Jovanna Mansolein

Everdale
PSG/Inter I
Lord Leatherdale
PSG/Inter I
Lord Loxly
PSG/Inter I
Lord Sinclair I
Weltlady Staatsprämie
Fairless P
Staatsprämie
Ferragamo
Alma Verbandsprämie
Aliska K
elite drs
Negro
pref Inter A/B/II
Ferro pref
Fewrie keur prest pref
Lisenka
pref keur
El Corona
Ilya prest pref ster
Zonne Fleur
L-dressuur
Tango
Grand Prix dr
Jazz
pref Grand Prix dr
Cocktail G. Prix pref
Charmante keur pref
O.Bertje
prest pref keur
Contango G.Prix pref
Cordola ster pref
Kellyfleur
elite sport(dres) Z-1 dres Grand Prix
Flemmingh
pref 1.30 cso
Lacapo
Texas
Bellefleur
ster pref keur
Purioso keur
Hillie
Vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 75, fokfamilie 180
27.93%

Jovanna Mansolein een merrie met een afstamming om van te watertanden en een exterieur, houding en beweging om bij weg te dromen. Met haar schitterende hals en bergopwaarts gebouwde exterieur, is deze merrie werkelijk het neusje van de zalm. In beweging wordt ze nog aparter. Jovanna Mansolein beschikt over zeer veel techniek in de benen. Ze heeft een ruime correcte stap, een draf met veel front, schoudervrijheid en een zeer sterk ondertredend achterbeen. Haar galop is bergopwaarts met een goede houding en balans. Opvallend is in alle drie haar basisgangen het zeer sterke achterbeengebruik en imponerende voorbeemtechniek.
Vader Everdale was verrichtingskampioen van zijn jaargang en later winnaar van de Pavo-Cup. En inmiddels zeer succesvol actief in de internationale Grand-Prix met Charlotte Fry.
Moeder Zonne Fleur, een dochter van Tango uit een Elite moeder van Flemmingh, bewees eerder al echte bewegingstoppers te geven.
Novanna Mansolein; 2018 (Elton) Kampioen van de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 78 punten waaronder een 9 voor de draf en een 8 voor galop en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Pavanna Mansolein; 2020 (For Ferrero) Derde op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 78,25 punten waaronder een 8,5 voor draf en exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur"

Rowin Mansolein; 2021 (Glock's Victorio Grande) kampioen tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9,5 voor zijn draf en een 9 voor zijn exterieur en algemene indruk. Met gemiddeld 85,75% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sir Gribaldi Mansolein; 2022 (Glock's Taminiau) derde tijdens veulenkeuring France Dressage. Met een 8 voor draf en voor het beenwerk en een 9 voor exterieur! Totaal 78,25% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".


De directe familie van Jovanna Mansolein:

De moeder van Jovanna Mansolein is Zonne Fleur, Zonne Fleur is een royaal gebouwde merrie die mooi in het rechthoeksmodel staat en over veel uitstraling beschikt. Ze heeft veel ras en uitstraling en beweegt met veel allure. Haar basisgangen zijn bergopwaarts met een goed gebruik van het achterbeen en een prachtige beenzetting van het voorbeen. Een merrie met veel potentie en uitstraling en bovenal een ontzettend lief en open karakter.
Haar bloedlijn is opgebouwd uit tophengsten van de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij en is een optelsom van internationale bewezen sport- en keuringspaarden. Zonne Fleur werd op vierjarige leeftijd beleerd en meteen uitgebracht in de sport. Ze behaalde tijdens haar wedstrijddebuut in de B dressuur direct tweemaal een eerste plaats en verdiende 5 winstpunten. Zonne Fleur is röntgenologisch goedgekeurd.

De moeder van Zonne Fleur is Kellyfleur, een elite sport dressuur merrie die Z1 dres. liep en enkele opvallende nakomelingen bracht. Zoals in 2006 Banjo,afstammend van Sandreo die op de veulenveiling van Dronten voor 9250 euro van eigenaar veranderde.
De in 2001 geboren merrie Unit W van Ferro uit Kellyfleur werd op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor 17.000 euro. En de in 2003 geboren dochter van Kellyfleur, Wendyfleur van Lord Sinclair I werd ook op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor een bedrag van 9250 euro en behaalde later het prok certificaat en werd ster met voor haar exterieur 70 punten en voor de bewegingen 80 punten.

Na Kellyfleur vinden we de merrie Bellefleur terug die de predikaten keur preferend en prestatie voert en een IBOP liep van 81 punten. Zij bracht de volgende succesvolle nakomelingen; van Pretendent het ZZ springpaard Ficomte, Ginina ook van Pretendent, zij liep Z2 dres. en verdiende de predikaten sport (dres.) preferent keur en prestatie. Verder bracht deze Ginia ook de aangewezen hengst Kasparov van Goodtimes. Ook Juventus een dochter van Apollonios xx liep Z2 dres.

In moederlijn 75 fokfamilie 180 zien we vele succesvolle nationale en internationale dressuur- en springpaarden, teveel om hier allemaal te noemen.
Verder komen de goedgekeurde hengsten Rijksgraaf, Andechs, Aranco W, Bizet, Jethero, Gambol, Sjors B, Tamboer, Graaf Oregon, Trior, Romburg, Silvester, Utopia, en Pele uit deze lijn.

