Hobalia

Arlando
GP drs
Paddox
PSG Inter
Ferro
GP drs
Ulft
Brenda
Janirma
Z2 drs pref keur sport
Darwin GP drs
Danirma
Herlanda
ster pref prest 1.00m cso
MytensSpectacular Bid xx
Photographic xx
Zolanda
pref keur
Nurprimus
Dolanda
Ubalia
ster
Gribaldi
elite pref PSG/Inter I
Kostolany
PSG/Inter I
Enrico Caruso PSG/Inter I
Kapstadt
Gondola II
elite
Ibikus
Gloria VI
Zorbalia
ster L2 drs
Wahtamin xxI Say xx
Miss Rhona xx
Orbalia
ster
Marco Polo
Tebalia
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Balia-stam, Merrielijn 34, fokfamilie 376
46.09%

Hobalia is een royaal ontwikkelde, imposante merrie. Ze beschikt over een correct exterieur. In beweging valt met name haar stap op. Hobalia kan stappen voor een 10! Zeer goed door het lijf, met veel overstap, loepzuiver en ze kan makkelijk schakelen in haar stap. Haar draf is correct, zeer ruim en met een goed achterbeengebruik. Haar galop vertoont ook veel ruimte met een goed achterbeengebruik.Rubalia Mansolein; 2021 (Dante US) stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage zesde plaats met een 8 voor de stap en algemene indruk. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sybalia Mansolein; 2022 (Next Level) Kampioen en Elite verklaard tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 9 voor draf en 8,5 voor stap en exterieur. Eind percentage van 81,5% gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".


De directe familie van Hobalia:

Uit de Ster merrie Ubalia (Gribaldi x Wahtamin xx) komt ook het Z-1 dressuurpaard Cubaal (United). De volle broer van Hobalia, Irreplaceable (Arlando) loopt in Engeland op 2 sterren niveau in de internationale eventingsport onder Mike Winter.

Één generatie terug zien we de merrie Zorbalia. Deze dochter van Wahtamin xx uit een Marco Polo moeder is ook zeer succesvol gebleken in de fokkerij. Haar zoon Cobaal-M (Lupicor) sprong nationaal 1m50 onder het zadel van Albert Zoer. Ook haar zoon Texas (Orville) was succesvol, hij kwam uit op 1m30 niveau. Zorbalia's dochter Izabalia bracht in combinatie met Cristallo I het internationale 1m60 springpaard Charmeur 436. Een andere zoon van deze merrie, Cnut 4 (Cornet Obolensky) komt uit op 1m55 niv.

Een andere dochter van Izabalia is Mobalia. Zij bracht het internationale 1m55 springpaard Cardoso (Lupicor). Vervolgens zien we via de vierde generatie nog het internationale Grand-Prix springpaard Nino de Balia (Acrobaat) en de, bij het KWPN aangewezen, hengsten Constant (Exkurs xx), Valeur (Le Val Blanc xx).

Verder komen ook de 1m30 springpaarden Camillus (Exkurs xx), Jocobalia (Zeoliet) en het internationale 1m35 springpaard Ocobalia (Indoctro) uit deze lijn alsmede een onopnoembaar aantal succesvolle springpaarden en keuringstoppers!


De stam van Hobalia:

De lijst met internationale springpaarden uit de Balia-stam is lang met paarden als Brent-Balia, Warrior, Pybalia, First Choice, Nirmette en de goedgekeurde KWPN-dekhengsten Hamlet en Wonderboy!

De Balia stam is een van oorsprong Groninger stam uit 1916 die zijn oorsprong heeft met de stammoeder Unicla. Deze stam heeft al vele toppers op sport- en keuringsgebied voortgebracht. Enkele voorbeelden zijn: Hamlet (v. Nimmerdor) KWPN ggk en GP springpaard, Chopin (v. Pele) ZfDP ggk en GP dressuur, Korenbloem (v. Ahorn) 1995 res.Kamp. EK in Brussel, Pybalia (v. Marco Polo) deelname OS 1984 Los Angeles, First Choice (v. Notaris) Int. springpaard, Everglade (v. Zuidhorn).
In 2005 is de hengst Val ‘d Isere (v. Atlantic) KWPN goedgekeurd en in 2006 de hengst Wonderboy (v. Ramon).
De supermerrie uit de Balia stam Nirmette (v. Ramiro) won alleen in 2007 al 5 grote prijzen en stond daarmee op de 11de op de wereldranglijst in 2007. Nadien staan de volgende Balia’s in de schijnwerpers: Sjarmette (v. Burggraaf) GP onder Tim Gredley, Urgent III (v. Numero Uno) GP onder Steve Guerdat, Tobalio (v. Numero Uno) GP onder Tom Brinkman en Albert Voorn.


