Lorinthe Mansolein

Lorinthe Mansolein is een springgefokt merrieveulen met een opvallend mooi front en sterke bovenlijn. Dit luxe en nieuwsgierige veulen valt niet alleen op qua exterieur.
In beweging is ze zeer behendig, snel en gefocust. Met een draf en galop die een goed dressuurpaard zouden sieren, is dit veulen ook "Dressuurwaardig" interessant.
Dit alles in combinatie met een heel fijn en open karakter, maakt haar tot een veelzijdige, grote belofte voor de toekomst!


Festival du BanneyCrown Z
1.60m cso
Carthago
1.60m cso
Capitol I
Perra
Ratina Z
hauptstutbuch 1.60 cso
Ramiro Z 1.60 cso
Argentina Z
Flore du BanneyOlisco
1.60m cso
Jalisco B 1.60 cso
Stella 1.60 cso
Aurore du BanneyIf de Merze
Nelfie du Banney
Gaudi Mansolein ZGeorge Z
1.40 cso
Kannan GFE
1.60 cso
Voltaire 1.60 cso
Cemeta 1.30 cso
Usha van't Roosakker
1.50 cso
Chin Chin 1.60 cso
Rosanne v/d Wittehoeve
Rhianin Mansolein
Label modèle & allures: excellente keur
Totoche du Banney
1.45 cso
Grand Veneur
Lisebeth
Attentia
Fohlenprämie
Athlet Z
Saskia
Bruin
Mail Stal Mansolein
SF
Holsteinerstamm 4025
43.36%

De vader is: Festival du Banney.

Foto Hengst Festival du Banney nakomeling Crown Z x Olisco x If de Merze

Als 3 jarige behaalde Festival du Banney zijn dekbrefet bij het Selle Francais. Hij behaalde de volgende cijfers: Gemiddeld cijfer: 16,42 van 20. Vrijspringen 16,87/20, voor zijn exterieur behaalde hij 15,60/20, voor zijn bewegingen 16,37/20, en springen onder het zadel werd beloond met 17,62 / 20.
Tijdens zijn kwalificatie in Rosieres aux Salines won hij de proef met 16,31 / 20 en 17,25 / 20.

Daarna werd het tijd voor de beloftevolle hengst om zich te gaan bewijzen in de sport. Als 4 jarige kwam hij 11 keer aan de start in de Cycle Classic voor 4 jarige springen Alle 11 parcoursen bleef hij foutloos! En op het grote kampioenschap van Fontainebleau werd hij in het kampioenschap 8ste van de 97 starters! Daarnaast behaalde hij in de rubriek voor goedgekeurde dekhengsten zowel in de kwalificatie als in de finale proef de eerste plaats!

Als 5 jarige herhaalde Festival du Banney zijn succes. In dit jaar kwam hij twaalf keer aan de start in de Cycle Classic 5 jr en wist hij ook hier alle keren foutloos te blijven!

Festival du Banney is een zoon van de Grand-Prix springhengst Crown Z. Deze zoon van Carthago Z uit de befaamde Ratina Z heeft zeer verdienstelijk gepresteerd op het internationale podium. Daarnaast staat hij bekend om zijn sterke verervingskracht. Minstens zo imposant is de moeder van Festival du Banney. Zijn moeder Flore du Banney van Olisco uit een If De Merze moeder, heeft zich sterk vererfd. Ze bracht tien nakomelingen waarvan er vier internationaal presteren in de springsport. Onder hen Reve du Banney ( Totoche du Banney) op 1m35 niv. internationaal, Ankara du Banney (Totoche du Banney) kwam nationaal in het 1m40 uit. Un Chti du Banney (Louksor D'Tourelle ) op 1m30 en Dior du Banney ( Kannan) sprong op 1m40 niv.. En Sarcelle du Banney sprong op 1m40 niveau en is daarnaast de moeder van het 1m40 springpaard Austine du Banney (Magic D'Elle).

Maar de meest opvallende nakomeling van Flore du Banney is wel Terre du Banney. Deze merrie die afstamt van Crown Z komt internationaal uit op 1m60 niveau en is de volle zus van Festival du Banney !!

In de verdere directe moederlijn zien we nog de goedgekeurde hengst Ector du Banney (Totoche Du Banney), het 1m40 springpaard Helios du Banney en nog talloze andere hoog presterende springpaarden en goedgekeurde dekhengsten.

Uit de moederlijn van Festival du Banney komen zeer veel hoog presterende springpaarden, teveel om allemaal op te noemen, maar hierbij toch een aantal opvallende paarden:
Orilla Verpilleres (Kannan) 1m60 int. springpaard, Quito Verpilleres (Kricket du Hequet) 1m40 en de goedgekeurde dekhengsten Sambo du Banney (Uriel) en Tain de Banney (Elf III).

Gezien de kwaliteit van zijn moederlijn en het feit dat zijn volle zus internationaal op het hoogste niveau succesvol was, word er geen seconde getwijfeld over de grote waarde voor zowel sport als van de toekomstige nafok van Festival Du Banney !


De moeder van Lorinthe Mansolein: Gaudi Mansolein

Foto Gaudi Mansolein moeder van Lorinthe Mansolein

Gaudi Mansolein Z is een aansprekende, moderne merrie. Een paard met een sterke bovenlijn, een prachtige hals en een zeer aansprekend hoofd. Helaas liep Gaudi Mansolein als jaarling door een trap van een ander paard, een ernstige blessure op, die haar sportieve carrière in de weg staat, maar als fokmerrie zal zij ook bewijzen van grote invloed te kunnen zijn.
Desondanks toont Gaudi Mansolein in beweging zeer veel kwaliteit. Drie basisgangen van goede kwaliteit en veel atletisch vermogen maken haar tot een waardevolle fokmerrie.
De moeder van Gaudi Mansolein Z is Riannin Mansolein, een Selle Francais merrie die het predicaat Excellent draagt. Zij is de moeder van onder andere Vivre Mansolein Z (V Alba R), die succesvol uitgebracht werd in de eventingsport, met hoge klasseringen tijdens de Franse kampioenschappen jonge eventingpaarden in Pomadour op 4 en 5 jr. leeftijd. Daarnaast is deze ruin actief in het 1m20 springen en op CIC1 sterren niveau eventing.