Kaelin Mansolein Z

Kaelin Mansolein is een groot en statig merrieveulen met een zeer aansprekende bovenlijn. Indrukwekkend door haar uitstraling, formaat en harmonie van haar exterieur. Een lief en bescheiden veulen dat graag het contact opzoekt.
In beweging een extreem overtuigend veulen. Met een goede stap en een draf die ongelooflijk veel kwaliteit toont. Een schoudervrijheid, kracht, oprichting en schakelvermogen die zelden zo word gezien. Ook de galop valt op door deze kwaliteiten, lichtvoetigheid en het atletisch vermogen, dit veulen heeft alles mee.


Komme Casall TN
1.30 cso
Comme Il Faut
1.60 cso
Cornet Obolensky
1.60 cso
Clinton 1.60 cso
Rabanna van Costerveld 1.45 cso
Ratina Z
leistungstute S 1.60 cso
Ramiro Z 1.60 cso
Argentina Z
Arielle VI
bezirkspramie
Casall
1.60 cso
Caretino 1.60 cso
Kira XVII
Upstream
bezirkspramie
Contender
Gracia III
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
39.45%

De vader is: Komme Casall TN.

Foto dekhengst Komme Casall TN van Comme Il Faut x Casall x Contender x Sandro

Met gepaste trots heeft Team Nijhof dit jaar de KWPN-verrichtingstopper Komme Casall toe weten te voegen aan haar hengstencollectie. Deze opvallende voshengst combineert een magnifieke afstamming met uitzonderlijk veel springtalent. Vader Comme Il Faut is onder Marcus Ehning één van de beste springpaarden ter wereld en won in 2018 onder meer de Grand Prix van Brussel. Als zoon van wereldvererver Cornet Obolensky uit de legendarische merrie Ratina Z staat de genetische waarde van Comme Il Faut buiten kijf; in de fokkerij vererft hij zijn eigen reflexen, techniek en lichtvoetigheid en veelal gaat dit gepaard met maat, afdruk en vermogen. Komme Casall is alweer de derde bij het KWPN goedgekeurde zoon van stempelhengst in de dop Comme Il Faut. Moedersvader Casall is ontegenzeggelijk één van de beste springhengsten van zijn generatie; al tijdens zijn fenomenale sportcarrière onder Rolf-Göran Bengtsson groeiden zijn nakomelingen uit tot wereldtoppers. Casello, Casallo Z, Chesall Zimequest, H&M Chilli Willi, Wunschkind, Chat Botte; slechts enkele voorbeelden van Casall-nazaten.
De moederlijn van Komme Casall gaat terug op de beroemde Holsteiner stam 318D2, waarbij overgrootmoeder Gracia III reeds goedgekeurde hengsten als Castelan I & II en Chello I, II & III voortbracht. Daarnaast bracht deze stam bekende hengsten zoals Coriano, Diarado, Corofino I en nog vele anderen.
In het KWPN-verrichtingsonderzoek gooide Komme Casall hoge ogen met zijn optreden tijdens de 50-dagentest. Met een totaalscore van 86,5 punten, waaronder een 9 voor vermogen, rijdbaarheid en instelling, werd Komme Casall de overtuigende kampioen van het najaarsonderzoek. Daarbij overtuigde hij ook op alle andere springonderdelen, die allen met een 8,5’en becijferd werden. ‘Komme Casall heeft een geweldige instelling, focus op de sprong en een soort instinct om het altijd passend te krijgen’, stelde Cor Loeffen, voorzitter van de KWPN Hengstenkeuringscommissie.
Met zijn uitmuntende afstamming, sterke moederlijn en uitzonderlijke springtalent lijkt Komme Casall over het complete plaatje voor sport en fokkerij te beschikken.

verrichtingskampioen KWPN 2019. totaal 86,5 punten.

aanleg, als springpaard: 8,5

instelling; 9,0

vermogen: 9,0

rijdbaarheid: 9,0

techniek; 8,5

refelexen 8,5


De moeder van Kaelin Mansolein Z: Riannin Mansolein

Foto Riannin Mansolein moeder van Kaelin Mansolein Z

Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.


Vivre Mansolein Z; 2009 (V Alba R) 33ste eerste ronde Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
34ste in de finale van Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
Diverse klasseringen in Cycle Classic eventing proeven voor 5 jarige eventingpaarden,
15de in het ZZ voor jonge eventing ruiters/ amazones te Saumur,
1ste in klasse M-2 dressuur te Dole de Bretagne.

Fleury Mansolein; 2010 (Phin Phin) Foutloos in het 1m20 springen te Guilers.

Félin Mansolein Z; 2013 (Flamenco de Semilly).

Bravo Mansolein Z; 2015 (Big Star jr.) CSI1* internationaal geklasseerd in 1m20 met Mauries van Roosbroeck.

Gaudi Mansolein Z; 2016 (George Z).

Ninke Mansolein; 2018 (Innovation) 4de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,85 waaronder een 8,5 voor de voorhand en een 8 voor de bovenlijn, beenwerk en uitstraling.

Karinne Mansolein Z; 2019 (Karmann 2000 Z) 3de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,5 waaronder een 8 voor de voorhand.

Kaelin Mansolein Z; 2021 (Komme Casall) vijfde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77 % waaronder een 8,5. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sianne Mansolein; 2022 (For Ferrero) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77,765 % waaronder een 8 voor galop en een 9 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".