Mevonia

De KWPN merrie Mevonia stamt af van de overbekende Trakhener hengst Balzflug uit een moeder van Pretendent maal Matador uit merrielijn 58 fokfamilie 711. Deze merrielijn bracht een opvallend aantal zeer goede sportpaarden en goedgekeurde hengsten. Zo zijn bijvoorbeeld de hengsten Thunderbolt (v. Nassau) en Oliver Q (v. Quattro B met Harrie Smolders) beide succesvol op het hoogste niveau in de springsport. Naast succesvolle springpaarden bracht deze lijn ook opvallende dressuur- en keuringspaarden.

Mevonia was M-dressuur geklasseerd, maar door een ongeval niet verder in de sport uitgebracht. Ze beschikt over drie goede basisgangen waarbij de gedragenheid en het spectaculaire voorbeengebruik opvallen.
De overgrootmoeder van Mevonia, Evonia bracht in combinatie met Watteau xx de 2de bezichtigingshengst Tadeau. Ook bracht zij in combinatie met Uppercut xx de Ster merrie Pevonia en diens volle broer Remonto die het tot en met het Z springen bracht.


BalzflugHabichtBurnusLapis
Fenek
HalloGoldregen
Handschelle
BalzjagdInsterfeuerPelion
Insterfreude
Ballyvergin Lady xxSeminole II xx
Some siter xx
CevoniaPretendentLe Faquin xxAldis Lamp xx
La Fagne xx
LeroniaDuck De Normandie
Eronia
WevoniaMatadorMarco Polo
Zomerfee
EvoniaAlbatros
Vonia D
Zwart
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 58, fokfamilie 711
50.98%

De vader is: Balzflug.

Foto Hengst Balzflug nakomeling Habicht x Insterfeuer x Seminole II

Balzflug, één van de jonge dressuurverervers binnen het KWPN die helaas veel te vroeg gestorven is.

Hij is vader van vele goede dressuurpaarden, goedgekeurde hengsten en vele nationale topmerries.

Afstamming:

Balzflug is de naam van de uit Duitsland geïmporteerde Trakehner hengst die zowel in Duitsland, België als Nederland ter dekking stond. Zijn vader Habicht werd in 1970 tot Algemeen Kampioen verkozen op de Trakehner Keuring in Neumünster en die als één van de meest invloedrijke vaderpaarden binnen dit stamboek beschouwd kan worden. Via zijn vader Burnes X heeft Habicht 25% Anglo-Arabisch bloed door de aderen stromen.

Aan moederszijde kan Balzflug bogen op prachtige Duitse bloedlijnen. Zijn moeder Balzjagd is een Staats Premie Merrie van Insterfeuer uit de volbloedhengst Seminole II XX. Naast Balzflug bracht zij van Habicht ook Balzruf die in Warendorf Kampioen was van de Dressuurpaarden en het dressuurpaard Belschamel die voor het bedrag van DM 170.000 in Duitsland (P.S.I-Veiling) verkocht werd. Bij het Nationaal Kampioenschap 1992 voor Militarypaarden wist een 3e broer uit de combinatie Habicht / Balzjagd een 3e plaats te veroveren bij de zesjarige Militarypaarden.
Ook de twee dames in de familie, doen niets onder voor haar broers. Tijdens de Verrichtingstest in 1990 was de eerste genaamd Balz als 3-jarige te sterk voor de concurrentie en ging met het hoogste punten aantal naar huis. De andere dochter Ballentine was in 1994 Kampioene van de TCN keuring in Wenum Wiesel (Nederland).

Eigen Prestaties:

Bij zijn goedkeuring in Duitsland in 1988 werd Balzflug al beschouwd als een van de toppers van de keuring. In 1989 heeft Balzflug in Warendorf het verrichtingsonderzoek afgelegd waar hij op een tweede plaats eindigde met 129.85 punten.
Met onder andere negens voor galop en bereidheid tot werken en achten voor de draf en 'Rittigkeit' werd Balzflug direct geaccepteerd voor de Belgische fokkerij, waar hij het eerste jaar direct 170 merries aangeboden kreeg.