Ninke MansoleinInnovationVan Gogh
1.60 cso keur
Numero Uno
1.50 cso, pref
Libero H 1.60 cso
Jolanda
Movera
pref prest
Bernstein
Govera
Athendra
Staatprämie
Contendro IContender
Bravo
AthenaLast Liberty 1.30 cso
Weithene 1.20 cso
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
36.91%

De vader is: Innovation.

Foto Hengst Innovation nakomeling Van Gogh x Contendro I x Last Liberty

Innovation is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van de succesvolle springhengst Van Gogh. Van Gogh behoeft nauwelijks introductie. Zo won deze aansprekende zoon van topvererver Numero Uno o.a. de GCT GP van Valkenswaard, de CSI5* GP Los Angeles Masters en de CSI5* GP Hong Kong Masters resulterend in inmiddels meer dan een miljoen aan prijzengelden.

Aan moederskant vinden we Athendra, een dochter van de welbekende Duitse stempelhengst Contendro I, die reeds meer dan 50! 1.60m paarden op zijn naam heeft staan en bovendien uit een zeer succesvolle moederlijn komt. Athendra is een zogenaamde “Staats Premië Stute” en behoorde tot de allerbeste merries van haar jaargang waarbij ze beloond werd met het zogenaamde “Oldenburger Elite End-Ring predikaat”. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze merrie een uitzonderlijk goed KWPN moederrapport ontving waarbij niet alleen de exterieur kenmerken werden geprezen maar ook de getoonde bewegingen. De moederlijn gaat verder terug naar grootmoeder Athene (v.Last Liberty), eveneens “Staatspremie en Elite Stute” en overgrootmoeder Weidthene (v.Waidgraf) die via haar vaderskant weer het nodige volbloed met zich meebrengt. Deze moederlijn bracht reeds meerdere goedgekeurde hengsten en succesvolle sportpaarden.

De aansprekende Innovation werd tijdens het najaarsonderzoek met zeer goede cijfers ingeschreven in het KWPN stamboek. De Van Gogh zoon scoorde op alle punten een 8 of hoger. Het verrichtingsrapport spreekt van een goed, correct en aansprekend exterieur gecombineerd met een goed ontwikkeld fundament van goede kwaliteit. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, heeft een goede balans en een lichtvoetige galop die goed van ruimte is. Innovation springt met een goede afdruk en goede reflexen. Als springpaard heeft Innovation veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.


De moeder van Ninke Mansolein: Riannin Mansolein

Foto Riannin Mansolein moeder van Ninke Mansolein

Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.


Vivre Mansolein Z; 2009 (V Alba R) 33ste eerste ronde Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
34ste in de finale van Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
Diverse klasseringen in Cycle Classic eventing proeven voor 5 jarige eventingpaarden,
15de in het ZZ voor jonge eventing ruiters/ amazones te Saumur,
1ste in klasse M-2 dressuur te Dole de Bretagne.

Fleury Mansolein; 2010 (Phin Phin) Foutloos in het 1m20 springen te Guilers.

Félin Mansolein Z; 2013 (Flamenco de Semilly).

Bravo Mansolein Z; 2015 (Big Star jr.) CSI1* internationaal geklasseerd in 1m20 met Mauries van Roosbroeck.

Gaudi Mansolein Z; 2016 (George Z).

Ninke Mansolein; 2018 (Innovation) 4de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,85 waaronder een 8,5 voor de voorhand en een 8 voor de bovenlijn, beenwerk en uitstraling.

Karinne Mansolein Z; 2019 (Karmann 2000 Z) 3de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,5 waaronder een 8 voor de voorhand.

Kaelin Mansolein Z; 2021 (Komme Casall) vijfde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77 % waaronder een 8,5. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sianne Mansolein; 2022 (For Ferrero) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77,765 % waaronder een 8 voor galop en een 9 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".