Larimar Mansolein

Larimar Mansolein een zeer luxe zwart bruine hengst met een prachtig hengstenhals. Hij staat hoog op de benen en toont duidelijk het vele volbloed dat hij van zowel moeder als vader heeft mee gekregen. Zijn bewegingen zijn spectaculair en elegant waarbij hij een schitterende houding heeft.
Een zeer veelbelovende jonge hengst die interessant is voor de hengstopfok en een plaatje zal zijn in de dressuurring.
Zijn moeder is de luxe KWPN merrie Soraya die afstamt van de dressuurvererver Balzflug uit een moeder van Seclusive xx. Deze hengst werd zowel voor de spring- als voor de dressuurfokkerij gebruikt


Leonardo da VinciLauries Crusador xxWelsh Pageant xxTudor Melody xx
Picture Light xx
Square Note
xx
High Top xx
Piazza del Grillo xx
DonataDavignon 1Donnerhall
Piroschka
DonjaDon Juan
Atila
SolonaBalzflugHabichtBurnus ox
Hallo
Baldzjagd
Staatsprämie
Intermezzo
Ballyvergin Lady xx
JolonaSeclusive xxSecretariat xx
Exclusive Dancer xx
CharlonaMamori xx
Silona ster
Zwartbruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Niki-stam, Merrielijn 11, fokfamilie 199
60.35%

De vader is: Leonardo da Vinci.

Foto Hengst Leonardo da Vinci nakomeling van Lauries Crusador xx x Davignon 1

....een kunstenaar in de moderne fokkerij. Tijdens de hengstenkeuring 2005 in Westfalen kreeg Leonardo da Vinci van de keuringscommissie het groene licht voor de fokkerij. De 1m71 metende halfbloed presenteerde zich, als zoon van de populaire Duitse volbloedhengst Lauries Crusador xx, tijdens de hengstenkeuring met veel uitstraling en een uitzonderlijk bewegingsmechanisme.
De 3 basisgangen werden door de langbenige schoonheid getoond met veel tact en veel souplesse. Ook in het vrijspringen liet Leonardo da Vinci zich verdienstelijk zien.
Het bloed van Lauries Crusador xx geniet in Duitsland met de dag meer bekendheid en roem. Een volbloed die de rijpaardenfokkerij op de juiste wijze ondersteund zonder waardevolle aspecten uit de fokkerij weg te halen. Met reeds 26 gekeurde zonen, waaronder Laurentianer en Londonderry, kampioen 6-jarige dressuurpaarden in Verden, en 79 Staatspremiën dochters behoort Lauries Crusador xx in Duitsland tot de ster-verervers. Tot voor kort was het Lauries Crusador xx-bloed in Nederland alleen bekend door de Grand Prix hengst en wereldkampioen van de 6-jarige dressuurpaarden Laurentianer, die onder Marlies van Baalen wordt uitgebracht in de sport. Vanaf nu is dit geliefde Lauries Crusador xx-bloed ook via Leonardo da Vinci voor de Nederlandse fokker beschikbaar.

Niet alleen van vaderszijde is Leonardo da Vinci een aanwinst voor de fokkerij. Ook van moederszijde is deze Lauries Crusador xx-zoon zeer interessant gefokt. Door zijn grootvader Davignon I is het geliefde bloed van Donnerhall X Pik Bube gewaarborgd. Verder gaat deze moederlijn terug op Don Juan (v. Don Carlos). Don Carlos staat bekend als de vader van de ruin Dondolo, die onder Gonnelien Rothenberger deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta.
Deze interessante moederlijn bracht tevens de tweevoudig Wereldkampioen Florencio I en diens volle broer, de gekeurde hengst Florencio II. Ook het internationale springpaard Porte-Bonheur van Markus Fuchs stamt uit deze moederlijn. Tevens leverde deze moederlijn in Duitsland vele sportpaarden, die reeds op zevenjarige leeftijd in de nationale en internationale Prix St. Georges en Intermediaire I alsmede de klasse S-springen werden uitgebracht. Leonardo da Vinci: uw garantie voor de toekomst!

Leonardo da Vinci is goedgekeurd voor Oldenburg, Westfalen en Rheinland.


De moeder van Larimar Mansolein: Solona

Foto Solona moeder van Larimar Mansolein

De KWPN merrie Soraya (stamboeknaam Solona) stamt af van een zeer goede dressuurlijn met dezelfde vader als Mevonia namelijk Balzflug, maar nu uit een moeder van Seclusive xx maal Mamori xx.

Ze stamt uit de zeer bekende Niki-stam merrielijn 11 fokfamilie 199 die o.a. bekend staat om de goedgekeurde hengsten Consul, Equador, Galveston, Serville, Ekstein, Zeno, Whin Whin, Palfenier en Zunikki. Ook het international springpaard Baniko van Ian Millar stam uit de Niki -stam net als het international springpaard Jalisco. Verder komen er uit deze stam nog talrijke internationale dressuur- en springpaarden voort alsmede een waslijst van keurings- en veilingstoppers. Het is dan ook onmogelijk om al deze paarden op te noemen. Hieruit blijkt wel het succes van deze stam.

Soraya is een absolute aanwinst voor de dressuurfokkerij en brengt het broodnodige Engels Volbloed met zich mee.
Ze beschikt over een goed dressuurmodel en drie goede basisgangen, waarbij het sterke achterbeen gebruik, de tact en regelmaat opvallen.

Eind april 2006 beviel Soraya van een schitterend imposant hengstveulen van Universeel, Baldur Mansolein die alles heeft om uit te groeien tot een dressuurtopper.
In 2007 bracht zij het hengstveulen van de dressuurhengst Leonardo da Vinci (v. Lauries Crusador xx).