Neron Mansolein

Een royaal ontwikkelde grote hengst die afstamt van For Gribaldi uit een Future maal Juventus moeder. Neron Mansolein heeft een zacht karakter, is niet snel onder de indruk en laat zich makkelijk bewerken. Hij heeft een royale en bovenal zeer goede stap, een ruime draf met veel veer en afdruk en een grote galoppade met veel sprong en prachtig bergopwaarts.
Een imposante verschijning!
Vader For Gribaldi werd succesvol uitgebracht door Dinja van Liere in de internationale Intermediair 1 klasse. Moedersvader Future kwam uit op Grand-Prix niveau. Neron Mansolein is een interessante, lieve hengst met zeer goede basisgangen die ver zal kunnen komen in de sport!


For Gribaldi
PSG Inter 1
Gribaldi
pref elite GP drs
Kostolany
PSG Inter I
Enrico Caruso PSG/Inter I
Kapstad
Gondola II
elite
Ibikus
Gloria VI
Kladaula
pref keur
Michelangelo
elite
Pasteur xx
Miami
Ladaula
pref keur
Eclatant
Daula
BashiraFuture
GP drs
Florestan I
pramienhengst
Fidelio
Raute
Angelina
staatpramie
Apart
Schwalbe
Olivia v d GeestJuventusDublin 1.20 spr zzl drs
Aphrodite
KenriejetteSlaney xx
Erista
Zwart
Mail Stal Mansolein
KWPN
Fokfamilie 234
32.42%

De vader is: For Gribaldi.

Foto Hengst For Gribaldi nakomeling Sir Donnerhall x Weltmeyer x Bolero

Reservekampioen Najaars Verrichtingsonderzoek Dressuurpaarden 2013

For Gribaldi liet vorig jaar een mooie collectie veulens zien. Kort verslag KWPN-rapport; For Gribaldi toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde, hoogbenige veulens met een mooi groot oog die goed in het dressuurmodel staan. De veulens hebben een aansprekend front en vertonen veel bloed. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, heeft veel souplesse en is ruim voldoende van ruimte. In draf hebben de veulens een goede houding. De veulens galopperen gemakkelijk aan en hebben dan ruim voldoende afdruk, ruim voldoende ruimte en een goede balans.

For Gribaldi kan een echte opvolger worden van onze absolute tophengst Gribaldi. Gribaldi staat nu in 2016 op de 2e plaats op de WBFSH-stallion ranking en liep in zijn jonge jaren op dezelfde manier als For Gribaldi. Een hele mooie schwungvolle beweging met veel lossigheid. Zowel Gribaldi als For Gribaldi hebben beide een uitmuntende stap en mochten als jong paard iets meer voorbeen hebben. For Gribaldi heeft meer achterbeen als destijds zijn vader en lijkt ook veel aanleg te hebben om te kunnen sluiten. Ennnn....hoe is het mogelijk, in al die jaren dat Gribaldi bij ons ter dekking gestaan heeft proberen we al een hengst KWPN-goedgekeurd te krijgen van hem op jonge leeftijd, wat helaas niet gelukt is. Dan komt Gribaldi plotseling te overlijden, 2 weken na zijn grandioze afscheid op de hengstenkeuring in Den Bosch en wordt er in datzelfde jaar een zoon van hem geboren bij ons op stal uit onze merrie Kladaula. Ik was bij de geboorte en er stond gelijk een mooi diep donkerbruin hengstveulen met heel veel ras. Ik belde gelijk met onze-mede fokker Ab Barneveld en zei: we hebben hem! Zijn naam stond gelijk vast; For Gribaldi. Hoe is het mogelijk maar mijn woorden "we hebben hem" zijn uitgekomen want hij lijkt in alles op zijn vader!

Ook van moederskant is For Gribaldi fantastisch gefokt.
Aan moederszijde heeft hij vier generaties Keur/Kroon en Preferent!
Moeder Kladaula was de 3-jarige Kampioene van Utrecht!
Grootmoeder Ladaula was destijds Nationaal Kampioene!
Overgrootmoeder Daula was eveneens Nationaal Kampioene!

2013
Officieel KWPN Onderzoeksrapport

Stap 9.0
Draf 8.0
Galop 7.5
Souplesse 9.0
Houding & Balans 8.5
Rijdbaarheid & Instelling 9.0
Aanleg als dressuurpaard 8.5
Totaal 85

Afstamming:
For Gribaldi is zoals de naam al doet vermoeden een zoon van de preferente Trakehner hengst Gribaldi. Zijn moeder is Kladaula, een telg uit de goed fokkende "Daula"-stam. Kladaula is een keur preferente merrie die zeer hoge cijfers behaalde in haar test. Kladaula bracht eveneens de volle zus van For Gribaldi, de elitemerrie Daula II. Deze NMK merrie was reserve kampioen op de CK in Gelderland en behaalde 90 punten in haar IBOP. Kladaula is een dochter van de Trakehner Michelangelo en bracht in combinatie met Jazz, Cocktail en Krack C reeds drie Z dressuurpaarden. Grootmoeder Ladaula is een keur preferente merrie van de van origine Hannoveraanse hengst Eclatant uit de kroon preferente Wachtmeester-dochter Daula.

Onderzoekrapport:
For Gribaldi is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is elegant, lichtvoetig, goed van ruimte met een goed ondertredend achterbeen. De galop is lichtvoetig, ruim voldoende van ruimte met veel gedragenheid. For Gribaldi beweegt met zeer veel souplesse, een goede houding en zeer veel balans. Als dressuurpaard heeft For Gribaldi veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.


De moeder van Neron Mansolein: Bashira Mansolein

Foto Bashira Mansolein moeder van Neron Mansolein

Bashira Mansolein een merrie met een ongekend voorkomen. Statig, groot, imposant met een imponerend front en lang voorbeen. Dat is dan nog maar haar exterieur. Bashira Mansolein kan stappen voor een 10. Haar draf is bergopwaarts met een schitterend voorbeengebruik en sterke achterhand. Haar galop is fenomenaal, super bergopwaarts, sterk gesprongen vanuit het achterbeen, werkelijk een galop die 10en zou kunnen ontvangen in de dressuurring. En dat alles gecombineerd met bloed, een super fijn karakter, een hart van goud en een werklust als geen ander. Bashira Mansolein is een droompaard wat helaas te vroeg haar training heeft moeten staken. Maar hierdoor is dit droompaard beschikbaar gekomen voor de fokkerij, en daar verwachten we zeker niet minder van haar. Want een paard met alle kwaliteiten voor de internationale Grand-Prix dressuur kan niet anders dan dat doorgeven aan haar nakomelingen.