Gaudi Mansolein Z

George ZKannan
1.60 cso
Voltaire
1.60 cso, pref
Furioso II
Gogo Moeve
Cemeta
1.30 cso, keur pref prest
Nimmerdor 1.60 cso
Wozieta
Usha van t Roosakker
1.60 cso
Chin Chin
1.60 cso
Constant 1.50 cso
Larese M1 dres
Rosanne van de WithoeveMajor de la Cour
Hawai van de Padenborre
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Donkervos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
39.65%

Gaudi Mansolein Z is een aansprekende, moderne merrie. Een paard met een sterke bovenlijn, een prachtige hals en een zeer aansprekend hoofd. Helaas liep Gaudi Mansolein als jaarling door een trap van een ander paard, een ernstige blessure op, die haar sportieve carrière in de weg staat, maar als fokmerrie zal zij ook bewijzen van grote invloed te kunnen zijn. Desondanks toont Gaudi Mansolein in beweging zeer veel kwaliteit. Drie basisgangen van goede kwaliteit en veel atletisch vermogen maken haar tot een waardevolle fokmerrie.


Vererving Gaudi Mansolein Z:

Het eerste veulen is geboren in 2020. Dit veulen is alles waar we op hadden gehoopt. Zeer modern en chique, net als haar moeder, met drie zeer goede basisgangen en veel souplesse.


Kiraly Mansolein; 2020 (Festival du Banney) Tweede op keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,42 waaronder een 9 voor de voorhand en een 8,5 exterieur en algemene indruk. Hiermee Elite verklaard !

Lorinthe Mansolein; 2021 (Festival du Banney) derde tijdens stamboekkeuring Selle Francais met gemiddeld cijfer 8,40 waaronder een 9 voor de voorhand en een 8,5 voor de bovenlijn en algemene indruk. Waardoor Elite verklaard!


De directe familie van Gaudi Mansolein Z:

De moeder van Gaudi Mansolein Z is Riannin Mansolein, een Selle Francais merrie die het predicaat Excellent draagt. Zij is de moeder van onder andere Vivre Mansolein Z (V Alba R), die succesvol uitgebracht werd in de eventingsport, met hoge klasseringen tijdens de Franse kampioenschappen jonge eventingpaarden in Pomadour op 4 en 5 jr. leeftijd. Daarnaast is deze ruin actief in het 1m20 springen en op CIC1 sterren niveau eventing.
Een andere halfzus van Gaudi Mansolein Z, Fleury Mansolein (Phin Phin) was met een amateur amazone actief in het 1m20 springen. Eenhalfbroer, Bravo Mansolein Z (Big Star jr), is in opleiding bij de internationale springruiter Maurice van Roosbroeck in België.
De grootmoeder is de Holsteiner merrie Attentia (Athlet Z), die op haar beurt de volle zus is van de in Duitsland goedgekeurde hengst Bavaria Blue die ook internationaal succesvol was in de springsport.
Attentia is de volle zus van de 1m35 springpaarden Elanca en Abuel. Elanca was zelf trouwens na haar carrière in de sport zeer succesvol in de fokkerij. Zo bracht ze reeds het 1m35 springpaard Landors Boy (Landor S) en het 1m30 springpaard Remember Me (Remember).
Attentia is ook de moeder van Dorinthe Mansolein (Tangelo van de Zuuthoeve) die succesvol uit komt in het 1m30 springen.


De stam van Gaudi Mansolein Z:

Riannin Mansolein komt uit de zeer succesvolle merrielijn: Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht. Holsteinerstam 4025 staat bekend om meer dan alleen goede sport- en keuringspaarden. Het is één van de weinig stammen ter wereld die niet alleen via de moederlijn zijn succesvolle stempel weet te drukken, maar ook de goedgekeurde dekhengsten uit deze stam, weten op hun beurt sterk te stempelen. Dit is uiterst uniek en maakt het een privilege om te mogen fokken met zulk sterk materiaal.

Een kleine greep uit de lijst van bekende paarden uit Holsteinerstam 4025 : de oud olympische kampioen Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II, Balous Bellini, Remember, Monopol, Cobretti en Untouched . De meeste van deze goedgekeurde dekhengsten sprongen zelf internationaal. Daarbij is de goedgekeurde hengst Bavaria Blue een volle broer is van Attentia.

In Nederland kennen we de KWPN goedgekeurde dekhengst Whitesnake die afskomstig is uit Holsteinerstamm 4025.

Maar ook de succesvolle internationale Grand-Prix paarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy, Mustax Questeur, Awhalagano en Classie 2 komen allemaal uit Holsteinerstam 4025.


De vader is: George Z.

Foto Hengst George Z nakomeling Kannan x Chin Chin x Major de la Cour

Dé zoon van...

...Usha van ’t Roosakker. En dat doet bij menig sportliefhebber het hart sneller kloppen. In haar sportieve loopbaan was Usha van ’t Roosakker talloze keren ongrijpbaar voor de concurrentie en zette ze topklasseringen neer onder Eiken Sato, Jonas Vervoort en Marlon Modolo Zanotelli. Geen toevalstreffer dus. En die vlieger gaat ook op voor haar nageslacht.
Cella (Ben Maher), Emperio van ’t Roosakker (Zuzanna Gowin), Equador van ’t Roosakker (Frederic David) en Babbe van ’t Roosakker (Cara Raether) hebben niet alleen hun moeder gemeen. Ze schitteren ook stuk voor stuk op top level. En dat doen er meer die in directe lijn teruggaan op Usha van ’t Roosakker. Happy Wandor van ’t Roosakker, Electra van ’t Roosakker, Falco van ’t Roosakker en Erco van ’t Roosakker. Slechts enkele voorbeelden uit dit pure sportnest. De match met aan vaderszijde kampioenenmaker Kannan kan alleen maar de juiste zijn. Hij staat als vader te boek van meer dan 150 springpaarden die op 1.60m niveau meedraaien. Dit is geen toeval, voor George Z lijkt de weg naar de top geplaveid.