Grand Prix-hengst Skovens Rafael erkend door KWPN

De KWPN hengstenkeuringscommissie dressuur heeft de in Denemarken gefokte Grand Prix-hengst Skovens Rafael voorgedragen voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze voordracht inmiddels geformaliseerd.

Zoon van GLOCK’s Romanov
De veertienjarige Skovens Rafael is een zoon van Blue Hors Romanov die internationaal actief was in de Grand Prix onder de naam Glock’s Romanov met Hans Peter Minderhout. De moeder van de donkere vos is Tazorba, een dochter van dressuurpaardenvererver Don Schufro.

Verder wordt de moederlijn opgebouwd uit een dochter van de Grand Prix-hengst Zorro Z. Zorro Z is een Hannoveraans gefokte zoon van de KWPN-erkende Grosso Z, daarna vervolgt de moederlijn met de merrie Tarifa, een dochter van wederom een dressuurpaarden vererver nl. May Sherif.

Deens Warmbloed
Skovens Rafael is gefokt bij Jens Lund Pedersen en Kirsten Hansen uit Lunderskov. De hengst is goedgekeurd bij het Deens Warmbloed-stamboek en loopt Grand Prix onder zijn eigenaresse Lotte Skjaerbaejk. Skovens Rafael staat in Denemarken op de tweede plaats in de fokwaardeschatting. In 2015 werd Skovens Rafael door het Deens Warmbloed-stamboek uitgeroepen tot elitehengst.

De genoomfokwaarde is 100 met 34% betrouwbaarheid. Skovens Rafael voldoet aan de röntgencriteria van het KWPN.

Bron: KWPN