Lorraine Mansolein Z

Lorraine Mansolein Z is een luxe en langgelijnde donkerbruine merrie met een mooie maat. Ze beweegt met zeer veel souplesse en gummie en toont veel vermogen in het wenden, versnellen en verzamelen. Het is een bal elastiek waarvoor niets te gek is. Met een royaal grijpend voorbeengebruik, wat altijd sterk van achteren wordt aangevuld, toont deze jonge merrie veel talent voor de dressuur. Maar ook op de sprong heeft ze mogelijkheden. Ze heeft een uitstekende techniek en weet zich zelfs uit lastige posities altijd weer te redden. Haar zeer goed vouwende voorbeen is extra opvallend.
Dat stukje kwaliteit heeft ze o.a. te danken aan haar moeder Ulicator de Fauntane K, maar ook haar jonge vader Lovefever II staat bekend om deze eigenschappen. Lorraine Mansolein Z laat zien veel van de uitzonderlijke kwaliteiten van haar moeder Ulicator de Fauntane K meegekregen te hebben. Daarnaast is Ulicator de Fauntane K ook nog eens een driekwart zuster vanJalisca Solier (internationale springtopper van de Zwitserse Steve Guerdat).


Lovefever IILandor SLandadelLandgraf I
Novella Staatsprämie Hauptstutbuch
Fureida II
Staatsprämie elite
Godehard
Fureida elite
GingerGoldfever(Goldfever 3)Grosso Z
Gundula Hauptstutbuch
CleoCalypso II
Amsel
Ulicator de Fauntane K
keur, 1.00 cso 0.80 eventing
Alligator fontaine
1.50 cso
NorenSire xx
Capucine
Nighty FontaineDark Tiger xx
Elyria
Diane D'anjou STB
1.50m cso
Jalisco B
1.50 cso
H.Alme Z 1.60 cso
Tanagra
Soie D'esclaEspoir D'escla
Extase D'escla
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Franse lijn
48.05%

De vader is: Lovefever II.

Foto Hengst Lovefever II nakomeling Landor S x Goldfever

Het zwarte goud uit de all-round fokkerij. Met de bewegingskwaliteiten van het allerbeste dressuurpaard, getoond in bergopwaartse beweging met enorme souplesse en veel schwung, almede een niet te overtreffen techniek en vermogen op de sprong toonde Lovefever II zich als een ware all-rounder, zoals er binnen de huidige fokkerij nog maar zelden één geboren wordt.

In maart 2006 wist Lovefever II zijn kwaliteit te bewijzen tijdens zijn 30-dagentest in Neustadt/Dosse, waarbij hij "top" cijfers behaalde.
In 2007 voltooide Lovefever II op dezelfde succesvolle wijze zijn 70-dagentest en behaalde daarbij de score van maar liefst 122,44 indexpunten en de felbegeerde Leistungsklasse I. Met de cijfers 9.0 voor karakter, werkwilligheid 8.5, stap 8.5, draf 8.0, galop 8.0, Rittigkeit 8.5 en 8.5 voor het springen heeft Lovefever II alle verwachtingen overtroffen.
Eind 2007 debuteerde Lovefever II in de reguliere springsport onder zijn ruiter Rogier Linssen en weet ook daar de aandacht op zich te vestigen.

Zijn vader is de Duitse stempelhengst Landor S, die naast vele kampioenshengsten en –merries op de keuringen doorgaans ook topsporters levert.
Lovefever II gaat via zijn moeder terug op de internationale springhengst Goldfever van Ludger Beerbaum en de stempelhengsten Calypso II en Akzent II. Naast Lovefever II bracht de merrie Ginger (v. Goldfever) ook Lovefever I, die reeds succesvol in de Duitse springsport wordt uitgebracht. Verder bracht deze moederlijn nog talrijke sportpaarden tot en met de A-klasse springen alsmede de goedgekeurde hengst Apollo Seven van Accord II.

De eerste jaargang van Lovefever II toont zich in veulens, die evenals hun vader beschikken over een overweldigend en elastisch bewegingsmechanisme en een uitermate modern exterieur.


De moeder van Lorraine Mansolein Z: Ulicator de Fauntane K

Foto Ulicator de Fauntane K moeder van Lorraine Mansolein Z

Ulicator is een mooi bloedgemaakt paard met zeer hard/droog beenwerk en is luxe gelijnd. Haar basisgangen zijn soepel en krachtig en opvallend elegant voor een springpaard. Ook op de sprong toont de merrie veel inzet, vermogen en een goede techniek. Wat ook haast niet anders kan met zo'n uitzonderlijke goede afstamming die bestaat uit louter springtoppers!

Ulicator de Fauntane K is een Frans gefokt KWPN merrie. Haar vader is de Franse springkampioen Alligator Fontaine die maar liefst een ISO (springindex) van 190 punten heeft (de gemiddelde Franse Grand- Prix springhengst heeft een ISO van rond de 130 punten).

De moederszijde van Ulicator is ook zeer interessant. De vader van de moeder is de befaamde springhengst Jalisco B, vader van bekende springpaarden als: Quidam de Revel, Papillion Rouge, Dollar Du Murier, Quito de Baussy, Rochet M en Olisco.
Jalisco B staat tweede op de World Breeding Ranking!

