Fedor Mansolein

Fedor Mansolein, nummer drie in een reeks volle broers afstammend van Leonardo da Vinci uit Mevonia. Wederom een bewijs hoe succesvol deze combinatie is. Fedor Mansolein is groot, extra hoogbenig en een plaatje om te zien met veel ras en uitstraling, in één zin een "statig" en waardig dressuurpaard voor de toekomst! Fedor Mansolein combineert drie opvallende, kwaliteitsvolle basisgangen en een sensitief karakter met uiterlijke schoonheid.


Leonardo da VinciLauries Crusador xxWelsh Pageant xxTudor Melody xx
Picture Light xx
Square Note
xx
High Top xx
Piazza del Grillo xx
DonataDavignon 1Donnerhall
Piroschka
DonjaDon Juan
Atila
MevoniaBalzflugHabichtBurnus
Hallo
Balzjagd
Staatsprämie
Insterfeuer
Ballyvergin Lady xx
CevoniaPretendent
keur
Le Faquin xx keur
Leronia ster
WevoniaMatador
Evonia keur
Zwartbruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 58, Fokfamilie 711
51.37%

De vader is: Leonardo da Vinci.

Foto Hengst Leonardo da Vinci nakomeling van Lauries Crusador xx x Davignon 1

....een kunstenaar in de moderne fokkerij. Tijdens de hengstenkeuring 2005 in Westfalen kreeg Leonardo da Vinci van de keuringscommissie het groene licht voor de fokkerij. De 1m71 metende halfbloed presenteerde zich, als zoon van de populaire Duitse volbloedhengst Lauries Crusador xx, tijdens de hengstenkeuring met veel uitstraling en een uitzonderlijk bewegingsmechanisme.
De 3 basisgangen werden door de langbenige schoonheid getoond met veel tact en veel souplesse. Ook in het vrijspringen liet Leonardo da Vinci zich verdienstelijk zien.
Het bloed van Lauries Crusador xx geniet in Duitsland met de dag meer bekendheid en roem. Een volbloed die de rijpaardenfokkerij op de juiste wijze ondersteund zonder waardevolle aspecten uit de fokkerij weg te halen. Met reeds 26 gekeurde zonen, waaronder Laurentianer en Londonderry, kampioen 6-jarige dressuurpaarden in Verden, en 79 Staatspremiën dochters behoort Lauries Crusador xx in Duitsland tot de ster-verervers. Tot voor kort was het Lauries Crusador xx-bloed in Nederland alleen bekend door de Grand Prix hengst en wereldkampioen van de 6-jarige dressuurpaarden Laurentianer, die onder Marlies van Baalen wordt uitgebracht in de sport. Vanaf nu is dit geliefde Lauries Crusador xx-bloed ook via Leonardo da Vinci voor de Nederlandse fokker beschikbaar.

Niet alleen van vaderszijde is Leonardo da Vinci een aanwinst voor de fokkerij. Ook van moederszijde is deze Lauries Crusador xx-zoon zeer interessant gefokt. Door zijn grootvader Davignon I is het geliefde bloed van Donnerhall X Pik Bube gewaarborgd. Verder gaat deze moederlijn terug op Don Juan (v. Don Carlos). Don Carlos staat bekend als de vader van de ruin Dondolo, die onder Gonnelien Rothenberger deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta.
Deze interessante moederlijn bracht tevens de tweevoudig Wereldkampioen Florencio I en diens volle broer, de gekeurde hengst Florencio II. Ook het internationale springpaard Porte-Bonheur van Markus Fuchs stamt uit deze moederlijn. Tevens leverde deze moederlijn in Duitsland vele sportpaarden, die reeds op zevenjarige leeftijd in de nationale en internationale Prix St. Georges en Intermediaire I alsmede de klasse S-springen werden uitgebracht. Leonardo da Vinci: uw garantie voor de toekomst!

Leonardo da Vinci is goedgekeurd voor Oldenburg, Westfalen en Rheinland.


De moeder van Fedor Mansolein: Mevonia

Foto Mevonia moeder van Fedor Mansolein

De KWPN merrie Mevonia stamt af van de overbekende Trakhener hengst Balzflug uit een moeder van Pretendent maal Matador uit merrielijn 58 fokfamilie 711. Deze merrielijn bracht een opvallend aantal zeer goede sportpaarden en goedgekeurde hengsten. Zo zijn bijvoorbeeld de hengsten Thunderbolt (v. Nassau) en Oliver Q (v. Quattro B met Harrie Smolders) beide succesvol op het hoogste niveau in de springsport. Naast succesvolle springpaarden bracht deze lijn ook opvallende dressuur- en keuringspaarden.

Mevonia was M-dressuur geklasseerd, maar door een ongeval niet verder in de sport uitgebracht. Ze beschikt over drie goede basisgangen waarbij de gedragenheid en het spectaculaire voorbeengebruik opvallen.
De overgrootmoeder van Mevonia, Evonia bracht in combinatie met Watteau xx de 2de bezichtigingshengst Tadeau. Ook bracht zij in combinatie met Uppercut xx de Ster merrie Pevonia en diens volle broer Remonto die het tot en met het Z springen bracht.