Félin Mansolein Z

Félin Mansolein Z is een bijzonder mooi merrieveulen uit de ijzersterke bloedopbouw van Frans met Holsteinerbloed. Félin Mansolein is een royaal, langgelijnd veulen met een sterke achterhand. Ze beweegt met veel tritt in de benen en een mooie buiging in de gewrichten. Ze is wendbaar, snel en elektrisch. En dat ze voor de springsport gefokt is laat ze nu al zien, ze springt graag en met veel souplesse. Haar vader is de Grand-Prix springhengst Flamenco de Semilly, bekend van meerdere internationale springpaarden. De moeder van Félin Mansolein Z is de eigen gefokte Riannin Mansolein, dochter van de Grand-Prix springhengst Totoche du Banney uit onze Athlet Z merrie Attentia. Attentia is afkomstig uit Holsteinerstam 4025, waar onder andere ook het olympiade paard Classic Touch van Ludger Beerbaum uit voortkomt.


Flamenco de Semilly
1.60 cso
Le Tot de Semilly
1.60 cso
Grand VeneurAmour du Bois
Tanagra G
Venue du TotJuriste
Relique
Quenotte du CheminSt. Brendan xxMilesain xx
Atlntida xx
GavotteVamba du Mesnil
Urette
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
49.61%

De vader is: Flamenco de Semilly.

Foto Hengst Flamenco de Semilly nakomeling Le Tot de Semilly x St Brendan xx x Vamba du Mesnil

1993 | Selle Français | bruin | 1m70

Verelst Flamenco de Semilly is een zoon van de franse verever Le Tot de Semilly (Grand Veneur) die ook bekend staat als vader van Diamant de Semilly, Fidji du Fleuri, Ashley de Semilly ....
Zijn moeder Quenotte du Chemin is een dochter van de volbloed St-Brendan xx. Deze Quenotte gaf ook de goedgekeurde hengsten Vraitot en Dollar de Semilly, die trouwens volle broers zijn van Flamenco. Vraitot eindigde 4de bij de 7-jarigen en presteert nu op 1.40 m niveau en Dollard De Semilly, geklasseerd voor de finale van het kampioenschap van Frankrijk te Fontainebleau.
Flamenco heeft een geweldige techniek op de sprong, gepaard gaand met een zeer goed ruggebruik. Voor Flamenco geldt zeker de uitdrukking:"hij springt uit het boekje". Begin 2010 werd Flamenco gelauwerd als AMBASSADEUR voor het BWP stamboek dankzij de resultaten van zijn nakomelingen in de springsport. Reeds meerdere producten van Flamenco doen hun vader alle eer aan door te presteren op het hoogste niveau. o.a. Wonderboy III, Je t'aime Flamenco, Amour du Bois, Willem van het vanshof, Winnipeg de Rialfo, Viconte D.....

AMBASSADEUR FLAMENCO DE SEMILLY is een typische Selle Français met ongelooflijk veel kwaliteit op de sprong en een gouden karakter.
Naargelang het aantal dekkingen over zijn hele loopbaan en toch een hele reeks kinderen die presteren op hoog niveau, durven we duidelijk te stellen dat Flamenco een echte verever is.

Goedgekeurd voor BWP en S.F.

Palmares:
Flamenco sprong zich als jong paard reeds in de kijker door zowel als 4-5-6 en 7jarige altijd de finale te halen van de kampioenschappen.
enkel resultaten vanaf zijn 8 jaar :
CSI A Eindhoven 1m50 3de plaats
" " " 4de plaats
2de CSI -A Zuidlaren 1m50
3de CSI-A Neumunster 1m45
CSIO Lummen 4de KL.G.P.


De moeder van Félin Mansolein Z: Riannin Mansolein

Foto Riannin Mansolein moeder van Bravo Mansolein Z

Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.


Vivre Mansolein Z; 2009 (V Alba R) 33ste eerste ronde Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
34ste in de finale van Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
Diverse klasseringen in Cycle Classic eventing proeven voor 5 jarige eventingpaarden,
15de in het ZZ voor jonge eventing ruiters/ amazones te Saumur,
1ste in klasse M-2 dressuur te Dole de Bretagne.

Fleury Mansolein; 2010 (Phin Phin) Foutloos in het 1m20 springen te Guilers.

Félin Mansolein Z; 2013 (Flamenco de Semilly).

Bravo Mansolein Z; 2015 (Big Star jr.) CSI1* internationaal geklasseerd in 1m20 met Mauries van Roosbroeck.

Gaudi Mansolein Z; 2016 (George Z).

Ninke Mansolein; 2018 (Innovation) 4de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,85 waaronder een 8,5 voor de voorhand en een 8 voor de bovenlijn, beenwerk en uitstraling.

Karinne Mansolein Z; 2019 (Karmann 2000 Z) 3de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,5 waaronder een 8 voor de voorhand.

Kaelin Mansolein Z; 2021 (Komme Casall) vijfde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77 % waaronder een 8,5. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sianne Mansolein; 2022 (For Ferrero) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77,765 % waaronder een 8 voor galop en een 9 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".