Gem Mansolein

Gem Mansolein een gitzwart opvallend chique veulen. Een merrie met veel elasticiteit en tritt in de benen. Snel, handig en speels. Ze gaat overal op af en wordt graag uitgedaagd. Vader is de Grand-Prix springhengst Eurocommerce Vigaro. Haar moeder, Wendela-A stamt direct uit de moederlijn van de Olympisch springkampioen en wereldberoemde dekhengst Hickstead af.

Gem Mansolein is het eerste veulen van Wendela- A en gelijk een schot in de roos. Een mooier veulen kan een fokker zich niet wensen. Vandaar ook de naam Gem Mansolein ofwel "juweel" van Mansolein.


VigaroTangelo v/d Zuuthoeve
keur
Narcos IIFairplay
Gemini
Olympia v/d/ KrekebekeLaudanum
Racyona Z
Kiaralda
pref prest
Renville
keur
Courville pref
Lavanta keur pref
Aralda
pref prest keur
Farn pref
Miralda pref prest keur
Wendela AManhattan
1.60 cso
Burggraaf
pref, 1.50 cso
Landgraf I
Loanda Staatsprämie
Utopia
pref prest keur
Abgar xx keur
Vonia ster pref prest
FimkePeleAbgar xx keur
Georgsie ster
UrsulaNimmerdor pref
Omara
Zwart
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 103, fokfamilie 110
44.92%

De vader is: Vigaro.

Foto Hengst Vigaro nakomeling Tangelo van de Zuuthoeve x Renville

Zangersheide / KWPN. Geboren op 13-05-2002. Kleur: Bruin.

Met de aankoop van de in 2002 geboren KWPN goedgekeurde hengst Vigaro heeft Stal Eurocommerce een hengst verworven die in 2010 onder Roelof Bril steeds nadrukkelijker aantoonde uit te kunnen groeien tot een hele grote in de sport. Daarnaast bewees Vigaro met de presentatie van vijf nakomelingen uit zijn eerste jaargang, tijdens de eerste bezichtiging eind 2010, dat zijn fokkerij ook top is: alle vijf twee en een half jarige hengsten die werden gepresenteerd werden doorverwezen naar de tweede ronde. Juryvoorzitter Arie Hamoen meldde: "We hebben van Vigaro nakomelingen van grote naam gezien die in het springen echt opvallen".
In 2009 liep Vigaro zijn eerste Grote Prijs in Wierden en eindigde daarin als tweede. In 2010 toonde de hengst een continue opgaande lijn in zijn prestaties.
Vigaro heeft de Narcos II-zoon Tangelo van de Zuuthoeve als vader en zijn moeder Kiaralda is een dochter van de keurhengst Renville, die net als Tangelo van de Zuuthoeve kan bogen op een indrukwekkende carrière in de springsport.
Moeder Kiaralda bracht 8 nakomelingen. Daaronder Pavarotti (v.Lancelot), die op dit moment furore maakt in de Grand Prix van Amerika onder Todd Minikus. Verder bracht zij het nationaal springende paard Oaralda (v. Indoctro). Grootmoeder Aralda is keur, preferent, prestatie.
Zij is moeder van de internationale Grand Prix-springpaarden Experiment (v. Renville), Mario (v. Lancer II) en Fighting Alpha (v. Frühling) met als ruiter Lars Nieberg. De hengst Fighting Alpha is tevens in Oldenburg goedgekeurd. Nog iets verder terug in de moederlijke lijn vinden we Farn, die we gerust als een hoeksteen van de Nederlandse sportpaardenfokkerij mogen beschouwen.

