Jirenda

Chippendale
GP drs
Lord Leatherdale
Inter A/B/II
Lord Loxley I
PSG/Inter I
Lord Sinclair I
Weltlady
Fairless PFerragamo
Alma
Ti Amo
elite prok sport (dr) z2 drs
Negro
Inter A/B/II
Ferro
Fewrie
Jolinde
B drs
Landadel
Felicita
Firenda
prok ster voorl keur
Tuschinski
PSG/Inter I
Krack C
GP
Flemmingh
Gicara II
KalinjaPion
Toriose
Wirenda
pref prok ster v.keur L1 drs
RousseauFerro
Zsuzsa
NorendaInspekteur
Glenda
Donkerbruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Fokfamilie 16
31.84%

Jirenda is een aansprekende dochter van Chippendale met een goed kader en aansprekende voorhand. Als 3 jarige werd Jirenda aangeboden aan de stamboekeuring en de centrale merriekeuring van Utrecht. Hier behaalde ze voor zowel exterieur, beweging, stap en draf 75 punten en voor haar galop en houding 70 punten. Met dit resultaat behaalde ze het Ster predicaat. De volgende dag werd ze voorlopig Keur verklaard. Vervolgens behaalde Jirenda tijdens haar EPTM test het predicaat ELITE. Met onder andere een 7,5 voor haar stap souplesse en aanleg als dressuurpaard en een 8 voor haar galop, houding en balans en rijdbaarheid en instelling.


Production de Jirenda:


So In Love Mansolein; 2022 (Next Level) Tweede tijdens extra stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 8 voor draf en exterieur. Eind percentage van 76% gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".


De directe familie van Jirenda:

De moeder van Jirenda is de Ster Voorlopig Keur Prok merrie Firenda van Tuschinski. Firenda werd vanaf 2016 actief ingezet voor de fokkerij. Firenda is de volle zus van Empire, deze hengst werd bij het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek !
Empire is inmiddels succesvol in de dressuursport op PSG intermediaire I niveau in Amerika onder het zadel van Melissa Rogers. Firenda bracht naast haar Elite dochter Jirenda, ook Lady Lirenda (Lord Leatherdale). Deze merrie behaalde het predicaat Elite D-OC en de IBOP waar ze onder andere een 8 scoorde voor haar beweging, stap en houding.

De nakomelingen van Firenda zijn geliefd op veulenveilingen. Zo werd de apart gefokte en met veel kracht marcherende Mirenda (v.Glock's Flavio) , dochter van Firenda, tijdens de veulenveiling van Midden Nederland verkocht als duurste merrieveulen voor een top bedrag van 21.000€ naar de Grand-Prix amazone Laura Reija.
Maar ook het hengstveulen Oirendo (Glock's Toto jr) werd goed verkocht, nu op de veulenveiling van Borculo. En ook Nirenda (Daily Diamond) werd goed verkocht op de veulenveiling van Midden Nederland.

De moeder van Firenda is Wirenda die de predicaten Ster Voorlopig Keur Prok en Preferent draagt ! Haar moeder Norenda (Inspekteur maal Naturel) behaalde de predicaten Elite Preferent Prestatie en is onder andere de moeder van het PSG Intermadiaire I dressuurpaard Unsiga (Gribaldi) en bracht ook het Z-1 dressuurpaard Duuk (Vivaldi) en Guapo (Charmeur) die in het Z-2 dressuur loopt.

Verder terug in deze directe moederlijn vinden we onder andere de Z-1 en Z-2 dressuurpaarden Clochard (Wonderboy DDH), Libertas (Bernstein), Prostallion (Zeoliet) en het ZZl-Licht dressuurpaard Militaris (Zeoliet).
Ook U Mijnheer (Triomphe de Muze) is noemenswaardig want hij was succesvol in het springen op 1m55 nievau!


De stam van Jirenda:

De lijn van Jirenda gaat terug op Norenda (Preferente Prestatie merrie), zij bracht meerdere Z1/Z2-paarden en is zelf een halfzus van het ZZ-Licht dressuurpaard Militaris (v.Zeoliet). Uit deze lijn komt ook het Grand Prix-dressuurpaard Smile (v.Larno) van Doreen Proos evenals het internationale Lichte Tour-paard Cello (v.Dreamcatcher) van Andrew Gould. Maar ook het Grand-Prix paard Manoe gereden door Doreen Proos en het Licht Tour paard Cello komt uit deze lijn.

Jirenda (Ster voorlopig Keur Prok) afstammend van De Niro uit Wirenda v. Rousseau x Inspekteur) bracht in combinatie met For Ferrero de hengst Navajo Indiana Jones die aangewezen is voor het KWPN verrichtingsonderzoek!

Ook een paard dat vermelding waard is, is D-OC Elite IBOP(dr) merrie Lady Firenda een dochter van Lord Leatherdale. Deze halfzus van onze Jirenda is in eigendom van RS2 Dressage.


De vader is: Chippendale.

Foto Hengst Chippendale nakomeling Lord Leatherdale x Negro x Landadel

Chippendale is een zeer compleet en modern gebouwde hengst, die beschikt over een goed en sterk bewegingsmechanisme, met drie uitzonderlijke basisgangen. Naast zijn enorme talent beschikt Chippendale ook over een fantastische instelling. Chippendale heeft alle potentie voor fokkerij en topsport. Chippendale begint zich steeds meer als dressuurpaarden vererver te manifesteren, getuige zijn opvallende nafok.

Chippendale is een zoon van de charmante hengst Lord Leatherdale, die inmiddels grote bekendheid geniet als dressuurpaardenleverancier bij uitstek. Van moederszijde gaat Chippendale terug op de preferente grootheid Negro en de Oldenburger stervererver Landadel. Chippendale’s moeder, de elite sport (dres) merrie Ti Amo, geniet eveneens bekendheid als volle zus van het succesvolle Lichte Tour paard Straus en het Internationale Grand Prix paard Ushie van Isabelle Herter (FRA).

Chippendale is:

Hengstencompetitie winnaar 2012
Internationaal Grand Prix gestart in 2020 met een score van bijna 72%
Zeer getalenteerd, en laat veel aanleg zien voor de zwaarste oefeningen. Alles gaat Chippendale zeer makkelijk af, waarbij zijn super mentaliteit en super instelling uitzonderlijk is
Geprezen om zijn goede KWPN veulenrapport: "Veulens met een bergopwaartse beweging en goede zelfhouding"

Vader van:

Giovanni: KWPN verrichtingstopper 2014
Crosby: NRPS verrichtingstopper 2015 en KWPN goedgekeurd in 2019
Gigolo: “Prinsenstad” jonge paarden kampioen 2014
Dochters die opvallend hoog scoren op keuringen, de IBOP en de EPTM testen