Orin Mansolein

United
PSG/Inter I
Krack C
GP drs
Flemmingh
pref Z-spr 1.30m
Lacapo
Texas
Gicara II
pref prest keur
Beaujolais 1.20m spr
Bacarra L1 drs
Nessica
pref prok ster prest
TCN Partout
GP drs elite
Arogno
Pedola
Jessica keurSultan
Chantal
Vérité
ZZZ-drs prok ster v.keur
Democraat
1.40 cso PSG/Inter I
Pion
1.40 cso Z2 drs
Abgar xx keur
Irma la Douce pref prest keur
Wilena
ster pref prest
Silvano 1.60 cso
Orlena prest pref keur
Roma Jackson
Z2-drs pref sport(drs) elite
Whinny Jackson
1.60 cso ZZL-drs prest pref
Wolfgang keur
Ginea 1.50 cso Z2-drs sport(drs spr) prest pref elite
Kebora
M1-drs ster
Ferro GP-drs pref
Vebora
Schimmel
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 249, fokfamilie 1925
41.21%

Orin Mansolein is een sterk gebouwde dochter van United uit onze Ster Voorlopig Keur Prok merrie Vérité van Democraat.
Orin Mansolein is een zeer complete merrie met sterke verbindingen in haar exterieur. Als veulen werd ze op de keuring van France Dressage bekroond tot absolute kmapioen met een monster score van maar liefst 86 %.
De juryleden omschreven haar als volgt: " Dit merrieveulen toont ons het ideaal plaatje van hoe we een veulen willen zien. Een zeer correct exterieur gecombineerd met drie exceptionele basisgangen, veel "go" en de wil zich te presenteren aan het publiek!
Voor de draf kreeg ze maar liefst een 9 alsmede haar galop. De stap was haar laagste score met een 7,5. Voor haar exterieur kreeg ze ook een 9 en voor haar beenwerk een 8. De totaal indruk werd beloond met maar liefst een 9,5 ! Orin Mansolein is inmiddels uitgegroeid tot een zeer complete merrie met een fijn karakter.
We kijken enorm uit naar de eerste nakomelingen van Orin Mansolein!




De directe familie van Orin Mansolein:

De moeder van Orin Mansolein is de Ster voorlopig Keur Prok merrie Vérité van Deocraat. Deze merrie bracht reeds meerdere succesvolle nakomelingen.

De moeder van Vérité is de Elite sport (dressuur) merrie Roma Jackson die Z-2 dressuurliep met 2 winstpunten. Ze is een dochter van Whinny Jackson, die zelf succesvol ZZ-licht dressuur liep en 1m60 gesprongen heeft. Roma Jackson bracht naast Vérité o.a. de Prok hengst Boitano (v. Santano) die op jonge leeftijd naar Duitsland werd verkocht en daar verdienstelijk uitkomt in de jonge paarden competities met hoge noteringen. Ook bracht ze de Ster merrie Contana (v. Santano x Whinny Jackson) Resim Dressage Horses fokt nog altijd actief met Roma Jackson.

De moeder van Roma Jackson is de Ster merrie Kebora afstammend van Ferro maal Apple King xx. Kebora liep zelf M-1 dressuur en werd daarnaast ingezet als fokmerrie. Ze bracht o.a. de hengst Peka (v. Lancet x Ferro) die succesvol is uitgebracht in het Z-1 dressuur. Haar zoon Ucosan (v. Cabochon x Ferro) werd onlangs verkocht naar het buitenland, nadat hij zeer succesvol was in Nederland in het ZZ-licht. Daarnaast bracht ze de Ster merrie Terra die ook Whinny Jackson als vader heeft en dus een volle zus is van Roma Jackson. De moeder van Kebora, Vebora afstammend van Apple King xx, bracht o.a. de merrie Debora, een dochter van Huzaar. Debora geboren in 1985 liep L-1 dressuur met 9 winstpunten en was M plus 5 winstpunten in het springen.

