Gaudi Mansolein ZGeorge ZKannan
1.60 cso
Voltaire
1.60 cso, pref
Furioso II
Gogo Moeve
Cemeta
1.30 cso, keur pref prest
Nimmerdor 1.60 cso
Wozieta
Usha van t Roosakker
1.60 cso
Chin Chin
1.60 cso
Constant 1.50 cso
Larese M1 dres
Rosanne van de WithoeveMajor de la Cour
Hawai van de Padenborre
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Donkervos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
39.65%

De vader is: George Z.

Foto Hengst George Z nakomeling Kannan x Chin Chin x Major de la Cour

Dé zoon van...

...Usha van ’t Roosakker. En dat doet bij menig sportliefhebber het hart sneller kloppen. In haar sportieve loopbaan was Usha van ’t Roosakker talloze keren ongrijpbaar voor de concurrentie en zette ze topklasseringen neer onder Eiken Sato, Jonas Vervoort en Marlon Modolo Zanotelli. Geen toevalstreffer dus. En die vlieger gaat ook op voor haar nageslacht.
Cella (Ben Maher), Emperio van ’t Roosakker (Zuzanna Gowin), Equador van ’t Roosakker (Frederic David) en Babbe van ’t Roosakker (Cara Raether) hebben niet alleen hun moeder gemeen. Ze schitteren ook stuk voor stuk op top level. En dat doen er meer die in directe lijn teruggaan op Usha van ’t Roosakker. Happy Wandor van ’t Roosakker, Electra van ’t Roosakker, Falco van ’t Roosakker en Erco van ’t Roosakker. Slechts enkele voorbeelden uit dit pure sportnest. De match met aan vaderszijde kampioenenmaker Kannan kan alleen maar de juiste zijn. Hij staat als vader te boek van meer dan 150 springpaarden die op 1.60m niveau meedraaien. Dit is geen toeval, voor George Z lijkt de weg naar de top geplaveid.


De moeder van Gaudi Mansolein Z: Riannin Mansolein

Foto Riannin Mansolein moeder van Gaudi Mansolein Z

Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.