Hera Mansolein Z

Hera Mansolein Z is een uitzonderlijk mooie en luxe gebouwde merrie en de langverwachte eerste dochter van onze Zangersheide merrie Carmen Ikaria Z. Hera Mansolein was van veulen af aan al een balletje elastiek. Ze heeft een flexibel lijf wat goed van pas komt voor haar passie, springen en uitbundig bewegen. Een merrie met onbegrensd vermogen, goede techniek en de wil om over alles te heen te springen. Ze heeft drie soepele, makkelijke gangen, een opvallend mooie draf en een cool karakter.

Haar schoonheid heeft ze o.a. meegekregen van haar moeder Carmen Ikaria Z, die uit de interessante fokfamilie 32 komt. Haar vader, Centauer Z, stamt uit de bekende Holsteinerstam 18 A2. Die internationale springtoppers en goedgekeurde zonen bracht, zoals Clinton, C- Trenton Z en Lord Lepanto.
De vader van Hera Mansolein is de Oldenburger hengst Haarlem (Voltaire x Iroco Polo x Pericles xx).

Uit de wijdvertakte fokfamilie 32, van oorsprong een Gelderse fokfamilie, komen zeer veel nationale- en internationale dressuurpaarden, nationale- en internationale springpaarden, goedgekeurde dekhengsten en keuringstoppers. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de nationale dressuurpaarden Margriet (v. Contango) ZZ-licht; Eminent (v. Zirkoon); Kojak B (v. Equador) ZZZ; Hexagon's Update (v. Rubiquil) tweede bezichtingings hengst en ZZZ; Eef (v. Sebastiaan) Lichte Tour paard en aangewezen voor het verrichttingsonderzoek van het KWPN; Walerno v. Roemer; Romano, sportnaam Scouby Dou (v. Musketier); internationaal dressuurpaard Igor.

Ook de nationale springpaarden Kaiti (v. Concorde); Brigette (v. Zeus) en Eronette (v. Zeus), moeder van Douwe goedgekeurde NRPS hengst en internationaal dressuurpaard onder Karin Lipp uit de USA.

Verder komen er uit fokfamilie 32 de internationale springpaarden: Astronaut (Le Mexico), Hollywood (v. Calvados) 1.50 mtr., Dorette (v. Zeus), Vortuyn (v. No Limit), Ramona, sportnaam Elentari (v. Hemmingway) en Union (Uzzo, VDL groep Union) (v. Lester) in het 1.50 mtr. en niet te vergeten het internationale eventing paard Princes (v. Hemmingway) onder Judith Anssems CIC**.


HaarlemVoltaire
pref
Furioso IIFurioso xx
Dame de Ranville
Gogo MoeveGotthard
Mosak
Berdieta
pref prest
Icro PoloMarco Polo pref
Lottie model pref prest
Medieta
ster
Pericles xx pref
Ydietje model pref prest
Carmen-Ikaria ZCentauerCapitol ICapitano
Folia
WiraneLord
Gitte I
IkariaDaimlerNimmerdor pref
Toretta ster prest
BelindaRinaldo
Mirlanda
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 132, fokfamilie 32
46.10%

De vader is: Haarlem.

Foto Hengst Haarlem

Haarlem is een hengst van de succesvolle Nederlandse vererver Voltaire. Voltaire sprong zelf internationaal onder Jos Lansink en Emile Hendriks.
Haarlems moeder Berdieta stamt af van Irco Polo, een andere internationale springhengst die zijn sporen heeft nagelaten in de fokkerij in de vorm van paarden als Irco Marco en Casimir. In de internationale paardenhandel staan de kinderen van Haarlem bekend als commerciele paarden, die voornamelijk zeer geliefd zijn onder de Amerikaanse kopers.
Ook in de sport weten de kinderen van Haarlem te imponeren. Zo wist de, onlangs vroegtijdig overleden zoon Maestro (Haarlem x Cor de la Bryere) tijdens de wereldkampioenschappen 2000 te Zangersheide onder Mathijs van Asten het wereldkampioenschap voor de zesjarigen op hun naam te zetten.
In de discipline springen domineren een groot aantal nakomelingen in de klasse Z/ZZ en op nationaal niveau alsmede internationaal niveau, zoals Maestro, Marella, Mattheus, Money Maker en Warrem.
Dat Haarlem zich een alround-vererver mag noemen bewijst het feit, dat hij niet alleen springgiganten levert maar ook atleten in de discipline dressuur met maar liefst ruim 50 nakomelingen in de klasse Z1 tot en met ZZ-licht dressuur, alsmede zijn zoon NERUDA, die onlangs in Florida onder Michael Barisone de reservetitel in de internationale Grand Prix van de Derby Series Kick off op zijn naam schreef met 67,29%.


