Pavanna Mansolein

Pavanna Mansolein is een luxe gebouwd, aansprekend merrieveulen met een schitterende voorhand. Met veel allure en front presenteert ze zich. In karakter is ze nog een tikje afwachtend, maar verder is het een stoere dame. Haar basisgangen kenmerken zich door veel elasticiteit, afdruk en schakelvermogen. Ze beschikt over een royale correcte stap, een bijzonder goede draf met afdruk, souplesse en veel schoudervrijheid en een sterke goed door gesprongen galop.


For Ferrero
L-1 drs
For Romance I
PSG Inter I
Fuerst RomancierFuerst Heinrich
Ronja
GesinaSir Donnerhall I
Gesine
Dubai Millenium
hauptstutbuch
Don Crusador
PSG Inter I
Don Bosco
Larissa
WisconsinWolkenstein II
Caprice
Jovanna MansoleinEverdale
Inter A/B/II
Lord Leatherdale
PSG Inter
Lord Loxley I PSG Inter
Fairless P
Aliksa K
elite
Negro Inter A/B/II
Lisenka L2 drs
Zonne Fleur
B drs
Tango
GP drs
Jazz GP drs
O.Bertje
Kellyfleur
elite sport Z1 drs
Flemmingh 1.30 cso
Bellefleur
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 75, fokfamilie 180
23.63%

De vader: For Ferrero.

Foto hengst For Ferrero nakomeling van For Romance I x Don Crusador x Wolkenstein II

Exterieur:
For Ferrero is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets horizontale romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en een fractie lang. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met iets lage verzenen.

Afstamming:
De vader van For Ferrero is de tweevoudig Oldenburger kampioenshengst For Romance die met Kira Wulferding actief is in het Inter I. Zijn dochter Florentina won onder Eva Möller dit jaar het Westfaalse kampioenschap. De moeder van For Ferrero is Dubai Mllenium, een dochter van Don Crusador die in 2000 kampioen was van de Hannoveraner hengstenkeuring en in de Zware Tour actief was. De moederlijn vervolgt met een dochter van Wolkenstein II, een zoon van de legendarische Weltmeyer. Vervolgens vinden we de Calypso II-dochter Caprice, die van Landadel de in Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Lambourghini Diablo en Limitless Girl bracht, die beide op 1.40m-niveau zijn geklasseerd. Hun volle broer Lomitas is eveneens bij Hannover goedgekeurd en sprong onder Toni Hassmann Grand Prix. Een halfbroer, Schwarzenegger (v.Sion) verdiende eveneens zijn goedkeuring bij Hannover en is in de Middentour geklasseerd. Een vierde zoon van Caprice, Sir Calypso (v.Sandro Hit) werd ook goedgekeurd en haar zoon Wisconti (v.Wolkenstein II) is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarnaast is ze de grootmoeder van de in Hannover goedgekeurde hengsten Five Star (v.Florestan I), Florian (v.Florestan I), Westernhagen (v.Weltmeyer) en Floratio (v.Florencio I, Lichte Tour-dressuur) en het Middentour-paard Ferrari (v.Florestan I).
Onderzoekrapport:
For Ferrero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf heeft de hengst veel activiteit, een goed gebruik van het achterbeen, ruim voldoende ruimte en veel gedragenheid. De galop is krachtig, bergop, gedragen, ruim voldoende van ruimte met veel schakelvermogen. For Ferrero beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede tot zeer goede balans en toont aanleg tot sluiten te hebben. Als dressuurpaard heeft For Ferrero veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Afstammelingenrapportage:
For Ferrero toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. Ze staan daarbij goed in het type van het dressuurpaard en beschikken doorgaans over veel uitstraling en een zeer sprekend hoofd. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoekmodel en meerdere veulens zijn hoogbenig. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en langgelijnd. De halzen zijn goed van lengte, goed gesteld en goed bespierd. De schouder is goed van ligging en lengte. De schoft loopt lang door. De rug en lendenen zijn correct gevormd, bij enkele veulens is het verloop van de lendenen wat strak. De croupe is over het algemeen correct gevormd, bij enkele veulens is het kruis wat hellend maar zijn goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is wisselend gesteld, bij meerdere veulens is de stand duidelijk sabelbenig. Van de voorzijde gezien wordt meermalen een franse stand geconstateerd. De kwaliteit van het beenwerk is hard. De door de eigenaar gepresenteerde veulens hadden meermalen een sabelbenig gesteld achterbeen. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte. In draf zijn de veulens lichtvoetig en hebben ze een goede ruimte en een mooie beentechniek met een bergopwaartse tendens. In galop tonen de veulens veel gemak, ruimte, schakelvermogen en kracht.

Fok/aanparingsadvies:
For Ferrero kan bijdragen aan de bloedspreiding, beentechniek, rijdbaarheid en het vermogen tot sluiten aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Prestaties:
* KWPN verrichtingskampioen najaar 2017.
* Derde plaats finale Pavo Cup 2018.

Prestaties nakomelingen:
2018:
* For Ferrero x Havidoff kampioen KWPN veulenkeuring Brabant.
* For Ferrero x Lord Sinclair nationaal kampioen BWP Eliteveulens.
* For Ferrero x Johnson overall veulenkampioen Interland fokdag Axel.
2019:
* For Ferrero x Lord Sinclair Limburgs veulenkampioen BWP.
* For Ferrero x Bodyguard Moorland kampioen KWPN veulenkeuring Turnhout.
* For Ferrero x Ferdeaux reservekampioen KWPN veulenkeuring Turnhout.


De moeder van Pavanna Mansolein: Jovanna Mansolein

Foto Jovanna Mansolein moeder van Pavanna Mansolein

Jovanna Mansolein een merrie met een afstamming om van te watertanden en een exterieur, houding en beweging om bij weg te dromen. Met haar schitterende hals en bergopwaarts gebouwde exterieur, is deze merrie werkelijk het neusje van de zalm. In beweging wordt ze nog aparter. Met een uitmuntende heffing in het voorbeen, dat ver vanuit de schouder weggezet wordt, en krachtige, ruime, goed door gesprongen galop en een royale, correcte stap, lijkt dit veulen alles mee te hebben om uit te groeien tot een zeer bijzonder dressuurpaard.
Vader Everdale was verrichtingskampioen van zijn jaargang en later winnaar van de Pavo-Cup. Een hengst die bijzonder veel aanleg toont voor het hoge werk.
Moeder Zonne Fleur, een dochter van Tango uit een Elite moeder van Flemmingh, bewees eerder al echte bewegingstoppers te geven.
Novanna Mansolein; 2018 (Elton) Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 78 punten waaronder een 9 voor de draf en een 8 voor galop en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Pavanna Mansolein; 2020 (For Ferrero) Derde op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 78,25 punten waaronder een 8,5 voor draf en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur"

Rowin Mansolein; 2021 (Glock's Victorio Grande) kampioen tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9,5 voor zijn draf en een 9 voor zijn exterieur en algemene indruk. Met gemiddeld 85,75% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sir Gribaldi Mansolein; 2022 (Glock's Taminiau) derde tijdens veulenkeuring France Dressage. Met een 8 voor draf en voor het beenwerk en een 9 voor exterieur! Totaal 78,25% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".