Een kleine greep uit de lijst van bekende paarden uit Holsteinerstam 4025 zijn: de oud olympische kampioen Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II, Balous Bellini, Remember, Monopol, Cobretti en Untouched . De meeste van deze goedgekeurde dekhengsten sprongen zelf internationaal. Opvallend is dat de goedgekeurde hengst Bavaria Blue een volle broer is van Attentia.

In Nederland kennen we de KWPN goedgekeurde dekhengst Whitesnake die afskomstig is uit Holsteinerstamm 4025.

Maar ook de succesvolle internationale Grand-Prix paarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy, Mustax Questeur, Awhalagano en Classie 2 komen allemaal uit Holsteinerstam 4025.


De vader is: Totoche du Banney.

Foto Totoche du Banney nakomeling van Grand Veneur x Fair Play III x Foudroyant II xx

Totoche Du Banney is een gepensioneerde Franse Grand- Prix springhengst die jarenlang verdienstelijk sprong op het allerhoogste niveau in Frankrijk en daarbij vele overwinningen boekte.

Totoche Du Banney stamt af van de overbekende springhengst Grand Veneur uit een KWPN gefokte merrie van Fairplay lll maal Foudroyant.
Zijn grootmoeder de merrie Il Pleut Bergere bracht oa. de goedgekeurde en internationaal springen paarden/ hengste Mazarin V, Narcos II, Quat'Sous, French Canan en Vercors. De verdere moederlijn van Totoche du banney bracht de goedgekeurde en internationaal springende hengsten en paarden; Grade a Vous, Australe, Cinq Sous II, Polar des Roqeus, Estafette, Garalui, Lagardere II, Bey des Sevres, Felin Pierreville, Foudre de Guerre, Graziella II, Luccianno, Interprete, Nuriel, Montenegro, en Goss de Tam.

Bekende goedgekeurde hengsten die van Grand Veneur afstammen zijn: de naar Amerika geëxporteerde NRPS hengst Heros en de KWPN gekeurde Moreno. Ook de populaire, helaas te vroeg gestorven, KWPN hengst Krunch de Breve stamt via moedeszijde af van Grand Veneur.

Fair Play III vinden we oa. terug in de afstamming van de KWPN goedgekeurde hengsten Lincoln, Hinault, Montreux, Tangelo van de Zuuthoeve en Hold up Premier, deze hengsten hebben op hoog niveau zeer verdienstelijk gepresteerd.

Totoche du Banney brachte een heel aantal nakomelingen die op internationaal niveau opvallend presterden en veelal voor hoge bedragen verkocht zijn naar het buitenland. Maar ook een aantal goedgekeurde hengsten zoals de SF goedgekeurde Charly du banney, deze hengst bracht o.a. het internationale springpaard Levantos.

Andere directe goedgekeurde zonen van Totoche zijn Ector du Banney, Osiris de Rochetaille, Genial du Banney en Elcosto du Banney die de Internationaal 1,50 mtr springende Kirsch du Banney voortbracht.

Ook via de moederzijde heeft Totoch du Banney verschillende goedgekeurd hengsten voortgebracht zoals; Diamant de Semilly zoon Pacific des Essarts en Apache d'Adriers zoon Louksor d'Tourelle.

Verder bracht Totoche tal van opvallende springpaarden zoals de merrie Cybele des Essarts die nationaal Grand- Prix sprong en de moeder is van de SF goedgekeurde hengst Pacific des Essarts. Alsmede het internationale springpaard Kanouk des Essarts. Andere Grand- prix presterende nakomelingen van Totoche zijn oa. Helios du banney, Ideale de Bougnon (1,50 mtr.) en Maxime du Morillon.

Ook opvallend zijn de nakomelingen van Totoche die uit volbloed moeders komen. Een combinatie die zeer lonend blijkt te zijn gezien het feit dat bijv. Impatiens du Pre, die internationaal 1,50 mtr. liep, uit een volle volbloed moeder afstamt. Net als Kerry du Bedon die ook internationaal 1,50 mtr. liep en uit een volbloed moeder stamt.

Stal Mansolein heeft ook gebruik gemaakt van de succesvolle combinatie van Totoche du Banney maal een volbloed merrie. Daaruit is de prachtige vos merrie True Romance Mansolein uit geboren.