Ozo Mansolein

Ozo Mansolein is een luxe en langgelijnd hengstveulen. Ozo Mansolein heeft een open karakter en is mensgericht. Dit aansprekende hengstveulen beschikt over veel kwaliteit in beweging. In draf laat hij veel ruimte en elasticiteit zien. Hij heeft een zeer aansprekende bewegingensafloop, veel schoudervrijheid en een zeer sterk achterbeengebruik. Hij laat zien over veel schakelvermogen te beschikken en heeft steeds een krachtig en actief achterbeen. Ook in galop zien we veel kwaliteit, schakelvermogen en een zeer goede beentechniek. Zijn stap is ruim en goed door het lijf.

De vader van Ozo Mansolein is de populaire hengst For Ferrero. Deze Duitsgefokte zoon van For Romance x Don Crusador liep een zeer goede verrichtingstest bij het KWPN met geen cijfer lager dan een 8! Ook in de hengstencompetities is gebleken dat deze charmante zwarte hengst over extreem veel kwaliteit beschikt. Dat hij dat ook doorgeeft aan zijn veulens mag wel duidelijk zijn!

De moeder van Ozo Mansolein is de KWPN merrie Karita, een dochter van Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) uit de Elite D-OC merrie Tamarita afstammend van Lancet. Dan vinden we de merrie Jerita, een Ster merrie van de Hannoveraanse hengst Pinkus en Maat I. Deze Jerita bracht in combinatie met de hengst Roussseau het Z-1 dressuurpaard Avalon die daarnaast ook succesvol was in de CIC1* eventing klasse. Daarnaast bracht zij nog een nakomeling, Uviero van Ferro die succesvol ZZ-Licht dressuur liep. In de derde generatie maar liefst zes nakomelingen die allen met succes werden uitgebracht in het 1m30 springen, zowel nationaal als internationaal.Haar dochter Tamarita bracht o.a. de Elite EPTM merrie Amarita. Verder lopen haar nakomelingen Bailando (United) en Damarita (Dreamcatcher) op M-1 dres. niveau.


For Ferrero
L-1 drs
For Romance I
PSG Inter I
Fuerst RomancierFuerst Heinrich
Ronja
GesinaSir Donnerhall I
Gesine
Dubai Millenium
hauptstutbuch
Don Crusador
PSG Inter I
Don Bosco
Larissa
WisconsinWolkenstein II
Caprice
KaritaFerdeaux
PSG/Inter I
Bordeaux
GP drs
United PSG Inter I
Venna
Part Two
ster pref prest
Ferro GP drs
Fabiola Z1 drs
Tamarita
elite d-oc
Lancet
GP drs keur
Wenzel I
Stella
Jerita
ster
Pinkus
Mylady Z-spr
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Hannover 1191317
31.84%

De vader: For Ferrero.

Foto hengst For Ferrero nakomeling van For Romance I x Don Crusador x Wolkenstein II

Exterieur:
For Ferrero is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets horizontale romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en een fractie lang. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met iets lage verzenen.

Afstamming:
De vader van For Ferrero is de tweevoudig Oldenburger kampioenshengst For Romance die met Kira Wulferding actief is in het Inter I. Zijn dochter Florentina won onder Eva Möller dit jaar het Westfaalse kampioenschap. De moeder van For Ferrero is Dubai Mllenium, een dochter van Don Crusador die in 2000 kampioen was van de Hannoveraner hengstenkeuring en in de Zware Tour actief was. De moederlijn vervolgt met een dochter van Wolkenstein II, een zoon van de legendarische Weltmeyer. Vervolgens vinden we de Calypso II-dochter Caprice, die van Landadel de in Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Lambourghini Diablo en Limitless Girl bracht, die beide op 1.40m-niveau zijn geklasseerd. Hun volle broer Lomitas is eveneens bij Hannover goedgekeurd en sprong onder Toni Hassmann Grand Prix. Een halfbroer, Schwarzenegger (v.Sion) verdiende eveneens zijn goedkeuring bij Hannover en is in de Middentour geklasseerd. Een vierde zoon van Caprice, Sir Calypso (v.Sandro Hit) werd ook goedgekeurd en haar zoon Wisconti (v.Wolkenstein II) is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarnaast is ze de grootmoeder van de in Hannover goedgekeurde hengsten Five Star (v.Florestan I), Florian (v.Florestan I), Westernhagen (v.Weltmeyer) en Floratio (v.Florencio I, Lichte Tour-dressuur) en het Middentour-paard Ferrari (v.Florestan I).
Onderzoekrapport:
For Ferrero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf heeft de hengst veel activiteit, een goed gebruik van het achterbeen, ruim voldoende ruimte en veel gedragenheid. De galop is krachtig, bergop, gedragen, ruim voldoende van ruimte met veel schakelvermogen. For Ferrero beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede tot zeer goede balans en toont aanleg tot sluiten te hebben. Als dressuurpaard heeft For Ferrero veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Afstammelingenrapportage:
For Ferrero toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. Ze staan daarbij goed in het type van het dressuurpaard en beschikken doorgaans over veel uitstraling en een zeer sprekend hoofd. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoekmodel en meerdere veulens zijn hoogbenig. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en langgelijnd. De halzen zijn goed van lengte, goed gesteld en goed bespierd. De schouder is goed van ligging en lengte. De schoft loopt lang door. De rug en lendenen zijn correct gevormd, bij enkele veulens is het verloop van de lendenen wat strak. De croupe is over het algemeen correct gevormd, bij enkele veulens is het kruis wat hellend maar zijn goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is wisselend gesteld, bij meerdere veulens is de stand duidelijk sabelbenig. Van de voorzijde gezien wordt meermalen een franse stand geconstateerd. De kwaliteit van het beenwerk is hard. De door de eigenaar gepresenteerde veulens hadden meermalen een sabelbenig gesteld achterbeen. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte. In draf zijn de veulens lichtvoetig en hebben ze een goede ruimte en een mooie beentechniek met een bergopwaartse tendens. In galop tonen de veulens veel gemak, ruimte, schakelvermogen en kracht.

Fok/aanparingsadvies:
For Ferrero kan bijdragen aan de bloedspreiding, beentechniek, rijdbaarheid en het vermogen tot sluiten aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Prestaties:
* KWPN verrichtingskampioen najaar 2017.
* Derde plaats finale Pavo Cup 2018.

Prestaties nakomelingen:
2018:
* For Ferrero x Havidoff kampioen KWPN veulenkeuring Brabant.
* For Ferrero x Lord Sinclair nationaal kampioen BWP Eliteveulens.
* For Ferrero x Johnson overall veulenkampioen Interland fokdag Axel.
2019:
* For Ferrero x Lord Sinclair Limburgs veulenkampioen BWP.
* For Ferrero x Bodyguard Moorland kampioen KWPN veulenkeuring Turnhout.
* For Ferrero x Ferdeaux reservekampioen KWPN veulenkeuring Turnhout.