Dylan Mansolein

Dylan Mansolein is het evenbeeld van zijn vader, de Grand-Prix dressuurhengst Scandic. Vanaf veulen af aan een echte krachtpatser, een macho, die maar al te graag laat zien wat hij in zijn mars heeft. Met ongelooflijk veel kracht beweegt hij van de grond, met een ijzersterk achterbeen en een elastisch voorbeengebruik steelt hij de harten van dressuur-liefhebbers. Dylan Mansolein is in de zomer van 2011 zadelmak gemaakt. Inmiddels is hij geruind en zijn we gestart met het verder doorrijden. Zowel in de omgang als in het werk is het een werkwillig en cool paard. Hij is nergens bang voor, doet zijn werk netjes en is leergierig.


ScandicSolos CarexCastroCalypso I
Minetta Hauptstutbuch
Solos LarixLagano
Veronica
Noraline
prest sport(dr) elite
AmiralNapoleon
Flamkella
JolineMichelangelo elite
Eljenohve elite pref prest
Carmen-IkariaCentauerCapitol ICapitano
Folia
WiraneLord
Gitte I
IkariaDaimlerNimmerdor pref
Toretta ster prest
BelindaRinaldo
Mirlanda
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 132, fokfamilie 32
41.81%

De vader is: Scandic.

Foto Hengst Scandic nakomeling van Solos Carex x Amiral x Michelangelo

1999 - vos - 1.69m - KWPN, DWB, Oldenburg

Scandic behaalde met een 9 voor de draf en een 9,5 voor de galop de hoogste cijfers van zijn jaargang in Ermelo. Scandic heeft een zeer originele afstamming -niet binnen de KPN-fokkerij voorkomende- afstamming. Zijn vader Solos Carex schittert op het hoogste niveau in de dressuursport en zijn moeder Noraline is een elite sport (dressuur) merrie van de Zweeds gefokte Amiral, die zich met Kyra Kyrklund o.a. klasseerde op de Olympische Spelen in Sydney 2000. Grootmoeder Joline, als 2-jarige UTV-kampioene, is van de volbloed Trakehner Michelangelo en overgrootmoeder Eljenohve is een preferente elitemerrie van Akteur. Na Akteur volgen in de afstamming van Scandic Lucky Boy xx en Le Faquin xx. Eljenohve is tevens de moeder van Billy Twomey's springtopper Luidam. Over prestatiestammen gesproken.
Nadat Scandic onbedreigd twee jaar achtereen de hengstencompetitie won en vele overwinningen in de ZZ-licht boekte wordt hij nu met succes uitgebracht in de klasse ZZ-Zwaar onder Annemiek van der Vorm.In Oldenburg is zijn eerste zoon inmiddels -zonder beperkingen- goedgekeurd, Sir Scandic. Scandic brengt de nodige kracht, afdruk en tact in de dressuurpaardenfokkerij. Scandic heeft een dressuurindex van 170!
Scandic: een andere dressuurdimensie.

Gelukkig ontstaat er een nieuwe fantastische bloedlijn met volop mogelijkheden voor de internationale dressuursport. Verleden jaar werd de 2e zoon van Scandic goedgekeurd t.w. Zambuka (mv. Biotop) en ook de Oldenburgse hengstenkeuringscommissie begrijpt het belang van nieuwe dressuurlijnen en zij keurden de bruine Sir Scandic (Scandic x Lord Sinclair I x G.Ramiro Z).
Uit de moederlijn van Sir Scandic komen de internationale dressuurpaarden Miss Holland en Rampal, die tevens KWPN goedgekeurd is.
Hengstenkeuringscommissies zullen steeds meer op zoek gaan naar nieuw tegenwicht.
Maar alleen een vrije bloedlijn is niet genoeg; er moet ook dressuurkwaliteit aan te wijzen zijn. In het pedigree van Scandic is die volop aanwezig.

AFSTAMMING

Vader Solos Carex was deelnemer aan de Wereldruiterspelen in 2008.
Scandic stelt in 2007 zijn eerste jaargang voor op de stamboekkeuringen en 55% van de aangeboden dochters -21- wordt ster verklaard. Zorella en Zonnevanck halen respectievelijk 81 en 82,5 punten in de EPTM-terst en de laatste plaatst zich bij de beste 10 in de VSN-finale.
Zarava en Zuskarla deden een zeer goede IBOP-proef met respectievelijk 84 en 79,5 punten. In de Grote Week van de dressuur in het Franse Saumur wordt de rubriek 3-jarigen gewonnen door Zwolle en Ziza wint de De Valk Bioderij cup.
Een zoon is aangewezen voor het verrichtingonderzoek 2008. Na een rustig jaar 2007 heeft Patrick Kittel als 3e ruiter de teugels van Scandic opgepakt en die twee hebben elkaar helemaal gevonden. Waar het gaat eindigen? Op het allerhoogste niveau samen met zijn vader Solos Carex op de Olympische Spelen in Hongkong? Wij wachten het rustig af, maar wie kan nu een hekel hebben aan een in Nederland gefokte vos, die Olympische Spelen loopt?
Kleur bekennen is kwaliteit onderkennen.


