Fleury Mansolein

Fleury Mansolein is een opvallende en elegante dochter van de Keurhengst Phin Phin en Riannin Mansolein. Sterk en vastberaden vanaf het moment dat ze geboren werd. Ze heeft een goede en correcte bouw, is hoogbenig en heeft een opvallende hals- hoofdhouding. In alles wat ze doet toont ze steeds weer veel oprichting. Terwijl haar koppie er altijd op staat kijkt ze fier en nieuwsgierig in het rond. Ze is nergens bang voor, is onderzoekend en alert op haar omgeving. In haar gangen valt haar goede coördinatie op. Ze beweegt met veel actie en tritt in de benen, heeft een galop waarbij ze makkelijk sluit en verruimt.

Moeder van Fleury Mansolein is de door ons gefokte Selle Francaise merrie Riannin Mansolein. Een royaal gebouwde atletische merrie die hoewel zij volledig springgericht gefokt is ook duidelijk aanleg voor de dressuur heeft.
De stap is ruim en goed door het lichaam, in draf zien we een sterk gebruik van het achterbeen en een voorbeen gebruik met een mooie knieactie. De galop kenmerkt zich door kracht, vloeiendheid en het gemak om naar voren en weer terug te schakelen.
Riannin Mansolein is een dochter van de Franse Grand-Prix springhengst en in Frankrijk zeer bekende topvererver, Totoche du Banney. Zelf sprong hij jaren lang verdienstelijk op topniveau mee. Vele van zijn nakomelingen zijn in de voetsporen van hun vader getreden en winnen prijzen tijdens nationale en internationale 1,50 en 1,60 mtr. parcoursen. De moeder van Riannin Mansolein, is de in Holsteiner geboren en geregistreerde premiemerrie Attentia. Zij stamt af van Athlet Z, Lepanto en Farnese en is afkomstig uit Holsteinerstam 4025. Haar volle broer Bavaria Blue is in Duitsland goedgekeurd en loopt in Amerika op Grand- Prix niveau.


Phin Phin
keur
Chin ChinConstantCor de la Bryere
Ella
LareseFarnese
Cesta
Miss Abdullah TAbdullahDonauwind
Abiza
WienerinWinnetou
Jaecki
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
34.38%

De vader is: Phin Phin.

Foto Hengst Phin Phin nakomeling Chin Chin

KWPN/ Oldenburg/ BWP De pedigree van Phin Phin is van zeer grote genetische waarde. Vader Chin Chin nam zelfs deel aan de Olympische spelen. Chin Chin is een zoon van Constant, de moeder van Constant is een halfzus van de topverervers Roman en Farn. Zowel Chin Chin als moedersvader Abdullah behoren tot de beste springpaardenverervers van de wereld. Phin Phin zelf springt zeer snel van de grond, hij toont een goede techniek en beschikt over veel inzet en kwaliteit.

Geweldige prestaties van Phin Phin o.a.
- Winnaar cyclus 7 jarigen springpaarden België.
- Winnaar 7 en 8 jarigen te Rotterdam.
- Winnaar 2x tijdens Champion Arnhem.
- Winnaar Internationale 1.50/1.60 m. rubrieken te Amsterdam, Arnhem, Geesteren, Maastricht, Londen, Wembley en Sachendorf.
- Winnaar Grote prijs Zwolle.
- Winnaar Grote prijs Gyon 1.60 m.
- 2e Audi Grand Prix Wiesbaden 1,60 m.

De kinderen van Phin Phin hebben ras, bloed, mooie hoofden, hard beenwerk en een heel goed achterbeengebruik. De eerste jaargang van Phin Phin in België springen inmiddels op 1.50/1.60 meter niveau.

Phin Phin staat zeer hoog op de springindex in Nederland en België. Ondanks dat hij de eerste jaren nog niet veel gedekt heeft, zijn er kinderen die internationaal aan de top presteren. Phin Phin een hengst die zich helemaal waarmaakt in de fokkerij.

‘Internationale topfokkerij’
Ook maken Phin Phin’s kinderen veel indruk op de keuringen. O.a :
- Phin Phin x Peterpan, reservekampioen van Gelderland.
- What’s a name (Phin Phin x Heartbreaker) hoogste merrieindex van Nederland.
- Phin Phin x Zelhem kampioen van Gelderland en reservekampioen van Nederland.
- Phin Phin x Burggraaf (Ultimo) zeer opvallende jonge springhengst die fantastisch fokt.
Internationale paarden FEI lijst oa:
- Avenir (Phin Phin x Flamingo) ruiter Dominique Hendrickx
- Uniki (Phin Phin x Silvio 1) ruiter Magnus Aalberg
- Urona (Phin Phin x Voltaire) ruiter Omer Karaevli
- Utah (Phin Phin x Lys de Darmen) Een topper!

Phin Phin is een internationale tophengst die fantastisch fokt. Een vaderdier die zich helemaal waarmaakt. Phin Phin geeft naast veel springaanleg ook nog paarden met ras, lossigheid en goede bewegingen.


De moeder van Gaudi Mansolein Z: Riannin Mansolein

Foto Riannin Mansolein moeder van Fleury Mansolein

Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.


Vivre Mansolein Z; 2009 (V Alba R) 33ste eerste ronde Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
34ste in de finale van Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
Diverse klasseringen in Cycle Classic eventing proeven voor 5 jarige eventingpaarden,
15de in het ZZ voor jonge eventing ruiters/ amazones te Saumur,
1ste in klasse M-2 dressuur te Dole de Bretagne.

Fleury Mansolein; 2010 (Phin Phin) Foutloos in het 1m20 springen te Guilers.

Félin Mansolein Z; 2013 (Flamenco de Semilly).

Bravo Mansolein Z; 2015 (Big Star jr.) CSI1* internationaal geklasseerd in 1m20 met Mauries van Roosbroeck.

Gaudi Mansolein Z; 2016 (George Z).

Ninke Mansolein; 2018 (Innovation) 4de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,85 waaronder een 8,5 voor de voorhand en een 8 voor de bovenlijn, beenwerk en uitstraling.

Karinne Mansolein Z; 2019 (Karmann 2000 Z) 3de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,5 waaronder een 8 voor de voorhand.

Kaelin Mansolein Z; 2021 (Komme Casall) vijfde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77 % waaronder een 8,5. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sianne Mansolein; 2022 (For Ferrero) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77,765 % waaronder een 8 voor galop en een 9 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".