Ike Fleur Mansolein geeft concurrentie het nakijken

foto Ike Fleur MansoleinIke Fleur Mansolein gaf haar concurrentie het nakijken op het concours in Besancon Ecole Valentin van zondag 30 september. Het was de eerste keer voor Ike Fleur Mansolein in de Amateur klasses.
Tot nu toe liep de vijfjarige Supério dochter alleen nog de proeven voor jonge dressuurpaarden (Cycle Libre).
« Ik had enkel als doel gesteld om een zo’n ontspannen mogelijk proef neer te zetten. De ambiance in Ecole Valentin kan voor een jong paard moeilijk zijn. Bovendien is het losrijden met zoveel ruiters tegelijk in de binnenbak op zich al een uitdaging te noemen. » aldus Larisse. Ike Fleur Mansolein was echter vanaf het begin geconcentreerd op haar amazone en ging met diezelfde uitstraling ook de ring binnen.
In de Amateur Imposée B proef ( een proef die iets zwaarder is dan de B klasse in Nederland) kwamen 9 deelnemers aan start. Larisse en Ike Fleur lieten een constante proef zien zonder fouten. De juryleden zeiden na afloop enorm genoten te hebben van de kwaliteit van Ike Fleur en de prachtige voorstelling van Larisse. De score kwam dan ook uit op maar liefst 76,417% (ofwel 229,25 punten!) Hiermee gaven Larisse en Ike Fleur al hun tegenstanders het nakijken en pakten dik de overwinning!