De moeder van Dylan Mansolein: Carmen Ikaria Z

Foto Carmen Ikaria Z moeder van Dylan Mansolein

Carmen Ikaria Z is een bloedmooie, luxe merrie, langelijnd en met veel maat. De merrie stamt af van de bij Zangersheide goedgekeurde en internationale springhengst Centauer Z, uit een moeder van Daimler (v.Nimmerdor en zelf Internationaal springpaard op 1.50 mtr. niveau) maal Rinaldo (nationaal springpaard) maal Galopin. Ze beschikt over drie goede gangen en laat een nette sprong zien. Helaas is ze door een sportongeval nooit uitgebracht. Als veulen behaalde zij goede resultaten op de veulenkeuring van Zangersheide, waarbij ze voor draf, correctheid en algemene indruk een 7 kreeg en voor haar galop en elasticiteit met een 8 werd beloond.

De moederlijn van Carmen Ikaria Z bestaat uit stempelmerries die hun goede bewegingen en fraaie exterieur telkens weer doorgeven aan hun nakomelingen. De moeder van Carmen Ikaria Z, Ikaria, bracht in combinatie met Vigaro Z, de succesvolle dressuurruin Vince Ikaria Z die in het Z-2 wordt uitgebracht, alsmede het dressuurpaard Kenton (v. Wolfgang) die succesvol was in de Z-2 en de ruin Omar (v. Kenton) die in het Z-1 werd uitgebracht. Meeste opvallende nakomeling van Ikaria Z is Polar-Kenik Z, een merrie van Poleander die op 1.60 mtr. Grand-Prix niveau springt.

Carmen-Ikaria Z bracht bij haar vorige eigenaar twee hengstveulens van de KWPN hengst Nero (v. Balzflug) die beide in de dressuur worden uitgebracht. Carmen-Ikaria Z vererft aan haar nakomelingen een elegant en uitzonderlijk mooi exterieur, soepele en bijzonder goede bewegingen én talent voor het springen. Gezonde paarden met een super instelling en de mogelijkheden om ver te komen in de sport.

Carmen Ikaria Z stamt af van Merrielijn 132 fokfamilie 32 :

Uit deze wijdvertakte, van oorsprong Gelderse fokfamilie komen veel nationale- en internationale dressuurpaarden, nationale- en internationale springpaarden, goedgekeurde dekhengsten en keuringstoppers. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de nationale dressuurpaarden Margriet (v. Contango) ZZ-licht; Eminent (v. Zirkoon); Kojak B (v. Equador) ZZZ; Hexagon's Update (v. Rubiquil) tweede bezichtingings hengst en ZZZ; Eef (v. Sebastiaan) Lichte Tour paard en aangewezen voor het verrichttingsonderzoek van het KWPN; Walerno v. Roemer; Romano, sportnaam Scouby Dou (v. Musketier); internationaal dressuurpaard Igor. Ook de nationale springpaarden Kaiti (v. Concorde); Brigette (v. Zeus) en Eronette (v. Zeus), moeder van Douwe goedgekeurde NRPS hengst en internationaal dressuurpaard onder Karin Lipp uit de USA.

Verder komen er uit fokfamilie 32 de internationale springpaarden: Astronaut (Le Mexico), Hollywood (v. Calvados) 1.50 mtr., Dorette (v. Zeus), Vortuyn (v. No Limit), Ramona, sportnaam Elentari (v. Hemmingway) en Union (Uzzo, VDL groep Union) (v. Lester) in het 1.50 mtr. en niet te vergeten het internationale eventing paard Princes (v. Hemmingway) onder Judith Anssems CIC**.
Deze merrielijn bracht ook goedgekeurde dekhengsten zoals: KWPN kampioenshengst Blue Horse Denzel van Zizi Top, Astronaut (Le Mexico), Nitraat (Solaris xx) en Douwe (Damiro B).

Carmen Ikaria Z is de eerste fokmerrie die wij voor onze fokkerij aankochten en ze vormt een belangrijke schakel in onze fokkerij successen. Haar eerste nakomeling bij ons, de in 2004 geboren hengst Cadans Mansolein (v. Caricello) werd verkocht naar Zweden. Anderhalf jaar later werd hij verkocht naar Nederland. Inmiddels springt hij op 1.30 mtr. niveau en zal komende tijd worden voorbereid voor het hogere niveau. Daarna bracht Carmen-Ikaria Z de Haarlem merrie Hera Mansolein Z, de dressurruin Dylan Mansolein van Scandic en Atlantis Mansolein Z afstammend van Amiro Z.