Ike Fleur Mansolein

Ike Fleur Mansolein is een top getalenteerde dressuurmerrie met een super karakter en top instelling. Na pas 3 maanden onder het zadel te zijn, behaalde ze al meer dan 70% op haar eerste concours ooit.
Behaalde ze 67% op haar tweede concours en haar derde concours, dan pas 4,5 maand onder het zadel, wint ze met overmacht met een score van 72,60%! Ike Fleur Mansolein selecteerde zich hiermee voor de Franse kampioenschappen voor 4 jr.
dressuurpaarden in Saumur later dit jaar. En als kers op de taart heeft ze zich in deze drie concoursen naar een 15de plaats gelopen in de top 100 van beste 4 jarige dressuurpaarden in Frankrijk!

Ike Fleur Mansolein is een zeer chique merrie, correct gebouwd, met veel uitstraling. Ze heeft een goede stap, zeer goede draf met veel veer, souplesse, houding en tritt en een actieve bergopwaartse galop. Extra opvallend is haar zeer goede balans en ijzersterke achterbeengebruik.
Daarbij heeft ze een makkelijke mond en zeer fijne aanleuning.
Ike Fleur Mansolein leert snel en graag en blijft altijd lopen. Een paard met veel "go" en bloed, zonder kijkerig te zijn. Dit is een paard voor 80% plus scores!

Haar vader is Supério, een succesvolle zoon van Sorento. Haar moeder Zonne Fleur stamt af van Glock's Tango uit een Elite merrie van Flemmingh maal Purioso. Een sterk presterende moederlijn zowel op keuringen als in de sport!


Supério
Prämienhengst
Sorento
Grand Prix dr
Sandro Hit
Z-2 drs
Sandro Song 1.30 cso
Loretta
Dein LieblingDonnerhall Grand Prix
Premiere Hauptstutbuch
RivannaRheingau PrämienhengstRheinblick
Mascha Verbandsprämie
FlorettFlorenstan I Prämienhengst
Phinesse
Zonne Fleur
L-dressuur
Tango
Grand Prix dr
Jazz
pref Grand Prix dr
Cocktail G. Prix pref
Charmante keur pref
O.Bertje
prest pref keur
Contango G.Prix pref
Cordola ster pref
Kellyfleur
elite sport(dres) Z-1 dres Grand Prix
Flemmingh
pref 1.30 cso
Lacapo
Texas
Bellefleur
ster pref keur
Purioso keur
Hillie
Zwartbruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 75, fokfamilie 180
33.01%

De vader is: Supério.

Foto Hengst Superio nakomeling Supério x IPS Tango x Flemmingh

*Supério voldoet aan alle röntgenologische eisen van het K.W.P.N.
*Supério, een zeer aparte hoogebenige, langgelijnde hengst met heel veel uitstraling. Een vaderdier waar je direct verliefd op word.
*Supério , een hengst met correcte benen en goede voeten.
*Supério heeft veel souplesse, een zeer goede stap, sterke draf en een uitmuntende galoppade.
*De doorgefokte moederstam geeft zeer interessante, langgelijnde nakomelingen met veel beweging. Uit deze stam komen zeer goede sportpaarden.
Rheingau en Florestan I zijn vaderdieren welke zeer goed fokken, en dan volgt een fantastische Nederlandse moederlijn.
Supério heeft evenals zijn vader Sorento, buitengewone bewegingen en maakt een geweldige indruk als dressuurpaard.
*2010: Prämienhengst op de NRW Hauptköring.
*2012:Winnaar van de Westfalen Woche in Münster-Handorf en won vele rijpaardproeven.
*2012: Supério eindigde als 4e op het Bundeschampionat, maar was hij de beste hengst van heel Duitsland. Deze geweldige sportcarriëre als 4 jarige is zeer opvallend.
*2012: Eind 2012 liep Supério zijn 30 dagen test in Münster-Handorf en zijn eindscores logen er dan ook niet om. Voor zijn trainingsrapport scoorde hij op de onderdelen allemaal een 9 en zijn eindrapport mocht hij met een 8,36 afsluiten.
Hij behoorde tot de beste van de dressuurhengsten.
*2013: Supério een zeer opvallende dressuurhengst om verliefd op te worden. U hoort nog veel van deze dressuurcrack. Een uitspraak van Hr.Hinnemann:De wereldkampioenschappen is haalbaar!
*Supério lijkt goed te fokken, hij geeft maat en toch ook bloeduitstraling met goede bewegingen.

Supério, de jonge zwarte parel voor de dressuur.


De moeder van Ike Fleur Mansolein: Zonne Fleur

Foto Zonne Fleur moeder van Ike Fleur Mansolein

Zonne Fleur is een royaal gebouwde merrie die mooi in het rechthoeksmodel staat en over veel uitstraling beschikt. Ze heeft veel ras en uitstraling en beweegt met veel allure. Haar basisgangen zijn bergopwaarts met een goed gebruik van het achterbeen en een prachtige beenzetting van het voorbeen. Een merrie met veel potentie en uitstraling en bovenal een ontzettend lief en open karakter.
Haar bloedlijn is opgebouwd uit tophengsten van de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij en is een optelsom van internationale bewezen sport- en keuringspaarden. Zonne Fleur werd op vierjarige leeftijd beleerd en meteen uitgebracht in de sport. Ze behaalde tijdens haar wedstrijddebuut in de B dressuur direct tweemaal een eerste plaats en verdiende 5 winstpunten. Zonne Fleur is röntgenologisch goedgekeurd.