De grootmoeder van Kebora, Hebora (Kroon Preferent) bracht diverse dochters die zelf weer voor de fokkerij werden ingezet. Onder hun nakomelingen vinden we het 1m30 springpaard Carlinda (v. Le Mexico), het Z-2 dressuurpaard Jornelle (v. Stornello xx), het ZZ-zwaar dressuurpaard Nebora (v. Contango) en het internationale Grand-Prix dressuurpaard Controversy (v. Pretendent).
ROMA JACKSON
Prestaties Roma Jackson: DR NED Z2
Nakomelingen:
AJANI (v.DEMOCRAAT ) SP INT 1.40 MATTEO CIALDI (ITA)
BOITANO (v.SANTANO ) DR INT GP-U25 SARA HASSLER (USA)
EMPORIO (v.SANTANO ) SP NED 1.30
GIOFANCA (v.SANTANO ) DR NED Z2
IL DIVA (v.DAVINO V.O.D. ) DR NED Z1

KEBORA
Nakomelingen:
ECLIPS (v.APACHE ) DR INT GP CHRIS VON MARTELS (CAN)
PEKA (v.LANCET ) DR NED Z1
UCOSAN (v.CABOCHON ) DR NED ZZL


De stam van Orin Mansolein:

Orin Mansolein komt uit merrielijn 249 fokfamilie 1925. Opvallend uit deze lijn is het goede percentage van succesvolle keuringspaarden. Maar deze merrielijn bracht bijvoorbeeld ook het nationale springpaard Guborius van Apollonios xx en meerdere Z dressuur geklasseerde paarden. Het internationale Grand-Prix dressuurpaard Controversy (Pretendent x Orkaan) komt uit deze directe moederlijn.
De in 1993 geboren hengst Lorenzo, afstammend van Goodtimes x Orkaan werd aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek en had als overgrootmoeder Kroon Preferente merrie Hebora (de over over overgrootmoeder van Verite). Andere opvallende directe nakomelingen uit deze lijn zijn Nebora (v. Contango x Orkaan) ZZ-licht dressuur, Obsession (v. TCN Partout x Orkaan) ZZ-Zwaar dressuur en Tuur GW (v. Gribaldi x Contango ) ZZ-licht dressuur.
Deze lijn bracht niet alleen succesvolle dressuurpaarden, ook zijn er meerdere paarden succesvol in de springsport zoals bijvoorbeeld Omar, een zoon van Darco x Amagun die goedgekeurd is bij het SBS en succesvol was op 1m60 niveau.


De vader is: United.

Foto Hengst United nakomeling Krack C x TCN Partout x Sultan

Kies voor zekerheid, kies voor kampioenenmaker United! De Krack C-zoon heeft zijn naam gevestigd als topvererver dankzij een hoog percentage nakomelingen dat opvalt in de sport en op het keuringsterrein, zoals NMK-kampioene Brooklyn, de inmiddels Grand Prix geklasseerde hengstenkeuringskampioen Bordeaux en de gouden Young Riders-medaillewinnaar TC Athene. Daarnaast presteren nakomelingen als Aquamarijn en MDH Avanti (U25) al op internationaal Grand Prix-niveau, en leverde United tientallen Lichte Tour-paarden zoals de verdienstelijk presterende CSI, Donna-Ray en Bijou. United drukt een stempel met zijn sterk gebouwde en dito bewegende nakomelingen, die net als hijzelf over aanleg voor het hoogste werk én een zeer goed karakter beschikken. Naast de Grand Prix-hengst Bordeaux zijn ook de United-zonen Armani en Foundation goedgekeurd bij het KWPN.
Als driejarige gooide United zelf zeer hoge ogen in het verrichtingsonderzoek, waarna hij met een absolute topscore werd ingeschreven. Zo kreeg hij 9,5-en voor zijn draf, galop en aanleg als dressuurpaard en liet hij toen ook al zien een goede stap (8) in huis te hebben. Vervolgens etaleerde hij zijn grote kwaliteiten onder het zadel van Edward Gal, met wie hij goede resultaten behaalde tot en met de Lichte Tour. United stamt af van bewegingsvererver Krack C, die met Anky van Grunsven successen boekte op het hoogste niveau en een eigen hengstenlijn heeft weten op te zetten.
United is gefokt uit de merrie Nessica, die in combinatie met Krack C ook het Lichte Tour-dressuurpaard Tycho-H van Martyna Echilczuk-Morris bracht. Als moedersvader voegt de Trakehner Grand Prix-hengst TCN Partout zijn prestatiegenen toe, die eveneens zijn grote waarde in de fokkerij bewezen heeft.

United is een fokhengst zoals er maar weinig zijn: hij geeft zeer goed-bewegende paarden door die met sterke verbindingen kunnen lopen. Dit had United zelf ook al als jong paard waardoor hij de Verrichtingstest won met maar liefst een 9.5 voor de draf, een 9.5 voor de galop en een 9.5 voor aanleg als dressuurpaard.