Great Blue & Irvington VDL gecastreerd

De goedgekeurde hengsten Great Blue en Irvington VDL zijn beide gecastreerd, melden hengstenhouders Stoeterij Sterrehof en VDL Stud.

Stoeterij Sterrehof heeft besloten Great Blue te castreren ten behoeve van zijn loopbaan als sportpaard. De zevenjarige hengst was de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van de legendarische Plot Blue. G. Kouwen uit Dalfsen fokte de donkerbruine hengst uit Nibero ster pref prest (v.Libero H). Great Blue werd in 2014 officieel opgenomen in het bestand van goedgekeurde hengsten nadat hij 77,5 punten behaalde in het verrichtingsonderzoek. De hengst komt momenteel internationaal aan start op 1.30m hoogte.

Irvington VDL
Gisteren maakte VDL Stud op hun website bekend dat ook de vijfjarige Irvington VDL is gecastreerd. De reden hiervoor was een liesbreuk en familie Van de Lageweg had derhalve geen andere keus dan de hengst te castreren. Irvington VDL is de eerste goedgekeurde zoon van de onder Jur Vrieling Grand Prix springende Dallas VDL. J.W.M. Veltmaat fokte de schimmel uit de Quick Star-dochter Tanagra M ster prest. De jonge hengst slaagde in 2016 met 79 punten voor zijn verrichtingstest en heeft een fokwaarde springen van 152. VDL vermeldt in hun bericht dat er nog wel diepvriessperma beschikbaar is van Irvington VDL.

Bron: KWPN