De moeder van Zonne Fleur is Kellyfleur, een elite sport dressuur merrie die Z1 dres. liep en enkele opvallende nakomelingen bracht. Zoals in 2006 Banjo,afstammend van Sandreo die op de veulenveiling van Dronten voor 9250 euro van eigenaar veranderde.
De in 2001 geboren merrie Unit W van Ferro uit Kellyfleur werd op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor 17.000 euro. En de in 2003 geboren dochter van Kellyfleur, Wendyfleur van Lord Sinclair I werd ook op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor een bedrag van 9250 euro en behaalde later het prok certificaat en werd ster met voor haar exterieur 70 punten en voor de bewegingen 80 punten.

Na Kellyfleur vinden we de merrie Bellefleur terug die de predikaten keur preferend en prestatie voert en een IBOP liep van 81 punten. Zij bracht de volgende succesvolle nakomelingen; van Pretendent het ZZ springpaard Ficomte, Ginina ook van Pretendent, zij liep Z2 dres. en verdiende de predikaten sport (dres.) preferent keur en prestatie. Verder bracht deze Ginia ook de aangewezen hengst Kasparov van Goodtimes. Ook Juventus een dochter van Apollonios xx liep Z2 dres.

In moederlijn 75 fokfamilie 180 zien we vele succesvolle nationale en internationale dressuur- en springpaarden, teveel om hier allemaal te noemen.
Verder komen de goedgekeurde hengsten Rijksgraaf, Andechs, Aranco W, Bizet, Jethero, Gambol, Sjors B, Tamboer, Graaf Oregon, Trior, Romburg, Silvester, Utopia, en Pele uit deze lijn.

IPS Tango (Jazz x Contango x Amor) maakt furore onder het zadel van Hans Peter Minderhout. De nakomelingen van Tango vallen telkens weer postief op. Ook Flemmingh is niet weg te denken uit onze fokkerij. Hij drukte een onwisbare stempel op zijn nakomeliingen die succesvol zijn op keuringen, sport en fokkerij. Met name zijn goedgekeurde zonen Krack C en Lingh hebben wereldwijd beroemdheid om hun bewegings kwaliteit en vererving. Maar ook zijn goedgekeurde kleinzonen zoals Ampère, Johnson, Sandero, Sir Sinclaire, Trento B, Tuschinski, United, Vivaldi en Zhivago staan stuk voor stuk bekend als toppaarden in spé die uitblinken in ongelooflijke bwegingsvormen, prachtige exterieuren en verervingskwaliteiten.
Opvallend is dat Zonne Fleur tweemal het bloed voert van Purioso die op zijn beurt de vader is van de bewezen tophengst Cocktail die via zijn zoon Jazz een grote invloed heeft op de hedendaagse dressuurpaarden fokkerij.

Alles bij elk opgeteld mag wel duidelijk zijn dat Zonne Fleur een aanwinst is voor onze dressuurfokkerij en wij kijken zeer uit naar haar nakomelingen!Vererving Zonne Fleur:

Zonne Fleur brengt chique, hoogbeninge en langgelijnde nakomelingen met veel maat. Deze nakomelingen kenmerken zich door hun elegantie en sterke bewegingen. Allen draven ze met veel veer, souplesse en kracht. Daarnaast beschikken ze allemaal over veel schoudervrijheid. De galop is altijd bergopwaarts en sterk onder gesprongen. Het zijn paarden die een mooi silhouet hebben en een schitterend front. Haar nakomelingen hebben een goed karakter, zijn intelligent en scherp. Paarden die willen werken en graag wat extra geven.


Grace Mansolein; 2011 (Rhodium) overleden

Ike Fleur Mansolein; 2013 (Supério) 5de op het Nationale Franse kampioenschap, "Grande Semaine de Saumur" proef préliminaire Cycle Libre 3 voor 6 jr. dressuurpaarden,
Vele overwinningen met percentages tussen 70 en 81 % in de jonge paardencompetities Dressuur Frankrijk,
5de op de lijst Top 100 SHF Frankrijk, beste 5 jr. dressuurpaarden in de klasse Cycle Libre 2de jaar in 2018,
9deop de lijst Top 100 SHF Frankrijk, beste 6 jr. dressuurpaarden in de klasse Cycle Libre 3de jaar in 2019.
Sport(Dr.) predicaat bij het KWPN.
Z-2 geklasseerd in Frankrijk.

Jovanna Mansolein; 2014 (Everdale) Kampioen tijdens stamboekopname "France Dressage" te Quers. Predicaat Elite" ontvangen met 81,5% waaronder een 8,5 voor haar draf en exterieur.

Keltic Mansolein; 2015 (Glamourdale) L-1 dressuur geklasseerd.

Lady Mansolein; 2016 (Guardian S)

Narisha Mansolein; 2018 (Ferdeaux)
3de op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 71,5 punten waaronder een 8,5 voor exterieur en een 8 voor algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Othello Mansolein; 2019 (Deparon US)
4de op de veulenkeuring France Dressage te Quers. Met 74 punten waaronder een 8 voor exterieur en een 7,5 voor draf, stap en algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Parfait Mansolein; 2020 (Ferguson)

Rolex Mansolein; 2021 (Las Vegas) derde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met een 9,5 voor de draf en zijn exterieur. Met gemiddeld 83% Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".