De moeder van Hera Mansolein Z: Carmen Ikaria Z

Foto Carmen Ikaria Z moeder van Hera Mansolein Z

Carmen Ikaria Z is een bloedmooie, luxe merrie, langelijnd en met veel maat. De merrie stamt af van de bij Zangersheide goedgekeurde en internationale springhengst Centauer Z, uit een moeder van Daimler (v.Nimmerdor en zelf Internationaal springpaard op 1.50 mtr. niveau) maal Rinaldo (nationaal springpaard) maal Galopin. Ze beschikt over drie goede gangen en laat een nette sprong zien. Helaas is ze door een sportongeval nooit uitgebracht. Als veulen behaalde zij goede resultaten op de veulenkeuring van Zangersheide, waarbij ze voor draf, correctheid en algemene indruk een 7 kreeg en voor haar galop en elasticiteit met een 8 werd beloond.

De moederlijn van Carmen Ikaria Z bestaat uit stempelmerries die hun goede bewegingen en fraaie exterieur telkens weer doorgeven aan hun nakomelingen. De moeder van Carmen Ikaria Z, Ikaria, bracht in combinatie met Vigaro Z, de succesvolle dressuurruin Vince Ikaria Z die in het Z-2 wordt uitgebracht, alsmede het dressuurpaard Kenton (v. Wolfgang) die succesvol was in de Z-2 en de ruin Omar (v. Kenton) die in het Z-1 werd uitgebracht. Meeste opvallende nakomeling van Ikaria Z is Polar-Kenik Z, een merrie van Poleander die op 1.60 mtr. Grand-Prix niveau springt.

Carmen-Ikaria Z bracht bij haar vorige eigenaar twee hengstveulens van de KWPN hengst Nero (v. Balzflug) die beide in de dressuur worden uitgebracht. Carmen-Ikaria Z vererft aan haar nakomelingen een elegant en uitzonderlijk mooi exterieur, soepele en bijzonder goede bewegingen én talent voor het springen. Gezonde paarden met een super instelling en de mogelijkheden om ver te komen in de sport.

Carmen Ikaria Z stamt af van Merrielijn 132 fokfamilie 32 :

Uit deze wijdvertakte, van oorsprong Gelderse fokfamilie komen veel nationale- en internationale dressuurpaarden, nationale- en internationale springpaarden, goedgekeurde dekhengsten en keuringstoppers. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de nationale dressuurpaarden Margriet (v. Contango) ZZ-licht; Eminent (v. Zirkoon); Kojak B (v. Equador) ZZZ; Hexagon's Update (v. Rubiquil) tweede bezichtingings hengst en ZZZ; Eef (v. Sebastiaan) Lichte Tour paard en aangewezen voor het verrichttingsonderzoek van het KWPN; Walerno v. Roemer; Romano, sportnaam Scouby Dou (v. Musketier); internationaal dressuurpaard Igor. Ook de nationale springpaarden Kaiti (v. Concorde); Brigette (v. Zeus) en Eronette (v. Zeus), moeder van Douwe goedgekeurde NRPS hengst en internationaal dressuurpaard onder Karin Lipp uit de USA.

Verder komen er uit fokfamilie 32 de internationale springpaarden: Astronaut (Le Mexico), Hollywood (v. Calvados) 1.50 mtr., Dorette (v. Zeus), Vortuyn (v. No Limit), Ramona, sportnaam Elentari (v. Hemmingway) en Union (Uzzo, VDL groep Union) (v. Lester) in het 1.50 mtr. en niet te vergeten het internationale eventing paard Princes (v. Hemmingway) onder Judith Anssems CIC**.
Deze merrielijn bracht ook goedgekeurde dekhengsten zoals: KWPN kampioenshengst Blue Horse Denzel van Zizi Top, Astronaut (Le Mexico), Nitraat (Solaris xx) en Douwe (Damiro B).

Carmen Ikaria Z is de eerste fokmerrie die wij voor onze fokkerij aankochten en ze vormt een belangrijke schakel in onze fokkerij successen. Haar eerste nakomeling bij ons, de in 2004 geboren hengst Cadans Mansolein (v. Caricello) werd verkocht naar Zweden. Anderhalf jaar later werd hij verkocht naar Nederland. Inmiddels springt hij op 1.30 mtr. niveau en zal komende tijd worden voorbereid voor het hogere niveau. Daarna bracht Carmen-Ikaria Z de Haarlem merrie Hera Mansolein Z, de dressurruin Dylan Mansolein van Scandic en Atlantis Mansolein Z afstammend van Amiro Z.