Tangelo van de Zuuthoeve werd in 2010 door het KWPN Keur verklaard. De motivatie door het KWPN was als volgt: "Tangelo van de Zuuthoeve was succesvol in de internationale sport. Zijn kinderen zijn succesvol op de keuringen en in de springring. De fokwaarde van Tangelo van de Zuuthoeve is 151 met een betrouwbaarheid van 89%. De vererving van exterieur is met 113 zeer hoog te noemen". Het verrichtingsonderzoek beëindigde Vigaro als topper, met een negen voor zijn instelling. Verder was de jury van mening: "De galop is lichtvoetig, goed van ruimte en krachtig.
In beweging heeft Vigaro een goede houding en balans. De hengst springt goed met de schoft omhoog, heeft zeer goede reflexen en een goede techniek. Vigaro springt met veel lichaamsgebruik en maakt de sprong achter goed af. Vigaro is zeer voorzichtig en toont zeer veel vermogen".


De moeder van Gem Mansolein: Wendela A

Foto Wendela A moeder van Gem Mansolein

Wendela-A is een royaal gebouwde gitzwarte dochter van de KWPN hengst Manhattan (Burggraaf x Abgar xx). Haar moeder Fimke stamt af van Pele uit de merrie Ursula van Nimmerdor maal Marco Polo. Ze is wat compacter in haar bouw, heeft veel hals en een mooie ronde achterhand. In haar drie basisgangen laat ze veel kwaliteit zien, ze schakelt makkelijk, heeft een goede stap, een bergopwaartse draf met een prachtige beentechniek en een goede galop. Ze is nieuwsgierig en alert op haar omgeving en heeft een onderzoekend maar braaf karakter.

Wendela-A stamt uit merrielijn 103 fokfamilie 110, een befaamde stam waar opvallende sportpaarden uit voort zijn gekomen, zoals de goedgekeurde hengsten Doruto (v. Urban), de KWPN hengst Sydney (v. Goodtimes) die internationaal 1,60 mtr. springt, maar ook de Olympisch kampioen van 2008 in Hong Kong, Hickstead van Eric Lamaze. Een hengst met een onbeschrijfelijke staat van dienst.
Zijn jongere volle broer Hickstead II is goedgekeurd bij Zangersheide.

De overgrootmoeder van Wendela-A, Omara (v. Marco Polo) bracht naast Ursula nog een tweede dochter van Nimmerdor: Tamara (keur preferent), die op haar beurt in combinatie met Notaris het Internationale springpaard Gino bracht.
Tamara bracht nog een dochter, de keur preferente prestatie merrie Denise (v. Jasper) die op haar beurt de tweede bezichtigings hengst Ivan bracht (v. Candy Boy), en het ZZ springpaard Merlyn (v. Concorde ).

Verder komen er uit deze merrielijn tal van opvallende sportpaarden die zowel in de dressuur, springen en de eventing goed presteren.

Wendela-A voert in de eerste vier generaties twee keer het bloed van de volbloed Abgar xx. De hengst die aan de basis van de fokkerssuccessen staat van Stal Roelofs, en vele goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden heeft gebracht.

Wendela-A heeft drie opvallend presterende vaders op een rij. Ten eerste Manhattan die internationaal heeft gesprongen, dan Pele die nationaal heeft gesprongen en daarna de preferente hengst van de eeuw Nimmerdor die zelf succesvol was in de internationale springtop op 1.60 mtr. niveau. Dan volgt de tophengst Marco Polo die onbeschrijfelijk veel internationale toppaarden naliet, alsmede goedgekeurde zonen en kleinzonen. Dat alles en het feit dat ook het top paard van dit moment, Hickstead, uit deze merrielijn komt mag toch wel bewijzen dat Wendela-A uit een gouden nest komt! We verwachten dan ook veel van haar toekomstige nakomelingen.


Vererving Wendela A:

Haar nakomelingen zijn goed aan de maat met een correct fundament. Ze fokt steeds paarden met een zeer mooi hoofd, groot oog, schitterende hals en veel uitstraling. Ook haar zwarte kleur fokt ze tot nu toe altijd door. Haar nakomelingen vallen op door hun elasticiteit in beweging en bovengemiddelde basisgangen. Ook op de sprong tonen de nakomelingen van Wendela-A veel kwaliteit! Verder zijn alle nakomelingen makkelijk in de omgang, werkwillig en zeer mensgericht, net als hun moeder.