Regina B

Sunny-Boy
Elite ZZ-Zwaar
Sandro Hit
Z2 dressuur
Sandro Song
1.30m spr
Sandro
Antenne II
Loretta
Ramino
Lassie
Fantastica
Hauptstutbuch
Donnerhall
GP drs
Donnerwetter
Ninette
Fiesta
Pik Bube I
Fabia
Reine B
Elite pref prest sport drs GP
Rubinstein I
GP
Rosenkavalier
Romadour II
Diva
Antine
Angelo xx
Dodona
Dola
elite pref sport Z2 drs
Vincent
GP
Pretendent
Oleprinses
Zola
Marinier
Nineina
Vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Reina-stam, Merrielijn 8, fokfamilie 60
32.81%

Regina B is een zeer royale, lang gelijnde merrie met veel maat en formaat. Ze beschikt over correct beenwerk en een sterk front. In beweging zien we haar imposante front terugkomen. Haar stap is correct en goed door het lijf. De draf kenmerkt zich door veel veer, afdruk en souplesse en veel schakelvermogen. Haar galop is correct, goed door gesprongen met een goed lichaamsgebruik.
De algemene souplesse en veer in haar basisgangen zijn beslist haar sterke punt.
In de omgang is Regina B een makkelijke en lieve merrie met een aangenaam karakter.De directe familie van Regina B:

Regina B werd via ET geboren uit de combinatie van Sunny Boy (Sandro Hit) en de Grand-Prix merrie Reine B. Haar moeder Reine B (Rubinstein I x Vincent) is een bijzondere merrie, die jaren lang zeer goed presteerde op Grand-Prix niveau onder het zadel van Lotje Schoots. Reine B blonk altijd uit in haar gangen. Een merrie met zeer veel go, souplesse en een elegant voorkomen die altijd weer wist te scoren op concours.
Reine B is ook de moeder van de bij het AES goedgekeurde hengst Brennus B (Diamond Hit ) die succesvol uitkwam op PSG Intermediaire I niveau.
Charismata VB (Jazz), een dochter van Reine B loopt op ZZ-Licht niv.
Een andere halfzus van Regina B, de Elite IBOP dressuurmerrie Fille de Reine B (Jazz) is de moeder van de bij het KWPN goedgekeurde hengst Mister Maserati (Glock's Toto jr.) !
Dochter Isabeau B ( Desperado NOP) heeft de predicaten D-OC Elite IBOP dressuur, net als de merrie La Reine B (Cachet L) die ook Elite IBOP dressuur is. Verder zijn er nog vele andere nakomelingen via Reine B die de benodigde predicaten hebben behaald op de diverse stamboekkeuringen!

De tweede moeder is de Elite Preferent Prestatie sport(dr) merrie Dola afstammend van Vincent x Marinier. Zij bracht naast Reine B het PSG Intermediaire I paard Inca ( Saros xx) en de volle zus van Reine B, Julia B die ook Elite is en daarnaast ZZ-Zwaar heeft gelopen. Deze merrie bracht onder andere het Z-2 dressuurpaard Wanda B (Jazz), het ZZ-Licht paard Zenobia B (Krack C), het internationale PSG Intermediaire paard Amalia B (Krack C). Alsmede het internationale PSG Intermediaire paard Darius B (Jazz).
Ook diens volle broer en zus Urchin B en Tsarina B liepen op dit niveau. Tsarina B is ook weer de moeder van twee ZZ-Zwaar paarden alsmede een PSG Intermediaire I paard.

De derde moeder Zola (Marinier x Joost) is bekend om haar tweede bezichtigingszoon Conquistador (Pion) die op Grand-Prix dressuur niveau uitgebracht werd., alsmede het 1m30 springpaard Ewald (Wolfgang), het ZZ-Licht paard Rumours BD (Rubino Rosso).

De vierde moeder Nireina (Joost x Artilleur) bracht in combinatie met Marinier een volle broer van de merrie Zola die zojuist beschreven is. Deze bij het KWPN goedgekeurde hengst Sultan is bovendien Keur.


