Luna Mansolein

Luna Mansolein is een rank en luxe gebouwd Arabisch ogende merrie. Het is een echt showpaardje dat met haar grote ogen nieuwsgierig om zich heen kijkt.
Zodra ze een van ons hoort of ziet begroet ze ons met een serie hinnikjes. Ze is dol op aandacht en knuffelen, net als haar moeder Joyce F. In de wei is ze onderzoekend en springt ze graag over beekjes heen. Ze zal later dan ook veelzijdig ingezet kunnen worden voor de sport. De bedoeling is om Luna Mansolein aan te houden als opvolgster van haar moeder Joyce F.

Haar moeder Joyce F (Cocky Dundas xx x Baccarat ox) heeft in 2000 de NRPS hengst Dagore Mansolein gebracht en in 2003 de NRPS hengst Charisto Mansolein.
Door de combinatie van haar vader Bazra van Whel en Joyce F zien we lijnteelt op de bekende Arabische hengst Baccarat ox in de derde en vierde generatie. In het exterieur van Lunah is duidelijk de invloed van deze hengst terug te zien. Luna Mansolein voert een zeer hoog percentage aan Arabisch en Engels Volbloed.


Bazra van WehlBachelor NH,
Prest. Sport
Burggraaf,
Pref.
Landraf I, Holst.
Loanda, Holst.
Flaire,
Ster
Baccarat ox, Pref. Prest. Fok
Sabine, Ster
Iris van WehlSjapoer oxSaoud van Jonker ox
Potasja ox
Emma van Wehl,
Prest. Sport
Nimb ox, Keur
Jolanda
Joyce FCocky Dundas xxMandamus xxPetition xx
Great Fun xx
Heathersong xxSing Sing xx
Hethabella xx
Lady KingBaccarat oxHalma ox
Nakis ox
Brights VelourBrockwell Cobweb
Rosyncai Velvet
Donkerbruin
Mail Stal Mansolein
NRPS
-
74.61%

De vader is: Bazra van Wehl.

Foto Hengst Bazra_van_Wehl

Bazra is een donkerbruine hengst die wij in 2003 hebben aangekocht als 4,5 maand oud veulen om op te groeien met ons hengstveulen Charisto M.

Deze schitterende jonge hengst beschikt over een uitzonderlijk mooi exterieur en zeer goede bewegingen.
Zijn vader is de NRPS hengst Bachelor NH die goed presterende nakomelingen heeft gebracht.
Aan moederszijde van Bazra vinden we de NRPS merrie Irish van Wehl die afstamt van de Arabische volbloed Sjapoer ox, deze merrie liep in Nederland succesvol in de sport en is kort geleden verkocht naar Engeland om daar verder in de dressuur- en springsport uitgebracht te worden.
De moeder van Irish van Wehl is de prestatie sport merrie Emma van Wehl, ook zij liep zeer succesvol in de sport en heeft een groot aantal zeer goed presterende nakomelingen gebracht.
Verder vinden we de volbloeden Nimb ox en Srigo x terug. Nimb ox klein zoon Melvin is o.a. bij het NRPS goedgekeurd.

Eén ding is zeker, Bazra vererfd zijn prachtige exterieur en maat door alsmede zijn goede lichaamsgebruik en sterke achterbeengebruik, evenals zijn nieuwsgierige, intelligente uitstraling.


De moeder van Luna Mansolein: Joyce F

Foto Joyce F moeder van Luna Mansolein

Joyce F was Larisse haar eerste eigen paard die in 1997 werd aangekocht. Een luxe, sensitieve merrie met veel bloeduitdrukking, drie zeer goede basisgangen waarbij met name het gemak om te schakelen en haar snelheid en wendbaarheid opvallen. Joyce F was een echte bloedmerrie om te rijden, watervlug maar ook zeer talentvol voor de dressuur alsmede voor het springen. Niet een merrie met het meest makkelijke karakter maar wel een paard met vuur en mogelijkheden.