Nisha Mansolein

Nisha Mansolein is een zwart uiterst elegante Arabische merrie. Ze zweeft in al haar gangen en heeft een parmantige uitstraling. Ze is luxe gebouwd en heeft een prachtig fijn Arabisch hoofdje.
Haar vader is de NRPS hengst Mansolein's Bazra die afstamt van Bachelor x Sjapoer ox x Nimb ox. Deze jonge hengst bracht vorig jaar bij onze merrie Isis het prachtige merrie Luna Mansolein.
Moeder van Nisha Mansolein is de New Forest merrie Carla die afstamt van Carlo x Briljant x Winsome's Giognese. Carla brengt telkens weer uiterste luxe, fijn bewegende sportpony's die uitblinken in hun basisgangen en vriendelijke karakter.


Bazra van WehlBachelor NH,
Prest. Sport
Burggraaf,
Pref.
Landraf I, Holst.
Loanda, Holst.
Flaire,
Ster
Baccarat ox, Pref. Prest. Fok
Sabine, Ster
Iris van WehlSjapoer oxSaoud van Jonker ox
Potasja ox
Emma van Wehl,
Prest. Sport
Nimb ox, Keur
Jolanda
CarlaCarloRalphPriory Prickle
Broomy Perfection
BiancaNoodererf Chap
Kantje's Tonka
DaisyBriljantRobijn
Prescott Black Magic
Diogenes GoldyWinsome's Diogenes
Suzanne
Zwart
Mail Stal Mansolein
NRPS
-
-

De vader is: Bazra van Wehl.

Foto Hengst Bazra van Wehl

Bazra is een donkerbruine hengst die wij in 2003 hebben aangekocht als 4,5 maand oud veulen om op te groeien met ons hengstveulen Charisto M.

Deze schitterende jonge hengst beschikt over een uitzonderlijk mooi exterieur en zeer goede bewegingen.
Zijn vader is de NRPS hengst Bachelor NH die goed presterende nakomelingen heeft gebracht.
Aan moederszijde van Bazra vinden we de NRPS merrie Irish van Wehl die afstamt van de Arabische volbloed Sjapoer ox, deze merrie liep in Nederland succesvol in de sport en is kort geleden verkocht naar Engeland om daar verder in de dressuur- en springsport uitgebracht te worden.
De moeder van Irish van Wehl is de prestatie sport merrie Emma van Wehl, ook zij liep zeer succesvol in de sport en heeft een groot aantal zeer goed presterende nakomelingen gebracht.
Verder vinden we de volbloeden Nimb ox en Srigo x terug. Nimb ox klein zoon Melvin is o.a. bij het NRPS goedgekeurd.

Eén ding is zeker, Bazra vererfd zijn prachtige exterieur en maat door alsmede zijn goede lichaamsgebruik en sterke achterbeengebruik, evenals zijn nieuwsgierige, intelligente uitstraling.


De moeder van Nisha Mansolein: Carla

Foto Carla moeder van Nisha Mansolein

De New- Forset merrie Carl kwam samen met haar hengstveulen Danser in september 2004 bij ons op stal. Deze New Forest pony van de bekende hengst Carlo en een moeder van Briljant maal Winsomes Diogenes zal ingezet worden voor de ponyfokkerij.
Deze merrie heeft veel kwaliteit in de drie basisgangen die ze ook aan haar nakomelingen doorgeeft.