De stam van Regina B:

De Reina-stam (Burga-stam), Merrielijn 8, fokfamilie 60 is een zeer bekende moederlijn, die zowel in sport als fokkerij zijn sporen meer dan verdient heeft. Een klein overzicht van enkele opvallende paarden uit deze lijn zijn onder andere:

Daimler SJ (Diatano) goedgekeurd bij het Westfalen stamboek. Ook de bij het DWB stamboek goedgekeurde hengst Rivaldi (Gribaldi) komt uit deze moederlijn. Alsmede de AES goedgekeurde hengst Gabana ND ( Whitesnake). Ook Roessegnieur (Rousseau) is goedgeleurd. Deze hengst is zelfs goedgekeurd bij de stamboeken BADWU, DSP en BAVAR.
Bij het NRPS is de hengst Netzo (Negro) goedgekeurd. Deze hengst is succesvol uitgekomen op PSG Intermediaire I niveau.
De KWPN gekeurde hengst Conveyer (Ulft).

Het ZZ-Licht dressuurpaard Bella Maica (Valentino DDH). Hamilton (Chippendale) die onder Micha Knol internationaal PSG Intermediaire I loopt. Het ZZ-Licht dressuurpaard Nikita (Holland). Het ZZ-Licht dressuurpaard Max (Feiner Stern). Empereur B (Gribaldi) is succesvol in het ZZ-Zwaar alsmede Carolina B (Dreamcatcher). Zeno B (Blue Hors Don Schufro) onder het zadel van Kim Meuwissen uitgekomen op PSG Intermediaire I niveau.
Ook het ZZ-Zwaar paard Windsor B (OO Seven) komt uit deze lijn.

Het 1m40 springpaard Ciran (Count Grannus). En Obligado ( Drosselklang II) loopt op 1m45 niveau springen. Het 1m40 springpaard Felicio (Vittorio) en Campoduna (Clint) ook succesvol in het 1m40. Deze hengst was daarnaast ook een tweede bezichtigings hengst bij het KWPN. En Ambiance (Tenerife VDL) was ook succesvol in het 1m40.

Naast alle reeds genoemde paarden komen er nog enkele tientallen Z-1, Z-2 en hoger geklasseerde paarden uit deze lijn. Dit wordt alleen teveel om allemaal op te noemen.


De vader is: Sunny Boy.

Foto Hengst Sunny Boy nakomeling Sandro Hit x Donnerhall x Pik Bube I

Sunny Boy, de eerste goedgekeurde zoon van voormalig wereld- en nationaal kampioen Sandro Hit. Sunny Boy is in de voetsporen van zijn vader getreden in de fokkerijwereld.
Sunny Boy is een directe halfbroer van Classico (Sportnaam Capuccino 16), gereden door Karin Rehbein en al winnend op Grand Prix-niveau en is een afstammeling van een van de meest succesvolle merrielijnen in de Duitse fokkerij.

Zijn moeder Fantastica is een volle zus van kampioenshengst Don Schufro (onverslaanbaar sinds 2001) en heeft identieke bloedlijnen met Don Primero. Net als zijn vader Sandro Hit heeft hij een dominant zwart gen en geeft hij zijn donkere vacht door aan zijn nakomelingen.
Zijn nakomelingen laten veel belofte zien met veel kwaliteit in beweging en hebben vele topklasseringen gehad op kampioenschappen, op veulenkeuringen en hebben op verschillende veilingen topprijzen behaald. Hij had al meerdere goedgekeurde zonen en staatspremiemerries uit zijn eerste jaargang veulens; die allemaal zeer indrukwekkend waren vanwege hun interieur en goede rijeigenschappen. De sierlijke beweging, de bergopwaarts springende galop en de rustig uitgevoerde stap, maken hem uitermate begeerd en waardevol.
Sunny Boy won zijn 30 dagen test met een 8,9 in Vechta. Hij kwalificeerde zich vol vertrouwen voor de Nationale Kampioenschappen Jonge Paarden 2003 en won vervolgens de kleine finale voor zesjarige dressuurpaarden. Hij gaat verder op de weg naar succes; vorig jaar het winnen van "M/A" dressuurwedstrijden en het behalen van hoge klasseringen op "S"-niveau. Sunny Boy behoort al tot de top vijf hengsten in de fokkerij van jonge hengsten op de nationale ploeg.