Heron Mansolein Z

Heron Mansolein is een iets kleiner maar zeer compleet hengstveulen. Opvallend is zijn sterke bovenlijn en krachtig exterieur. Heron Mansolein is een heel nieuwsgierig en actief veulen. Hij lijkt nooit moe te worden en gaat maar wat graag op avontuur. In beweging valt hij extra op, met veel front, een ijzersterke galoppade en actieve draf met veel afdruk is dit hengstje een opvallende verschijning !


Herrera TNHickstead White
1.40m spr Hauptprämie
Hickstead
1.60m spr
Hamlet 1.60 spr
Jomara
Queentina
1.60 spr Staatsprämie
Coupe de Coeur 1.60 spr
Quadriga
La SpumanteLordanos
1.50m spr
Landos
1.40 spr
W-Ashley
EmmyCannavaro 1.40 spr
Edelbild
Brinn Mansolein
keur
Kaloubet D'Tourelle
1.40 cso
Galoubet A
1.60 cso
Alme Z 1.60 cso
Viti
Stella du BanneyIf de Merze
Isba du Banney
Silexa
1.10 cso, B-drs
Calvados
keur, 1.60 cso
Uriel
Gold Rose 1.40 cso
Filexa
pref, ster, prest
Pion
Ulexa
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 63, fokfamilie 63
37.50%

De vader is: Herrera TN.

Foto dekhengst Herrera TN

Afstamming:
De driejarige Herrera TN brengt exclusieve genen voor de Nederlandse en Belgische fokkerij. De bij Oldenburg goedgekeurde hengst is een zoon van Hickstead White – een zeer veelbelovende nakomeling van de legendarische olympisch kampioen Hickstead. Onder Tobias Meyer vertoont Hickstead White veel talent op internationaal toneel en zijn moeder Queentina – een dochter van Coupe de Coeur – is daarnaast ook actief op Grand Prix-niveau onder diezelfde Meyer. Uit zijn eerste twee jaargangen kreeg Hickstead White inmiddels al zo’n tien zonen goedgekeurd bij verschillende stamboeken. Herrera TN’s grootvader Lordanos is eveneens een waardevolle vererver en bracht bijna vijftig 1.60m-springpaarden, waaronder Lord Sandro DDH, Legolas, Light On en HH Let’s Fly.
De moederlijn van Herrera TN gaat via de Cannavaro-dochter Emmy terug op de merrie Edelbild. Deze merrie gaf onder meer de beroemde Grand Prix-springhengst Asti Spumante – de hengst die onder meer bijdroeg aan de bronzen medaille van het Duitse team op het Europees kampioenschap in Windsor in 2009 en onder Thomas Mühlbauer de Grote Prijzen van München, Lamprechtshausen en München Riem won.
Herrera TN gooide hoge ogen op de Oldenburger Hengstenkeuring met zijn gemakkelijke manier van springen en lichtvoetige bewegingen. De Hickstead White-zoon lijkt daarbij over veel atletisch vermogen te beschikken en springt met extra manieren. Kortom, een interessante, moderne hengst voor zowel sport als fokkerij.


De moeder van Heron Mansolein Z: Brinn Mansolein

Foto Brinn Mansolein moeder van Heron Mansolein Z

Brinn Mansolein is een correct gebouwde merrie die duidelijk de kenmerken van Calvados laat zien. Brinn Mansolein stapt goed, heeft een nette draf en een goede galop. Ze beschikt over een goed schakelvermogen en is snel in haar reflexen. Met springen toont ze snelle reflexen, ze springt snel van de grond en toont vermogen. Ze is snel in haar voorbeen en opent achter goed.
In de omgang is Brinn Mansolein een makkelijke aanhankelijke merrie die niet snel onder de indruk is. Ze heeft een evenwichtig en open karakter.
Gezien haar uitstekende afstamming en spring-eigenschappen hebben we hoge verwachtingen van haar toekomstige nafok.Vererving Brinn Mansolein:

De nakomelingen van Brinn Mansolein zijn makkelijk in de omgang. Ze typeren zich door goede bewegingen en fijne karakters. Ze hebben snelle reflexen, en tonen bloed, zonder kijkerig te zijn.
Haar eerste nakomelingen laten een goede sprong zien. De reflexen op de sprong vallen op, alsmede hun techniek en vermogen.


Daloubet Mansolein Z; 2015 (De Flor 111 Z) Winnaar van diverse 4 jarige eventing competities in Engeland. Meerde overwinningen in eventing CIC2*.

Cara Mansolein Z; 2016 (Casual Chic Z) 44ste op Zangersheide festival met een 7 voor correctheid, beweging, type en algemene indruk en een 8 voor moederlijn.

Heros Mansolein; 2017 (Captain Semilly) 6de op stamboekkeuring Selle Francais met 7,8 totaal, waaronder een 8 voor voorhand en bovenlijn en een 8,5 voor correctheid beenwerk.

Celeste Mansolein Z; 2018 (Casual Chic Z) 4de op stamboekkeuring Selle Francais met 7,6 totaal, waaronder een 8 voor voorhand en uitstraling.

Unique Mansolein Z; 2019 (Unaniem) Kampioen merrieveulens stamboekkeuring met gemiddeld cijfer 7,8 waaronder een 8,5 voor de voorhand en 8 voor bovenlijn, beweging en algemene indruk.
Heron Mansolein Z; 2021 (Herrera TN) Kampioen (ex-aequo) stamboekkeuring Selle Francais met gemiddeld cijfer 8,8 waaronder een 9 voor de voorhand en 9 voor de achterhand, en een 8 voor o.a. beweging, beenwerk en algemene indruk. Waardoor Elite verklaard !

Suprème Mansolein; 2022 (Newmarket TN) Elite tijdens stamboekkeuring Selle Francais met 8,8 gemiddeld waaronder een 9 voor bovenlijn en achterhand en 8,5 voor voorhand en algmene indruk.