Osiris Mansolein

Osiris Mansolein is een koninklijke hengstveulen met zeer veel uitstraling. Vanaf geboorte af aan al imposant in houding en exterieur. Dit veulen beschikt over een enorme hoeveelheid souplesse en kracht. Ook opvallend is zijn houding, zowel op stand als in bewegingen maakt hij zichzelf groot en toont altijd een prachtig front. Hierdoor kreeg Osiris Mansolein hoge cijfers tijdens de stamboekkeuring van France Dressage en werd ruimschoots geselecteerd voor de nationale kampioenschappen.
Zijn vader is Jerveaux word gereden door Bart Veeze en was verrichtingstopper in het voorjaar van 2007 met 86 punten! De moeder van Osiris Mansolein is Lovely Romance Mansolein, een keur merrie van Leonardo Da Vinci uit een volbloed moeder.
Lovely Romance Mansolein is nog relatief een jonge merrie in de fokkerij, maar bewijst zich zelf sterk. Haar tweede dochter werd reeds verkocht aan een Franse dressuuramazone die voor het jeugdteam van Frankrijk reed en zal volgend jaar haar opwachting maken in de sport. Een andere dochter, van Alexandro P, zal ook aankomend seizoen uitgebracht gaan worden en laat zien over veel potentie te beschikken.
Diverse halfbroers van Lovely Romance Mansolein, allen afstammend van Leonardo Da Vinci, presteren op hoog niveau in de dressuursport. Zo loopt Larimar Mansolein Prix Saint George in Frankrijk. Word Fedor Mansolein succesvol uitgebracht in het ZZ-Zwaar en is Leandro Mansolein ook succesvol in het ZZ-licht.


JerveauxFerdeaux
PSG inter I
Bordeaux
GP drs
United PSG Inter I
Venna
Part Two
pref ster prest
Ferro GP drs
Fabiola Z1 drs
D'Avance de Baian
prok ibop drs elite
Jazz
GP drs
Cocktail GP drs
Charmante
Fidora
pref prest ster
Ulft
Antara L2 drs
Lovely Romance Mansolein
keur
Leonardo da VinciLauries Crusador xxWelsh Pageant xx
Square Note xx
DonataDavignon I
Donja
Romance xxTi King xxArctic Tern xx
Ilrem xx
Laura s Venture xxDom Racine xx
Marie de Russy xx
Zwart
Mail Stal Mansolein
KWPN
TB-12
52.93%

De vader is: Jerveaux.

Foto Hengst Jerveaux nakomeling Ferdeaux x Jazz x Ulft

Deze zeer moderne hengst is net als Governor gefokt uit een volle zus van Parzival.
Jerveaux is in het voorjaar van 2017 goedgekeurd voor het KWPN. Tijdens dit verrichtingsonderzoek viel hij op met zijn enorme bereidheid tot werken en drie bovengemiddelde basisgangen met veel afdruk. Deze werden dan ook beoordeeld met een 8.5. Voor souplesse, houding en balans ontving hij zelfs twee keer een 9. Jerveaux staat in training bij Bart Veeze die hem verder zal opleiden.
Zijn vader Ferdeaux is op dit moment zeer succesvol onder Kirsten Brouwer in de Prix St. Georg. Ook als verever breekt hij steeds meer door. Veel van zijn nakomelingen scoren hoog op keuringen. Al deze nakomelingen worden gekenmerkt door ras en lichtvoetige bewegingen.

Jerveaux zijn moeder is de Elite merrie D’avance de Baian. Zij ontving op de IBOP een mooie score van 83.5 punten. D’avance de Baian is niemand minder dan de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau. Verder komen uit deze zeer prestatie rijke stam ook nog TC Athene (v. United), de PAVO-cup winnaar en deelnemer van het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en op dit moment bijzonder succesvol onder Jeanine Nieuwenhuis bij de young riders. Volle broer Brentano (v.United) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en nam ook deel aan de kampioenskeuring tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Haar aangewezen zoon Vancouver (v.Polansky) is in Amerika in de Prix St Georges uitgebracht. En de KWPN hengst Governor die afgelopen zomer zilver behaalde op het WK voor jonge dressuurpaarden.


De moeder van Oriris Mansolein: Lovely Romance Mansolein

Foto Lovely Roamnce Mansolein moeder van Newton Mansolein

Lovely Romance Mansolein is een donkerbruin hoogst edel, hoogbenig en langgelijnd merrie met expressieve bewegingen. Lovely Romance Mansolein is alles en meer van wat we hadden verwacht. Ze is luxe in haar belijningen en heeft de prachtige kenmerken van de volbloed meegekregen in haar exterieur met de moderne eigenschappen van het ultime dressuurpaard. Een kwaliteitsvolle merrie waarmee we in de toekomst de prestatierijke lijn van haar moeder, I'll Take Romance voort zullen zetten.

Zij is een combinatie van drie succesvolle volbloedstammen namelijk de TB-12, 13 en 5.
Joyline Mansolein; 2014 (Lord Leatherdale)

Kalypso Mansolein; 2015 (Everdale) Stamboekkeuring Selle Francais opgenomen met 15,8/20
Sport (Dr) predicaat bij KWPN. ZZ-Licht geklasseerd

Lara Mansolein; 2016 (Alexandro P) Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 73 punten waaronder een 8 voor de draf. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".
L-1 dressuur geklasseerd

Newton Mansolein; 2018 (Hitmaker) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 69,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk.
Vijfde in Cycle Classic 4 jr. dressuurpaardencompetities

Osiris Mansolein; 2019 (Jerveaux) 2de plaats op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 76,5 punten waaronder een 8 voor exterieur en 8,5 voor algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Polaris Mansolein; 2020 (Jerveaux) Kampioen op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 81,5 punten waaronder een 9 voor zijn draf en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur" Hiermee Elite verklaard !

Romance Mansolein; 2021 (Dante US) tweede tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9 voor de draf, galop en algemene indruk! Met gemiddeld 84% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".