Ulicator de Fauntane K is een driekwart zus van de internationaal top merrie Jalisca Solier die onder Steve Guerdat reeds velen overwinning op haar naam heeft staan voor het Zwitserse A- kader springteam. Ze wonnen Brons op de Olympische spelen van Hong Kong in 2008 met het team en individueel werden Steve Guerdat en Jalisca Solier knap tiende!
Ulicator de Fauntane K werd gefokte door de wereldberoemde fokker Kees klaver uit Nederland die onder andere ook de fokker is van het spring fenomeen Taloubet Z die onder Christian Ahlmann vele overwinningen achter zijn naam heeft staan in de internationale top rubrieken.

Maar dat is niet het enige opvallende paarden uit deze lijn. De moeder van Ulicator de Fauntane K, Diane D' Anjou was zelf een zeer goed sportpaard. Ze kwam uit op 1.50 mtr. niveau en behaalde het Sportpredicaat. De moeder van Diana D'Anjou, Soie D'Escla gaf meerdere nakomelingen waaronder ook het 1.50 mtr. springpaard Air De Soi (v. Jokris).
Uit de verdere moederlijn komt ook de SBS goedgekeurde dekhengst Horizon (v. Coco xx) en de Selle Francaise goedgekeurde hengst Ric et Rac (v. Saint Gothard xx).

Verder in de afstamming vinden we de bekende Franse hengst Espoir d 'Escla en Tendre Amour die beide hun sporen verdienden in de springpaardenfokkerij. Espoir d' Escla is bekend om zijn zeer goed presterende nakomelingen in de Eventing waar meerdere van zijn nakomelingen tijdens evenementen als CCI*** Samur en Compegne hoge klasseringen behaalden.Ook gaf deze hengst vele goede springpaarden die actief waren in de reguliere springsport tot en met de Grand-Prix.
Uit de hele lijn van Espoir komen maar liefst meer dan 46 goedgekeurde dekhengsten waaronder ook Tendre Amour, die we direct terug zien in de afstamming van onze merrie Ullicator.
Een andere Franse tophengst zoals Nankin komt ook uit de stam van Espoir net als de verervers als Double Espoir en Plein D' Espoir.
Via Double Espoir, werden er meer dan 56 dekhengsten goedgekeurd waaronder de grootse namen als Flipper D' Elle, Bis de la Mare, Espoir de Semilly en Galant de Semilly. Die allen via hun nakomelingen wereldwijd zijn vertegenwoordigd. Zo zien we dat de hele Espoir stam van grote invloed is geweest, en nog steeds is, op de hedendaagse springpaardenfokkerij en veelvuldig bij vele internationale springtoppers terug te vinden is.

Met deze uitleg van de hele stam waar Ulligator uit stamt wordt duidelijk wat een ongelooflijke prestaties deze stam heeft gebracht en dat onze merrie Ulicator een zeer waardevolle merrie is voor de fokkerij.
Want goed bloed verloochend zich niet !Vererving Ulicator de Fauntane K:

Ook al is Ulicator zelf niet groot van stuk, haar nakomelingen hebben allen veel maat en formaat. Ulicator fokt haar correcte exterieur standaard door, net als haar royale halspartij en goede schouderligging. Haar nakomelingen kenmerken zich verder door hun fijne karakter. Het zijn werkwillige bloedpaarden die zonder uitzondering drie zeer goede basisgangen hebben. Paarden die met veer en kracht draven en galopperen. Ook op de sprong zien we de kwaliteiten van hun moeder duidelijk terug. Haar nakomelingen springen vlug van de grond en hebben veel overzicht op de sprong. Al met al bloedmooie nakomelingen met grote potentie voor de sport!


Lorraine Mansolein Z; 2009 (Lovefever II) 1ste plaats kür op muziek klasse Z-2 in schapenkop trofee,
Diverse klasseringen in het ZZ-zwaar dressuur.

Vitesse Mansolein Z; 2010 (V Alba R) Klasseringen in Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden, Springen 1m15 geklasseerd.

Icarus Mansolein; 2013 (Warrant) Overleden.

Camille Mansolein Z; 2015 (Comilfo Plus Z) Kampioen stamboekkeuring Selle Francais voor buitenlandsepaarden met gemiddeld 7,6 voor exterieur,
2de plaats in kampioenschap vrijspringen te Luxeuil les Bains, met een 8 voor balans, vermogen en voorzichtigheid op de sprong en een 8,5 voor springmanieren,
Diverse klasseringen in de Cycle Classic competities voor 4 jarige springpaarden.

Dorian Mansolein Z; 2016 (De Flor 111 Z) 56ste tijdens Z-Festival springveulens met een 8 voor type en een 7,5 voor algemene indruk,
Verkocht tijdens online veiling Zangersheide naar Turkije. Springen 1m20 geklasseerd.

Maestro Mansolein; 2017 (Henkie) 2de op stamboekkeuring France Dressage met een gemiddels score van 77% waarvan een 8,5 voor zijn draf en een 8 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur". Dressuur L-2 geklasseerd.

Olize Mansolein; 2019 (Imposantos).