De vader is: Arlando.

Foto Hengst Arlando nakomeling Paddox x Mytens xx x Nurprimus

Deze bij het KWPN goedgekeurde hengst (v. Paddox, 1997, PSG/Inter I) laat veel talent en aanleg zien voor het hogere werk. Diederik bracht Arlando NH voor het eerst uit in 2011 in het ZZ-L. Sinds januari 2014 acteert Arlando in de Grand Prix. In februari 2014 behaalde deze aansprekende hengst de eerste prijs in de Grand Prix in Oud-Gastel met de prachtige score van 72%. Een week later behaalde ze hun eerste A-Kader score in Genemuiden. Dat was zijn derde optreden in de Grand Prix. Tijdens de jaarlijkse KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch in februari 2014 waren Diederik en Arlando de glorieuze winnaars van de VHO-Trofee tijdens de show “KWPN got Talent”. In maart 2014 werd Arlando NH geselecteerd voor het nationale A-Kader wegens zijn internationaal aansprekende successen in de GP tijdens de World Dressage Masters in Vidauban (Frankrijk) met opnieuw hoge scores (ruim 76%) in de kür en ook in de Grand Prix en Special dik boven de 70%. Op 22 maart 2014 behaalden Diederik en Arlando NH een 6e plaats in de CDI-W Kur op Muziek (GP) tijdens Indoor Brabant. En met dat resultaat werden zij opgenomen in het Olympisch team (A-kader). Arlando is 9 jaar en is de enige 9 jarige KWPN hengst, die internationaal uitkomt in de Grand Prix. Met Diederik (25 jaar) vormt Arlando de jongste combinatie ooit in de GP.

Deze Paddox-zoon uit de preferente merrie Herlanda (v. Mytens) voegt een scheut extra bloed toe aan de nationale dressuur-fokkerij. De combinatie van deze predicaatrijke moederlijn en de bewezen sportgenen van vaderskant, maakt Arlando een hengst die voor verversing zorgt in de dressuurfokkerij.
Dressuurtopper Arlando is bekend in de hele wereld door zijn eigen prestaties tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 en de WEG in Caen 2014 onder Diederik van Silfhout.
Inmiddels is Arlando onder Anna Zibrandtsen opgenomen in het nationale dressuurteam van Denemarken. Hij blijft ,ook met een nieuwe amazone in het buitenland, de wereld verbazen met zijn spectaculaire piaffe en passage.

De nakomelingen van Arlando laten in de sport voortreffelijke resultaten zien. Het zijn , zonder uitzondering, fijne rijpaarden die beschikken over veel souplesse, een groot schakelend vermogen, en een heel fijn karakter. Inmiddels heeft hij met zijn goedgekeurde zoon “Kyando” bewezen dat hij ook over veel fokkend vermogen beschikt.

Ras: KWPN
Geboortedatum: 2005
Stokmaat: 1.70 m
Rasnummer: KWPN 528003 05.00295 Stb
Fokker: A.J. van ’t Klooster, Eemnes


PRESTATIES

2014 (Diederik van Silfhout)
* WEG Caen: teambrons, 9de Special, 11de Kür
2015 (Diederik van Silfhout)
* 4de Wereldbekerwedstrijd Amsterdam
* NK Brons Senioren
* EK Aken: teamgoud en 10de individueel
2016 (Diederik van Silfhout)
* 3de Wereldbekerwedstrijd Amsterdam
* 2de Wereldbekerwedstrijd Den Bosch
* NK Goud Senioren
* 1e Nations Cup Rotterdam
* Olympische Spelen Rio: 4de teamwedstrijd en 11de individueel
* 1e Grand Prix en Kür Maastricht
2017 (Anna Zibrandtsen)
* EK Herning: teamzilver, 11de Special, 6de Kür