Glock's Tango (Jazz x Contango x Amor) maakt furore onder het zadel van Hans Peter Minderhout. De nakomelingen van Tango vallen telkens weer postief op. Ook Flemmingh is niet weg te denken uit onze fokkerij. Hij drukte een onwisbare stempel op zijn nakomeliingen die succesvol zijn op keuringen, sport en fokkerij. Met name zijn goedgekeurde zonen Krack C en Lingh hebben wereldwijd beroemdheid om hun bewegings kwaliteit en vererving. Maar ook zijn goedgekeurde kleinzonen zoals Ampère, Johnson, Sandero, Sir Sinclaire, Trento B, Tuschinski, United, Vivaldi en Zhivago staan stuk voor stuk bekend als toppaarden in spé die uitblinken in ongelooflijke bwegingsvormen, prachtige exterieuren en verervingskwaliteiten.
Opvallend is dat Zonne Fleur tweemal het bloed voert van Purioso die op zijn beurt de vader is van de bewezen tophengst Cocktail die via zijn zoon Jazz een grote invloed heeft op de hedendaagse dressuurpaarden fokkerij.

Alles bij elk opgeteld mag wel duidelijk zijn dat Zonne Fleur een aanwinst is voor onze dressuurfokkerij en wij kijken zeer uit naar haar nakomelingen!


De stam van Jovanna Mansolein:

In moederlijn 75 fokfamilie 180 zien we vele succesvolle nationale en internationale dressuur- en springpaarden. Enkele opvallende sportpaarden zijn bijvoorbeeld de internationale Grand-Prix springpaarden Nepal(v.Concorde), Zamira (v. Ramiro), Kolibrie (v. Voltaire), Nosostros (v. Henzo) en Orlando (v. Lux). En ook het paard waar iedereen wel van heeft gehoord P-Pilot (v. Epilot) die internationaal zeer succesvol is en voor veel geld werd verkocht tijdens de Expo Talent Sale, komt uit deze stam!
Enkele andere opvallende sprotpaarden zijn het 1m50 springpaard Wilma (v. Farn) en Urjul van Generhese (v. Indian Gold van Casterhoeve) kwam op 1m55 niveau uit. Maar ook de twee 1m60 springpaarden Meatloaf (v. Indoctro), Tiboy (v. Nubertus R) en Palermo(v. Zadok) gaan terug op deze lijn.
Het zijn niet alleen springpaarden uit deze lijn die succesvol zijn. Er zijn ook meerdere dressuurpaarden die het heel goed doen zoals Untouchable (v. Obelisk) die uitkomt op Prix Saint George / Inter I niveau. En Zaire (v. Sir Sinclair) een KWPN 2de bezichtigings hengst die later op Prix Saint George / Inter I niveau werd uitgebracht. Daarnaast zien we nog het Nationale dressuurpaard Farao (v. Zebulon) en de voor de KWPN verrichtingsonderzoek aangewezen hengst Unison S (v. Zichem) die allemaal dezelfde merrielijn voeren.

Verder komen de goedgekeurde hengsten Rijksgraaf, Andechs, Aranco W, Bizet, Jethero, Gambol, Sjors B, Tamboer, Lutaire Z, Graaf Oregon, Trior, Romburg, Silvester, Utopia, en Pele uit deze lijn.


De vader is: Everdale.

Foto Hengst Everdale nakomeling Lord x Lord Loxly x Lord Sinclair I

1.72 - zwart - 2009 - KWPN

Een uiterst elegant gemodelleerde, royaal ontwikkelde en super getalenteerde hengst, die bij elk optreden weet te imponeren met zijn fantastisch bewegingsmechanisme en atletisch vermogen, waarbij zijn instelling, elektriciteit, “go”, super mechaniek in alle 3 de top basisgangen, en zijn ongekende mogelijkheden tot sluiten herinneringen oproepen aan zijn fenomenale grootvader Negro.

Een top-product uit goed doordachte fokkerij, met generaties lang vaderpaarden die zelf op het hoogste niveau gepresteerd hebben, gepaard aan generatie op generatie topmerries.
Overgrootmoeder ‘Ilya’ (ster, pref, prest) is o.a. volle zus van de hengst Havidoff (Grand Prix). Ook de Grand Prix paarden Tigro (v. Negro) en Kasjmir (v. Clavecimbel) komen uit deze lijn.

Everdale is:

-De overtuigende KWPN verrichtingskampioen dressuur 2012.
-Winnaar PAVO cup 4-jarigen 2013.
-Winnaar KWPN afstammelingen onderzoek nieuwe vorm met een super veulen rapportage.
Citaat KWPN: Everdale toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, opwaarts gebouwde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan met een goed bespierde bovenlijn. Het fundament is correct en straalt kwaliteit uit. De stap is krachtig en ruim voldoende van ruimte. De draf is krachtig en goed van ruimte met een opwaartse houding. De galop is krachtig en heeft een goede ruimte en veel souplesse.