Prada Mansolein Z

Prada Mansolein Z is een royaal ontwikkeld merrieveulen met veel uitstraling. Zeer compleet in haar exterieur, met een zacht maar vastbesloten karakter. Haar basisgangen zijn goed en ze vertoont een goed atletisch vermogen. Ook heeft ze reeds laten zien over veel springaanleg te beschikken!
Gezien haar afstamming, moederlijn, exterieur en haar bewegingen verwachten we dat Prada Mansolein Z zal uitgroeien tot een zeer interessant sportpaard!

Haar vader is Poker de Mariposa, een Belgische hengst van Nabab de Reve x Berlin x For Pleasure ! De moeder van Prada Mansolein Z is een "Excellent" Keur merrie van Big Star jr uit een Athlet Z x Lepanto moeder. De volle broer van de Athlet Z merrie was goed gekeurd in Duitsland en sprong internationaal Grand-Prix.
Afkomstig uit Holsteinerstam 4025 die bol staat van de internationale GP springpaarden en goedgekeurde dekhengsten. Daarnaast sprongen meerdere volle zussen en broers op zeer hoog niveau. Prada Mansolein Z heeft zowel qua talent als genetisch alles mee om uit te groeien tot een bijzonder sportpaard!


Poker de MariposaNabab de Reve
1.60 cso
Quidam de Revel
1.60 cso
Jalisco B 1.60 cso
Dirka 1.60 cso
Melodie en FaArtichaut
Caravelle
Ilena de Mariposa
1.55 cso
Berlin
1.60 cos pref
Cassini I 1.60 cso
Estia
1.55 cso
Flora de Mariposa
1.60 cso
For Pleasure
Adeline
Brianne Mansolein Z
excellent
Big Star JR KZ
1.50 cso
Big Star
1.60 cso
Quick Star 1.60 cso
Jolanda
1.35 cso
Krista
1.35 cso pref prest elite
Polydor
Paquite
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Vos
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
35.74%

De vader is: Poker de Mariposa.

Foto Hengst Poker de Mariposa

Overtuigend behaalde Poker de Mariposa op de BWP Hengstenkeuring 2018 de reservetitel bij de driejarige springhengsten. De zoon van tophengst Nabab de Rêve toonde onder het zadel veel vermogen, kwaliteit aan de sprong en werkwilligheid. Poker de Mariposa’s afstamming is daarnaast om van te dromen. Vader Nabab de Rêve behoort al jarenlang tot de beste verervers ter wereld en zijn zonen Vigo d’Arsouilles en Kashmir van Schuttershof zetten die succesvolle hengstenlijn voort. Grootvader Berlin sprong onder Gerco Schröder naar teamgoud op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en is met nakomelingen als Athena (Aniek Poels), Caspar (Emanuele Gaudiano) en Zilverstar T (Nicola Philippaerts) uitgegroeid tot een stempelhengst. Overgrootvader For Pleasure behoort op zijn beurt tot de invloedrijkste springhengsten van de afgelopen decennia.

De moederlijn van Poker de Mariposa is al helemaal bijzonder: grootmoeder Flora de Mariposa staat al jaren bekend als één van de beste springpaarden ter wereld. Onder Pénélope Leprévost won de merrie een gouden medaille met het Franse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en won ze daarnaast de vijfsterren Grote Prijs van Antwerpen en de Wereldbekers van Oslo en Lyon. Haar dochter Ilena de Mariposa presteerde ook al op 1,45m-niveau onder Leprévost en is sinds kort onder het zadel van Nicolas Delmotte te zien. Deze Ilena de Mariposa is de moeder van Poker de Mariposa, die ook nog eens nauwverwant is aan voormalig BWP-kampioen Hermes de Mariposa. Onder Henrik von Eckermann en tegenwoordig Mohammed Al Hajri springt Hermes de Mariposa eveneens op het hoogste niveau. Eerder werd Poker de Mariposa’s halfbroer Nestor de Mariposa al bij het BWP goedgekeurd en ook de veelbelovende Matisse de Mariposa is nauwverwant aan deze Nabab de Rêve-zoon.

Met zijn uitmuntende afstamming en zeer overtuigende kwaliteiten onder het zadel lijkt Poker de Mariposa een aanwinst te zijn voor de springpaardenfokkerij.


De moeder van Prada Mansolein Z: Brianne Mansolein Z

Foto Brianne Mansolein Z moeder van Bugatti Mansolein Z

Brianne Mansolein Z is een dochter van Attentia. De moeder van Attentia is Saskia, zij bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammend van Athlet Z. Saskia bleek een sterk verervende merrie te zijn, want haar nakomelingen waren succesvol in de sport.
Zo werd haar zoon Abuel met succes uitgebracht in het ZZ- springen. Een andere zoon, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard en haar zoon Bavaria Blue werd zelf goedgekeurd als dekhengst in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix.
Een volle zus van Attentia, de geprimeerde Hauptstutbuch merrie Elanca was geklasseerd in het ZZ- springen en is daarna ingezet voor de fokkerij. En bracht op haar beurt meerdere Z- en hoger geklasseerde springpaarden. De andere volle zus van Attentia, Finistere, werd geprimeerd tot Hauptstutbuch. Maar daar houdt het nog niet op. De grootmoeder van Attentia, Fiesta, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno.
Bugatti Mansolein Z; 2018 (Brunetti Z) 3de op stamboekkeuring met gemiddelde van 7,7 waarvan een 8,5 voor uitstraling, en een 8 voor beweging en bovenlijn.

Prada Mansolein Z 2019; (Poker de Mariposa) 2de stamboekkeuring met gemiddelde van 7,6 waarvan een 8,5 voor de voorhand, en een 8 voor beweging en algemene indruk.

Chanel Mansolein Z; 2020 (Cantona TN) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,67 waaronder een 9,5 voor de voorhand en een 9 voor algemene indruk. Hiermee Elite verklaard !